Świetny prosty sposób na tworzenie printscreenów w grze

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum
Posty: 217
Rejestracja: 31 sie 2007, 10:58

Świetny prosty sposób na tworzenie printscreenów w grze

Post autor: Durendal » 27 paź 2007, 11:01

Znalazłem na forum(na forum real hot dog) temat, w którym właśnie pisze jak robić printscreeny w grze w prosty sposób.
Ściągamy ten pliczek:
http://www.freewebs.com/real_hotdog/prntscr.html
To jest taki "rejestr" po prostu go klikamy 2 razy i dajemy "tak"

Potem w trakcie gry klikamy print screen i jak już wiadomo wklejamy obraz do painta

Widać już ile możemy nauczyć się od Formowiczów i strony Real hot dog, czy też twórców tworzącego się patcha Service Release 3

Przypomnę tylko że zawsze jak się normalnie robiło print screeny to wiadomo jakie kolory były

Oto przykład takiego printscreena, którego zrobiłem:
Obrazek[/URL]
Niektórzy pewnie wiedzą z jakiej to misji, mam problem bo dalej nie mogę jej przejść :) mam jeszcze oddział 20 barbarzyńców i 10 łuczników w odwodach :D
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 11:51 przez Durendal, łącznie zmieniany 1 raz.
www.fotka_profil_Arek.bo.pl moje zdięcie, zapraszam do oglądania

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 27 paź 2007, 11:17

Fajnie. Wreszcie będę mógł sobie screenów narobić, bo wcześniej jakoś nie chciało mi się ściągać tych "specjalnych do KaM" programów do robienia screenów.

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum
Posty: 217
Rejestracja: 31 sie 2007, 10:58

Post autor: Durendal » 27 paź 2007, 11:31

Zapomniałem napisać, jak już będziecie wrzucać obrazek, to wrzucie go na www.imagehosting.com (zapiszcie obrazek w JPEG), na imageshack się nie opłaca bo trwa to bardzo długo, a tam parę sekund

Po zuploadowaniu będziecie mieli od razu link na forum
www.fotka_profil_Arek.bo.pl moje zdięcie, zapraszam do oglądania

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 27 paź 2007, 11:57

Widziałem to na tamtej stronie, ale nie zauważyłem wtedy pliku, do którego dałeś link. Fajnie.

Pamiętajcie tylko, że nikt nie odpowiada za Wasze zmiany w rejestrze! Robicie to na własną odpowiedzialność!
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 27 paź 2007, 12:16

Ja zapisuje zawsze na Imageshack i jak jest w .jpg to trwa góra 10 sec...

PS. To misja 4 TSK, dla mnie ona jest prosta :wink:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum
Posty: 169
Rejestracja: 15 paź 2007, 17:13
Lokalizacja: Jeszcze tego nie ustaliłem.

Post autor: Omnixus » 27 paź 2007, 12:20

LOL! To wy nie wiedzieliście że przez painta da się screena zrobić? :zamurowany:
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 12:21 przez Omnixus, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 27 paź 2007, 12:21

Tylko, że normalnie w Kamie jak wciskałeś PrtScr to się nic nie działo :niedowiarek:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum
Posty: 169
Rejestracja: 15 paź 2007, 17:13
Lokalizacja: Jeszcze tego nie ustaliłem.

Post autor: Omnixus » 27 paź 2007, 12:22

Hmm.. mnie się tak nie zdarzyło. :zraniony:
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 27 paź 2007, 12:23

:shock: :shock: :shock: Mówisz, że wciskałeś prtscr wchodziłeś do painta, wciskałeś ctrl+v i miałeś screena z Kama? Może my o dwóch różnych grach gadamy? ;)
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum
Posty: 1053
Rejestracja: 02 mar 2007, 21:40
Lokalizacja: Wadowice

Post autor: Duch » 27 paź 2007, 12:35

Ja miałem screena, tylko z ciemnymi, fioletowymi, niebieskimi barwami :zraniony:
Obrazek

ODPOWIEDZ