Projekt Knights and Merchants: Online

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Czy zagrał byś w przegladarkową wersję KAM'a?

Tak
53
77%
Nie
16
23%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
jegrek
Użytkownik Forum

Projekt Knights and Merchants: Online

Odpowiedz z cytatem

Post autor: jegrek »

Czy zagrali byście w wersje przeglądarkową? Co sądzicie na temat stworzenia takiej gry i czy gralibyście w nią? Więcej info pod tym linkiem (Link do tematu z działu: Gawędy średniowieczne)
Przed chwilą wpadłem na pomysł zmodyfikowania ugamelli lub xNovy (Silniki na podstawie ogame'a) na XII wieczną Anglię (chyba dobrze "czasy" K&M'a napisałem). Zamieściło by się jednostki i budynki z gry (Nazwy). Mocnym plusem jest możliwość dodawania budynków i jednostek, co na dzień dzisiejszy jest nie możliwe w grze. Dołączam ankietę, prosze o głosowanie i wypowiadanie się w temacie.
Prosze o wypowiadanie się w tym temacie. Teraz małe wyjaśnienie dlaczego napisałem tutaj 2 posta, oto one: Pomyślałem, że do tego działu wchodzi więcej osób, czy aby na pewno? To okaże się w najbliższych dniach. Dla tych, którzy są zainteresowani pomocą zostawiam numer gg:5506988

EDIT: Dobra, proszę o usuniecie tamtego tematu. Dodaje ankietę.
EDIT2: Ehh, tylko 4 głosy przy ponad 60 wyświetleniach?
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 15:59 przez jegrek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - czemu napisałeś dwa różne posty w dwóch różnych działach trzymające się tego samego tematu? Połącz treść obydwóch w jednym, by nie zaśmiecać forum, na przykład w tym pierwszym. Mamy opcję edycji, więc nie rozumiem twego zachowania. I nie rób tak na przyszłość. Poza tym - zawsze w sprawie przenosin posta z gawęd do innego działu jesteśmy my, moderatorzy.

Zedytowano - sprawa z drugim tematem załatwiona. Dziękuję za tą reakcję na moje skromne upomnienie, jegreku.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Lizaczek36
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lizaczek36 »

No!Mógł bym się zabrać za coś takiego ale trochę to potrwa.Jeśli będę potrzebował kogoś do pomocy napisze ;) .Przewiduje że ukończę wszystko za jakieś 2-3 miesiące ale tylko przewiduje :) .

EDIT
A jednak się za to nie wezmę :( .Zostawcie to twórcom tego pomysłu :szczerzy: .
Kampania niedługo zacznie się robić ^^.
Gadzislaw
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gadzislaw »

1. Założę się, że będziesz taką grę robił na jakimś silniku, a do tej pory nie wynaleziono, takiego, który by fajnie działał. 3/4 gier na nim nadaje się do d..., a pozostałe mają same błędy.

2. Nie widzę sensu tego robić, ponieważ nie będziesz miał, gdzie taki serwer postawić.

3. Nikt w to prawie nie będzie grał.
Obrazek
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

KaM online? o,O, Trochę dziwne pytanie, jak by było to przecież na pewno każdy dla samego siebie sprawdził by co ktoś tam stworzył, ale projekt online? słabo to widzę ;]
Obrazek

Obrazek
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Jegreku, działasz razem z dumdasem, czy zupełnie niezależnie?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
The Knight
knightsandmerchants.de Admin
knightsandmerchants.de Admin
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Knight »

What is that?
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

The Knight, it's a " project KaM online " ^^
Obrazek

Obrazek
BloodStorm
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BloodStorm »

No i co naobiecywałeś się ale żadnych screenów nawet nie ma ?
xtracom
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: xtracom »

Screenów nie ma, bo to nawet nie jest projekt alpha, a jedynie plany. :wink:
Ja jestem za, można zrobić coś o podobnym silniku do Ikariama, czy Ogame. Powinno posiadać rozbudowaną ekonomię (jak na Knights and Merchants przystało), skrypty i zasady i oczywiście klimatyczną grafikę, jednostki i budynki przynajmniej podobne do tej gry, ważne jednak, żeby takie coś trzymało się całości i nie nudziło się tak jak Ogame. :P
Żeby jednak zacząć trzeba coś zrobić, lub mieć gotowego na podstawę gry. Skoro masz dostęp do silnika gry potrzeba tylko dobrego teamu programistów i grafików, chyba, że te skrypty bardzo łatwo się edytuje. Programować się dopiero uczę. Grafikiem póki co nie jestem zaawansowanym, mógłbym może pomóc jako webmaster, lub podać jakieś pomysły kiedy projekt wejdzie w życie.
No cóż życzę powodzenia! :D
Odpowiedz