[Mapy sieciowe] PAKER TEAM INFO

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Co do mapy Bad Mountain: widzę, że sam poprawiłeś góry itd. jest jeszcze sporo nierówności, ale jest już lepiej, choć góry są za płaskie. Szkoda, że nie skorzystałeś z mojej wersji. Skoro mam ci pomagać to muszę mieć pewność, że wykorzystasz ją do gry, bo tak to szkoda (mojej) pracy.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

woloszek pisze:Co do mapy Bad Mountain: widzę, że sam poprawiłeś góry itd. jest jeszcze sporo nierówności, ale jest już lepiej, choć góry są za płaskie. Szkoda, że nie skorzystałeś z mojej wersji. Skoro mam ci pomagać to muszę mieć pewność, że wykorzystasz ją do gry, bo tak to szkoda (mojej) pracy.
Przecież to twoja wersja... zamieniłem ją... 0_o ... pisałem o tym w info na 1 stronie nawet...
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

no chyba jednak nie ;] góry były bardziej pofałdowane, no otwieram i widzę różnicę :P
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

woloszek pisze:no chyba jednak nie ;] góry były bardziej pofałdowane, no otwieram i widzę różnicę :P
..... To chyba mi się mapy pokręciły... -__- Ale chyba żle nie jest ? Jak coś ja już nic nie robie z terenem tych 11 map.. masz pole do popisu...
jak coś popatrz na te 11 map... pofałduj góry. .. jak skończysz.. wyślij / daj linka do map... ja jeszcze zerknę jak to jest tam.. i wyśle do Lewina...
Dasz rade do wtorku/ środy ?
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

...albo to edytor coś zmienia choć wątpię, od wtorku mogę zabrać się za te niektóre nierówności. W sumie połowa gór jest moja, ale środek na pewno nie :P

Edit:
Dobrze widzę, czy w spichrzach na mapie The Passage 4p, nie ma towaru ani jednego? :P

Do środy (włącznie) się postaram poprawić góry.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

woloszek pisze: Edit:
Dobrze widzę, czy w spichrzach na mapie The Passage 4p, nie ma towaru ani jednego? :P
Do środy (włącznie) się postaram poprawić góry.
Nowa wrzuta map jest gotowa... dodałem też sam link do mapy.
Ściągnij fix passage 4p i będzie ok.
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lancetnik »

Wydaję mi się, że niektóre mapy robisz za szybko. Dodaj trochę więcej grzybów, jakieś tereny i czasami góry są za płaskie. Nieraz jest mało miejsca na rozbudowanie się.
Postaraj się zrobić jakąś dobrą mapę 192x192, bo twoje projekty są naprawdę całkiem niezłe, ale trzeba je dopracować.
North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
To jest taka konstruktywna krytyka, która może cie zachęcić do poświęcenia czasu na jedną mapę.
Oczywiście też mi się podoba Heroes Of Might Of Magic Ax I, Hard Mountain i Bad Mountain.
Awatar użytkownika
RomeK
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: RomeK »

Mapa BAD MONTAIN moim zdaniem mija się z celem. Z tego co tu widzę to lekką armią nie idzie po prostu tego wygrać. Mapa jest extremalnie niezbalansowana. Toż to gracze dowodzący lekką armią będą musieli się bronić przed tymi trzema :)
W spichrzach tej trojki oprocz olbrzymich zapasow żarcia są też olbrzymie zapasy węgla, żelaza i złota i do tego jeszcze bronie !!!
Gracze mogą więc z powodzeniem skupić się od razu na produkcji broni.
Gracz nr3 ma np w spichrzu 200 ryb 200 chleba i 500 wina ! Żarcia to on nie musi robić do końca gry!
Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT :)
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

RomeK pisze: Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT :)
Romku, na początku jak nie dodałem surowców tym trzem.. to piątka graczy ich zmiotła z powierzchni ziemi... Po prostu postaraj się dogadać z kolegami, że jeden robi łuczników a reszta zołdaków.. jak przejdziecie wieże... koniec gry.

Ale.... zablokuje robienie wież dla 3 graczy. i dodam jakieś broni dla 5 pozostałym... będzie ok. :)
Lancetnik pisze: North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
To jest taka konstruktywna krytyka, która może cie zachęcić do poświęcenia czasu na jedną mapę.
Ale pisz jak najwięcej ! Coś boli to pisać... pisać i się nie bać. ! Co do poprawiki grzybków.. tak zajmę się tym,... pod koniec tygodnia poprawki map.. na razie robię mniejsze mapy...
Awatar użytkownika
RomeK
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: RomeK »

janosiczek pisze:
RomeK pisze: Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT :)
Romku, na początku jak nie dodałem surowców tym trzem.. to piątka graczy ich zmiotła z powierzchni ziemi... Po prostu postaraj się dogadać z kolegami, że jeden robi łuczników a reszta zołdaków.. jak przejdziecie wieże... koniec gry.

Ale.... zablokuje robienie wież dla 3 graczy. i dodam jakieś broni dla 5 pozostałym... będzie ok. :)
Lancetnik pisze: North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
Ale pisz jak najwięcej ! Coś boli to pisać... pisać i się nie bać. ! Co do poprawiki grzybków.. tak zajmę się tym,... pod koniec tygodnia poprawki map.. na razie robię mniejsze mapy...
Wszystko zależy jaka trojka na jaką piątke:D
Osobiście uważam że gdybym ja był na pozycji z żelazem razem z dwoma przyzwoitymi graczami to wygrałbym wszystkie gry przy obecnych ustawieniach mapy. Padli by wszyscy, kim by nie byli :)
Odpowiedz