Na wstępie napiszę o co chodzi. Właśnie rozpocząłem mozolną zabawę w tworzenie trzeciej odsłony K&M_TFK, oczywiście to tylko tworzenie nowego designu gry oraz nowej kampanii. Ponieważ osobiście mam pojęcie głównie o grafice i nauczyłem się już pracować z edytorami do K&M wiem co i jak działa zapraszam do współpracy, która może zaowocować trzecią odsłoną kultowej gry K&M.

Copyright by Syriusz
Uploaded with ImageShack.us
Założenia do projektu:
- Rozkodowanie pliku exe i zmiana ikony;
- Rozkodowanie pliku exe i zmiana numeru wersji;
- Rozkodowanie pliku exe i zmiana kodeku BINK VIDEO na nowszy (Obecnie wersja 3.0.0.0. jest wersją ostateczną. Po rozmowie z konsultantem z firmy RAD Game Tools doszedłem do wniosku, że zmiana kodeka w grze to ogromna ingerencja w sam kod gry, krótko w trzech słowach: SAM NIE PODOŁAM);
- Edyscja plików Video i stworzenie nowych animacji do gry;
- Edycja plików Video i stworzenie nowego intro do kampanii i gry;
- Edycja plików *.rx i zmiana wyglądu niektórych budynków;
- Edycja plików *.rx i poprawienie wyglądu jednostek;
- Edycja plików *.rx i zmiana wyglądu interfejsu gry;
- Edycja plików *.rx i zmiana wyglądu menu;
- Edycja plików *.rx i zmiana wyglądu menu podsumowania misji;
- Edycja plików *.lib i korekcja niektórych sformułowań na bardziej polskie;
- Edycja plików *.lib i zmiana tekstów kampanii TSK na nowe teksty z kampanii TFK;
- Edycja plików *.sng i podmiana plików (nowa ścieżka audio);
- Edycja map i scenariuszy zgodnie z założeniem kampanii TFK;
- i inne...Zainteresowane osoby proszę o kontakt mailowy lub gg. Maile oraz gg odbieram codziennie od 10:00 do 11:00 i od 18:00 do 19:00. Nie odpisuje na maile o innym tytule niż: "Projekt: K&M_TFK"
Do współpracy zachęcam głównie osoby znające się na programowaniu, może coś razem zdziałamy!
Oto niektóre efekty mojej pracy:

Pozdrawiam: Syriusz
Kontakt:
email - arkcity@o2.pl
gg - 2880923[/img]