Edytor misji Lewina doczekał się kolejnej aktualizacji.
W wersji 0.9 można znaleźć takie nowości jak wyświetlanie pozycji oddziałów na mapie, obsługa poleceń agresywności AI oraz dwóch typów AI (składnia !SET_AI_PLAYER lub !SET_AI_PLAYER X - po wpisaniu numeru drużyny będzie się różnić m.in. sposób rozbudowy miasta), a także limit towarów w spichrzu do 30000 (zabezpieczenie przed błędem, gdy wartość osiągnie 65536 licznik cofa się do 0).
Do pobrania z http://lewin.namsys.com.au/kam/download ... it-0.9.zip
Edytor misji 0.9
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Michailoff
- Moderator
Taaa... Już zdążyłem go pobrać
. Lokowanie oddziałów na mapie - piękna rzecz. Nie trzeba się już męczyć z tym, ustawienie bazy wroga ze wszystkim trwa teraz do godziny. Polecenia !SET_AI_PLAYER nie zauważyłem (nie zwróciłem uwagi), natomiast nie rozumiem, na jakiej zasadzie działa składnia !SET_AI_ATTACK_FACTOR (agresywność AI).
Crimson (king) Michailoff
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Ustawia się to w rozbudowie bazy - są opcje tak, mądry lub nie.
Sam nie testowałem, ale podobno opcja 'tak' oznacza, że drużyna AI wybuduje po jednym budynku każdego rodzaju, natomiast w opcji 'mądry' zbudowanych budynków będzie więcej.
Apropo agresywności AI też dużo nie wiem - 200 sprawi, że będą wysyłać wszystkie swoje oddziały, gdy zostaną zaatakowani, 0 - w ogóle.
Sam nie testowałem, ale podobno opcja 'tak' oznacza, że drużyna AI wybuduje po jednym budynku każdego rodzaju, natomiast w opcji 'mądry' zbudowanych budynków będzie więcej.
Apropo agresywności AI też dużo nie wiem - 200 sprawi, że będą wysyłać wszystkie swoje oddziały, gdy zostaną zaatakowani, 0 - w ogóle.