Problem z połączeniem przez router.

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Problem z połączeniem przez router.

Post autor: kamtpr »

Nie wiem czy byl juz taki temat i czy w dobrym miejscu go zamiescilem, ale juz wyjasniam problem. Chodzi o to ze chce zagrac z bratem w KaM (ta wersja z TSK i TPR) przez siec. Laptop i stacjonarny polaczone sa przez router, na jednym i drugim kompie jest Windows XP (ten sam) i ta sama wersja gry, czyli 1,60 REL SR3 BETA6 01/10/2008. Wybieram siec lokalna, polaczenie internetowe TCP/IP dla DirectPlay, ustawienia rozgrywki i wlaczam. Jednak nie moge ruszac myszka i zaraz wyskakuje ze komputer czeka na dane-moge wcisnac F1 lub spacje. Spacja w ogole nie pomaga i tylko zostaje i F1, przez co nie moge sobie pograc z bratem.

Ale ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz: spotkalem sie juz z takimi postami w ktorych niektorzy pisali ze nie moga grac KaM na Viscie.......Musze powiedziec ze na swoim laptopie mialem Viste i gralem w KaM (byl tylko 1 maly problem-troszke wolno chodzil), ale do rzeczy-Chcialem polaczyc 2 laptopy z Vista i zagrac w KaM i polaczenie sie udalo, jednakze ze wzgledu na stara wersje gry nie moglem sie cieszyc rozgrywka gdyz nie bylo widac co wrog robi z moim miastem. Potem sciagnalem najnowszego patcha i zrobilem format kompa i zainstalowalem XP. Pojawia sie wlasnie problem opisany wyzej i nie wiem jak sobie z nim poradzic.

Prosze zainteresowanych tym tematem o pomoc.
Z gory dziekuje. :)
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Przepraszam za dobleposta, ale czy nikt nie da rady mi pomoc ??
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

http://www.knights.sztab.com/forum/view ... ght=#33153

I nie pisz posta w celu umieszczenia tematu na górze listy. Zwłaszcza wtedy, gdy już tam jest...
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Wiem co zrobilem, ale jak widze ze ludzie zagladaja i nic nie pisza to dlatego.... I w koncu ktos odpowiedzial, ale musze przyznac ze rozwiazanie tego problemu jest beznadziejne, bo probowalem wiele razy i na roznych kompach, a na chacie sa az 4.

Ale dzieki kuba11100 za pomoc.

Ps do tej pory tego posta widzialo ponad 50 osob z czego odpowiedziales mi ty jako jedyny.

Oczywiscie temat do zamkniecia.
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.