AI Kompa

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Nie zrobiłem ataków, ale jak się zaczepili to pozabijali się. Mój sojusznik pierwszy padł. :(
Mogłem zrobić te ataki, ale dla mnie to chyba najtrudniejsza rzecz w skryptach i czasochłonna, bo trzeba zobaczyć czy działa. :smutny:
Awatar użytkownika
Daro
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Daro »

A w kampanii TPR komputer atakuję ??
kornik00
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kornik00 »

Jak powszechnie wiadomo, TPR zostało zrobione na odwal, więc nie napisali w skryptach i taki efekt - nie atakują.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

kornik00 pisze:Jak powszechnie wiadomo, TPR zostało zrobione na odwal, więc nie napisali w skryptach i taki efekt - nie atakują.
Ja bym to nazwał inaczej. Wróg nie atakuje w sposób regularny. Są może 3-4 ataki, które wróg zaprogramował, ale są one jednorazowe. I w dodatku łatwo je odeprzeć. AI w KaM jest na bardzo, ale to bardzo słabym poziomie. Osobiście ukończyłem wszystkie misje TSK i TPR bez wyprodukowania nawet jednego wojaka... To o czymś musi świadczyć, dawać pojęcie, jak słabe jest AI komputera. Zwłaszcza, że jakieś 80% tych misji przeszedłem wykorzystując szkolne błędy przeciwnika...
Crimson (king) Michailoff
kornik00
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kornik00 »

Tych ataków początkowych nie wymieniłem - są one oczywiste. TSK miało jakiś poziom trudności. Pare lat temu( jakieś 6 ) gra wydawała mi się strasznie trudna ( no cóż, byłem wtedy w I klasie podstawówki :oops: ),
lecz teraz sądzę że TSK mogłoby być jeszcze troszkę trudniejsze. O TPR nie będę pisał - śmiech na sali.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

kornik00 pisze:Tych ataków początkowych nie wymieniłem - są one oczywiste. TSK miało jakiś poziom trudności. Pare lat temu( jakieś 6 ) gra wydawała mi się strasznie trudna ( no cóż, byłem wtedy w I klasie podstawówki :oops: ),
lecz teraz sądzę że TSK mogłoby być jeszcze troszkę trudniejsze. O TPR nie będę pisał - śmiech na sali.
TSK ogólnie była trudniejszą kampanią od TPR, ale z zastosowaniem mojej taktyki wiele misji ukończyłem w sposób błyskawiczny (oto niektóre wyniki z TSK - 4 misja - 0:49, misja 5 - 0:50, misja 8 - 3:22, misja 11 - 3:30, misja 14 - 1:22, misja 20 - 14:55 (yeah :twisted:) - oczywiście wszystko bez wyprodukowania choćby wojaka). Z odsieczą w poziomie trudności misji przyszła TNL, choć i tak ukończyłem 94% kampanii bez wyprodukowania wojaka (tak, ta cholerna szesnastka :P). Nie ma co się rozczulać - powyższe wyniki z TSK tylko pokazują, że w misjach tworzonych przez twórców nie ma żadnego kłopotu z ich ukończeniem. Wiele z nich można przejść błyskawicznie - misję 20 szybciej przechodzi się z produkcją wojska, 11 misja tylko dla doświadczonych, a reszta? Jedynie misja 14 może niedoświadczonym sprawić kłopot, no i misja 8, ale obie są do ukończenia w szybkim jak na te misje tempie (zwłaszcza 14). Nie będę się już rozpisywał w tym temacie, bo już jest tu post off-topic, a poziom AI w KaM jest niestety oczywistą sprawą...
piotrek0001
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: piotrek0001 »

jest jakaś możliwość aby podnieść AL przeciwnika i pomocników ? chciałbym aby na drodze sie po prostu wymijali a nie jeden z nich czekał .... przez sekunde.. :/
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: michaelo »

Chyba można edytorem misji :) :)
można go pobrać na stronie KAM. włączasz misję w której chcesz zmienić AL przeciwnika i zmieniasz., to powinno pomóc :D :D
"Szturmem ich!!!!"
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Niestety, aby zmienić AI kompa potrzebna byłaby ingerencja w kod źródłowy, którego nie dostaniemy... To jest niestety smutne, ale prawdziwe.
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: michaelo »

No niestety przykra rzeczywistość :( :(
Może kiedyś zrobią K&M 3 to będzie można zmienić AL w łatwiejszy sposób :D :D
"Szturmem ich!!!!"
Odpowiedz