Propozycje budynków, rozbudowań.

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

a nie możemy sobie darować tego prochu? Mi się lepiej gra bez tych strzelających ścierw

EDIT: a ja słyszałem, że konina jest bardzo smaczna
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 23:02 przez PinCheR, łącznie zmieniany 1 raz.
KAMPANIA:
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maks4444 »

Dom Alchemika zdecydowanie bardziej :wink:

1)Rzeźniarnia Wiesz konie ludzie jedli w ostateczności(oblężenie itp.) bo porostu mięso konia jest nie smaczne :)

2)Tej koncepcji z Domem Trapera nie czaję :(

3)Dobre jeszcze bym dorzucił Grzyby z mojego projektu Ryby+miód i Grzyby+miód= "wędzonki"

4)Jak najbardziej ciekawe tylko byś musiał oprócz domu zrobić jakiś przykładowy panel wymiany :wink:

Rusznikarnia ja się tym zajmę będzie produkować Prymitywna lufa, Arkebuz i Muszkiet.
2Deski+1stal+1węgiel = Prymitywna lufa
3Deski+2stal+2węgiel = Arkebuz
4Deski+3stal+3węgiel = Muszkiet

Oczywiście wszystko dalej trzyma się średniowiecza.
"Pierwsza działająca broń palna, odnotowana w rękopisie Waltera de Milimete z 1326 roku" czyli zaczęto używano tej broni jeszcze w późnym Średniowieczu.
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Xerophoenix »

Cóż, projekt Rzeźniarni powstał podczas czytania tych wszystkich postów niezadowolonych graczy, którzy albo w ogóle koni nie mają, lub hodują je tylko symbolicznie. Ja akurat często robię konnicę, lecz chciałem zrobić alternatywę dla jeźdźców. A wizja dużej ilości kiełbasy może skusić każdego ^^

Cóż, dom trapera to mini-projekt punktu wymiany, jakty ten się nie przyjął. Po prostu punkt wymiany (tworzenia) z zalegających po młynach i chlewach materiałów czegoś bardziej przydatnego.

Co do grzybków zastrzeżeń nie mam żadnych ;)

Sam panel trudny się mi nie wydaje.
a) panel szkolny:

na górze masz w liniach rozpisane aktualny stan surowców "wymienianych", poniżej obrazek z towarem "zakupywanym", dwie strzałeczki do zmieniania obrazków (towarów) i przycisk "kup" (dokładnie jak przy tworzeniu ludności).

b) panel warowny

Na górze posiadamy tabelkę z posiadanymi dobrami, na dole obrazeczek z zakupywanym towarem. Identico jak z zakupem wojska. Do poszczególnych towarów potrzebne poszczególne produkty.

Jedyną różnicą jest to, że zamiast wojaka/obywatela wychodzącego z budynku, w "silosie"/"magazynie"/"hali" z boku pojawiac się będą "zakupowane towary", gotowe do wyniesienia przez pomocników jak normalny produkt.

Co do rusznikarni, proponowałbym z tym nie przesadzać. Raczej zbudować budynek "nowoczesnych technologii", gdzie tworzone byłyby upped balisty (większe obrażenia vs budynki), strzelcy (skórzany pancerz - obrona 1, atak 3).

Choc oczywiście to tylko moje propozycje.
(-.-)____________>_>_>___________(-.^)
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Kopalnia odkrywkowa siarki--->Dom alchemika--->Rusznikarnia---> Poligon--->Dopiero żołnierz :)

Koszt treningu takiego żołnierz byłby ogromny :wink:
Dom alchemika:
1Węgiel i 1Siarka= 1Proch
Rusznikarnia:
2Deski+1stal+1węgiel = Prymitywna lufa
3Deski+2stal+2węgiel = Arkebuz
4Deski+3stal+3węgiel = Muszkiet
Poligon:
1skrzynia złota + 2prochu + 1rekrut + 1Zbroja + 1Prymitywna lufa = "Żołnierz z prymitywnym pistoletem"
1skrzynia złota + 3prochu + 1rekrut + 1Zbroja + 1Arkebuz = "Arkebuzer"
1skrzynia złota + 4prochu + 1rekrut + 1Zbroja + 1Muszkiet = "Muszkieter"

Jest nowe drzewo rozwoju 8-) Te jednostki raczej były by elitarne lub reprezentacyjne :)

