Edytor Misji Yody

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
merchant_992
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: merchant_992 »

Sorry in don't speak polish.
I collect every version of every program. I can't download version 0.13 anymore. Could someone plz send me it?
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

No problem, we (somebody) speak english, don't worry, we understand you :wink: We have a forum for discussions by English.

Kurczę, na razie poczekam na lepsze wersje edytora.
Awatar użytkownika
Mathias
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mathias »

Yoda pisze:(...)
Wojsko kasujemy jak wszystko tylko, heh problem w tym że trzeba kliknąć na odpowiedniego wojownika :lol: Poprawię ;)
Można by temu właściwemu dać sztandar :)
Yoda cd. pisze:A co do tego nad czym teraz pracuję - mam zamiar zrobić ustawianie AI przeciwników, wstawianie pracowników do budynków, oraz towarów do spichrza - no i może dodam jakieś jednostki/budynki :) (...)
Przydaliby się pracownicy i towary w spichrzu, bo na razie to biedota normalnie w tym spichrzu :)
Fajnie by było, jakbyś dał łuczników i jakąś kawalerię, to by już nieźle było ;).

Powodzenia!
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Wrzuć link do pierwszej wypowiedzi w temacie.
Obrazek
Awatar użytkownika
fankam
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: fankam »

Mathias pisze:Pierwsza tak ciężka wersja edytora(1,5 minuty się ściągało mi, więc dosyć sporo waży już). Ale sporo trzeba poprawić:
1. Jeśli chodzi o wybór gracza: nie da się zjechać w dół, a raczej da się, tylko że nie można kliknąć. Edytor jest zbyt rozciągnięty i pokrywa się z paskiem zadań na dole. Zamiast klikać na strzałkę wyboru, klikam na plik, który mam pierwszy na liście plików aktualnie uruchomionych.
Musisz miec rozmiar ekranu 1152 na 864 pikseli.
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Nie każdy może sobie taką ustawić :roll:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Pablo1517
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Pablo1517 »

No proszę, gdyby mi ktoś wtedy pokazał taki programik jak map2bitmap to edytor misji byłby już dziś gotowy :). Trzeba do yody zagadać.

Co do zapisywania map drogi yodo to jest to tylko i wyłącznie generowanie tekstu (komend) takich jak w edytorze misji, następnie przekompilowanie go na plik misji.
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Yoda »

Fajnie by było, jakbyś dał łuczników i jakąś kawalerię, to by już nieźle było Mruga oczkiem.
Kurde, zrozumcie że to nie ma teraz sensu ;) - zrobię wszystkie jednostki np., a potem muszę zmienić jedną linijkę kodu i muszę to zmieniać w każdym obiekcie... kupa roboty - a tak zmienię sobie tylko w tych 2-3 ;P
No proszę, gdyby mi ktoś wtedy pokazał taki programik jak map2bitmap to edytor misji byłby już dziś gotowy
map2bitmap powstał niedawno ;)
Musisz miec rozmiar ekranu 1152 na 864 pikseli.
Dlatego macie takie problemy, ponieważ ja pracuję na ekranie z dużą rozdzielczością i dla mnie to jest normalne ;P Niestety niektórzy mogą mieć z tym problem :|
Obrazek
Pablo1517
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Pablo1517 »

Program robisz dla siebie czy dla innych przepraszam bardzo :P?
Dziwnie to robisz skoro potem zmieniając kilka linijek pierdzieli ci się kod xD. Taki edytor wbrew pozorom jest prosty.

//Przepraszam bardzo, ale za taki wyraz możesz ode mnie dostać jedynie oficjalne ostrzeżenie za złamanie punktu 4 paragrafu 2 regulaminu forum. NATYCHMIAST ten wyraz zmień!
//Michailoff
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Yoda »

Program robisz dla siebie czy dla innych przepraszam bardzo Żartowniś?
Ciężko powiedzieć ;D
Dziwnie to robisz skoro potem zmieniając kilka linijek pierdzieli ci się kod xD.
A do czego nawiązujesz? :D Jeśli chodzi o to co mówiłem poprzednio to nie mówiłem że mi się 'pierdzieli' kod, tylko że potem dużo zabawy w zmienianiu w każdym obiekcie jest :P
Obrazek
Odpowiedz