Wielka wspólna kampania
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Żeby nie było tak iż nic nie robię, dlatego też wystawiam screena...
http://img92.imageshack.us/my.php?image=bleblevp4.jpg
Zacząłem mapę wczoraj, a zrobiłem już spory kawał... dobrze mi idzie, gdyż jestem na "głodzie" tworzenia map (poza tym nudzi mi się). Mam nadzieję, że ten stan jeszcze trochę potrwa, to może uda mi się zakończyć pracę jeszcze w lipcu (niestety mała szansa).
I chciałbym tylko poinformować wszystkich, że więcej screenów nie będzie... gdyż poprzedniej misji jeszcze nikt nie skomentował. Być może dlatego, że znudziliście się już samym patrzeniem na nią w tymże temacie.
http://img92.imageshack.us/my.php?image=bleblevp4.jpg
Zacząłem mapę wczoraj, a zrobiłem już spory kawał... dobrze mi idzie, gdyż jestem na "głodzie" tworzenia map (poza tym nudzi mi się). Mam nadzieję, że ten stan jeszcze trochę potrwa, to może uda mi się zakończyć pracę jeszcze w lipcu (niestety mała szansa).
I chciałbym tylko poinformować wszystkich, że więcej screenów nie będzie... gdyż poprzedniej misji jeszcze nikt nie skomentował. Być może dlatego, że znudziliście się już samym patrzeniem na nią w tymże temacie.
Dzięki... Oświadczam, że zrobiłem już ok. 75% mapy, a zacząłem w czwartek. Jeśli się postaram to wyjdzie równiuteńko tydzień...
Przy okazji... wydaje mi się, że powinniśmy umieścić screeny z poprzednich misji w temacie "WWK", gdyż:
Po pierwsze: WWK jakoś nie cieszy się zbyt dużą popularnością... może ludzie chętniej by w nią grali, gdyby widzieli jak to i owo wygląda.
Po drugie: Każdy to robi...
Południowa trawiasta równina to teraz spory las... czyli północna część misji 2.
Przy okazji... wydaje mi się, że powinniśmy umieścić screeny z poprzednich misji w temacie "WWK", gdyż:
Po pierwsze: WWK jakoś nie cieszy się zbyt dużą popularnością... może ludzie chętniej by w nią grali, gdyby widzieli jak to i owo wygląda.
Po drugie: Każdy to robi...
Południowa trawiasta równina to teraz spory las... czyli północna część misji 2.
Mówisz, masz: Klik!. Widzisz, o wszystkim pomyśleliśmy. Oczywiście przyjdzie mi znowu doprowadzać pierwszy post do lepszego wyglądu (czy mój szpieg zanotował tą wypowiedź?), dzięki czemu nie będzie trzeba tyle przewijać, by dotrzeć do kolejnych opisów i odnośników do misji. Wszystko dla sprawniejszego działania w temacie.
Tak, tak... ale zrezygnowałem. Za mało płacili.lucbach pisze:Prawda jest taka, że to DeBe robił oryginalne mapy do TSK i TPR.
Teraz na serio: moje mapy nigdy nie będą tak dobre jak te w kampaniach TSK i TPR... jest to spowodowane dość niedopracowanym edytorem, moim ograniczeniem pomysłami innych i brakiem odpowiednich chęci.
A czemu nie przesłałem pracy? Z pewnością wielu z was mógłbym czegoś nauczyć... jednak nie czuję takiej potrzeby. Jeśli ktoś będzie potrzebował pomocy to niech pisze na PW, a wtedy zobaczę co da się zrobić...
Kolejna sprawa chyba najistotniejsza: mapę do misji 3 skończę już dziś... w 6 dni! Nie oczekujcie jednak ode mnie tak szaleńczego tempa przy następnych misjach. Jednak sądzę, że w te wakacje będziecie mogli zagrać także w misję 4.
Pewnie sobie pomyślicie, że w tak krótkim czasie odwaliłem fuszerkę... otóż nie! Mapa jest na pewno bardziej dopracowana jak ta z misji 2... między innymi dodałem więcej typów gleby (chodzi o te dostępne tylko w zakładce "tiles"... czy jak ona się zwała?), wydaje mi się, że fałdowania terenu także stoją na wyższym poziomie, zadbałem nawet o rzekę płynącą w jednym kierunku (wcześniej kierunek jednej kratki wody był losowy).
MAPA POWĘDROWAŁA JUŻ DO KAMYKA...!!!