Kilka pytań

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Ja zawsze blokuję półprodukty typu ziarno, mąka itp., jak również wszelkie rudy metali i węgiel, bo gromadzenie tego jest po prostu niepotrzebne i powoduje korki w mieście.
Veni ergo sum ))
Awatar użytkownika
Fimbulvinter
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Fimbulvinter »

Mam problem. Za bardzo skupiam się na ekonomi żywnościowej przez co przeciwnik mnie zawsze wyprzedza w produkcji wojska. Sześć gospodarstw to minimum jak dla mnie, ale i tak mi się wydaje za mało. I tak za każdym razem. Zanim zacznę robić broń to przeciwnik ma już sporą armię.
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Lepiej wybudować 2 gospodarstwa + po 2 młyny i piekarnie, to spokojnie wystarczy i wtedy od razu przystąpić do szkolenia armii.
Veni ergo sum ))
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ZoZoN »

To zależy czy masz dostęp do żelaza i czy chcesz z niego korzystać jeśli tak to 2 gospodarstwa + 2 młyny + 2 piekarnie powinny w zupełności wystarczyć ewentualnie potem gdy rozbudujesz miasto i armie postawić winnice i rybaka.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Uprzedzając sznur jeszcze niezadanych pytań: na stronie głównej mamy różne działy z artykułami, m.in. mój długaśny instruktarz rozgrywki czy szybkiego początku, do którego wlicza się prosperowania miasta. :) Wiele ciekawych rzeczy dla osób, lubiących czytać, a oszczędzających czasu na zadawanie pytań kwestii wiadomych, jasnych, omówionych...
Odpowiedz