Hmm... I jeszcze jedno. Czy dzięki zmianie tych parametrów w houses.dat nie da się polepszyć grafiki budynku? W sęsie wyostrzyć pewne jego części bo niektóre budynki mają na przykład dachówki trochę rozmazane.
Możliwe, tutaj nie chodzi o grafikę, tylko pola zajmowane przez budynek. Grafikę trzebaby podmienić, niestety na razie nikt nie wie jak to zrobić, próćz Barbariana. Pozostaje czekać....
Mi się wydaje, że wszelkie dane o grafice zawarte są w pliku patterns! Z tym, że nie mam pojęcia jak to wszystko odszyfrować i gdzie znajdują się same grafiki :/
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!
Właśnie o tym cały czas pisze. Zastanawia mnie jeszcze plik mapelem.dat, myślę, że to on zawiera informacje o terenie, ze np. przez wodę nie da się przejść itd. Warto zauważyć, że pliki z defines zawierają TYLKO informacje, nie ma tam żadnej grafiki. Grafika jest w plikach *.rx.
Jeżeli coś odkryjecie, piszcie!
Pozdrawiam.
Methylu, szukałem w google odpowiedzi, jakim programem, bądź sposobem możemy zajrzeć w/zedytować pliki *.rx! Niestety po jakiejś godzinie bezsensownego szukania zrezygnowałem, ponieważ wpisując różne hasła, nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie. Potem poszukam jeszcze na anglojęzycznych stronach.
Próbowałeś otworzyć te pliki za pomocą edytorów heksadecymalnych? Jest tam pełno kodów, jednak wątpię, że da się to odczytać na heksach :/...
Pozdr.
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!