E:
Rzeźniarni dalej nie jestem przekonany :wink: już lepiej zrobić "kurnik" "Małą Farmę" gdzie by były hodowane kurczaki :D konik proszę zostawić w spokoju :smiesne:
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Moja propozycja to warsztat z narzędziami. Produkowałby narzędzia, niezbędne do pracy wszystkim mieszkańcom miasta. Przykładowo gdy zbudujemy tartak musimy wyprodukować do niego piłę. pomocnik niesie piłę do tartaku i rozpoczyna się praca :). Według mnie to fajne urozmaicenie. W tym samym warsztacie można by też produkować taczki dla pomocników, które zwiększałyby szybkość transportowania towarów.
Koszt każdego narzędzia wynosiłby 1 drewna.
Koszt taczki wynosiłby 2 drewna.
Drugi pomysł to powiększona stajnia. Produkowałaby dodatkowo osły dla pomocników. Osły nosiłyby dwa towary w jukach. Pomocnik prowadziłby osła tak samo jak konia-obok siebie.
Chata rzeźbiarza, to trzecia propozycja. Rzeźby podnosiłyby zadowolenie poddanych co prowadziłoby do większej wydajności ich pracy(np. budowniczy szybciej budują, a ich budowle są bardziej wytrzymałe,a wojsko szybciej się formuje i ma zwiększone obrażenia). Do tego samego mógłby przyczyniać się ogrodnik, zamieszkujący stworzony dla niego dom, tworząc ładne ogródki i sadząc ozdobne drzewa.

Wcześniej jeszcze mówiłem o podpalanych strzałach za pomocą siarki. Jeżeli budowla miałaby słomiany dach(np. piekarnia), to otrzymywałaby większe obrażenia od płonących pocisków i podpalałaby się otrzymując obrażenia na jakiś czas. Dlatego przy budowie budynków można by wprowadzić opcję wyboru dachu słomianego lub takiego jak w spichrzu bądź drugiej wersji wieży obronnej. Ta "słomiana" wersja budynku byłaby oczywiście tańsza.

Co wy na to?
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Warsztat z narzędziami - Moim zdaniem od tego służy szkoła. Dajemy złoto więc jak już wyszkolimy kogoś ze sprzętem :)

Stajnia dla Osłów - To jest już ciekawsze :wink:

Chata rzeźbiarza - Oj tu już chyba byłby problem nawet jak byśmy mieli ten cały kod źródłowy :) Tak mi się wydaje.

Ogrodnik - Tak samo jak z rzeźbiarzem.

Strzały - Jak najbardziej dobra wizja :)

Teraz mój kolejny budynek :
Rusznikarnia
Obrazek

Jest tam nawet broń od lewej Arkebuz,Prymitywna lufa i Muszkiet.
Ale po namyśle pozostała by tylko Prymitywna lufa i Arkebuz.
Muszkiet już nie pasuje do tych czasów :)
Prymitywna lufa strzelała by strzałami :D I to nie żart tylko prawda :)
Arkebuz strzelałby kamieniami :) co też jest zgodne z prawdą :)
Teraz mi nikt nie powie że nie pasuje do gry i średniowiecznego klimatu.
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Cóż, Maksie4444 ta rusznikarnia niezbyt przypadła mi do gustu. Wydaje się strasznie kwadratowa i jakoś nie trzyma klimatu gry. Jak sam pomysł jest ok, tak sam rysunek raczej nie. Proponowałbym zrobić go nieco niższym (porównaj z WYSOKOŚCIĄ warowni) i wprowadzić jakaś odmianę dla kamyczków.

Miałbym jeszcze jeden projekt, tzn. Punkt żywieniowy. polegałby on na zasadzie "spichlerza" wyłącznie dla żywności. Posiadałby on "tunel"/"bramkę" boczną, gdzie żołnierz po wejściu otrzymałby pożywienie.

Niedługo postaram się wykonać kilka projektów budynków.
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Wiesz miałem ambicje :D nie chciałem znowu przerabiać istniejącej budowli :) Zrobiłem szkielet a potem powcinałem odpowiednie kawałki z istniejących i tak go umodelowałem :) Będę musiał go zmniejszyć bo wyszedł jak jakaś "baszta obronna" :)

E:
Poprawiona Rusznikarnia
Obrazek
Pracownik: Rusznikarz
Zasoby gromadzone:
5 Desek
5 Żelaza
5 Węgla
Zasoby wytwarzane:
1 Prymitywną Lufa = 2 Deski + 1 Żelaza + 1 Węgiel
1 Arkebuz = 2 Deski + 2 Żelaza + 2 Węgla

Jednostki Stworzone z tą bronią są na samym dole tej stronki -->http://www.knights.sztab.com/forum/view ... &start=250
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Oto moje nowe projekty zabudowań:

Stocznia:
Obrazek

Klasztor:
Obrazek

Odkrywka siarki (zmieniony pomysł Maksa4444) ;)
Obrazek

Łoceniajcie :D
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Xerophoenix, tak samo nie praktyczne jak świetnie wygląda. :P
Obrazek

Obrazek