Powtórki i screeny z gier.

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

kuba11100 vs. Khelak vs. dammul - po głodówce, dłuuugich walkach i niezliczonych nieoczekiwanych zwrotach akcji jakimś cudem udało mi się wygrać.
Statystyki
Armia | Ekonomia | Surowce: dammul | kuba11100 | Khelak
Powtórka | Film
Ostatnio zmieniony 07 lis 2012, 23:53 przez kuba11100, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Gdybym zaatakował przed drugą godziną Kubsona, miałbym go w garści. :D Rzeczywiście nieoczekiwane zwroty akcji. Fajna rozgrywka, chłopaki, podobało mi się. Pomimo że przegrałem jako pierwszy z kretesem. Ale też znosiłem dwóch oponentów atakujących mnie naprzemiennie. ;)
danio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: danio »

Spokojnie , odegrasz się .
Ja miałem od początku armię dość słabą , potem zrobiłem trochę ciężkich /przede wszystkim kusz .
Wydaje mi się że mogłem pierwsze kubę zaatakować . Ale wiadomo jak jest :)
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Huhu, długa ta rozgrywka była. Khelak, jak mogłeś to przegrać? :P Chętnie bym z Wami pograł chłopaki, ale mam słabego kompa (komputer zastępczy, bo mój nawalił i nie chce mi się go naprawiać) i sobie z KaM Remake nie najlepiej radzi. Kiedyś trzeba się zmówić, nie zapomnijcie o mnie ;)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Mapa: Blood River
PT: 0
Gracze: DamianM.PL (aka dammul), kuba11100, Lord of war vs. Czerniak, Khelben, szycha
Statystyki | Armia | Ekonomia | Powtórka | <s>Film</s>

Idealny przykład, jak NIE powinny wyglądać rozgrywki sieciowe. Na początku ni z gruchy, ni z pietruchy jeden z moich sprzymierzeńców wyszedł. Bez powodu. Bez zapowiedzi. Bez ping timeouta. Pomyślałem, może być trudno, ale nie mogę się poddać.
Skusiły mnie puste wieże szychy, grzechem byłoby nie skorzystać z takiej okazji. Około 1 godziny przypuściłem atak, szycha okazał się być prawie bezbronny i na pomoc przyszedł Czerniak. Nie spieszyło mu się, żeby mnie wygonić i wręcz pozwolił się najść. W międzyczasie, Damian się spokojnie zbroi. Nawet się nie wychyla, aż tu nagle wiadomość: Gracz Khelben został pokonany! Ani ja, ani Damian nie kiwnął nawet palcem. Czerniak zdecydował się wkrótce uczynić to samo - kiedy już obrona szychy padła, jeszcze przez chwilę próbował go uratować, ale gdy została mu się garstka wojsk, powiedział pa pa i tyle z całej rozgrywki.

Jeśli ktokolwiek zamierza grać w ten sposób, niech zastanowi się dwa razy. Po co marnować czas innych? Zacząłeś, więc jakkolwiek by Ci szło graj do końca, chyba że miałeś odebrać dziecko ze szkoły 6 godzin temu i zapomniałeś lub masz podobnie nagłą i niecierpiącą zwłoki sytuację.

Wielkie dzięki dla dammula za grę. Może i nie należy do czołówki graczy w KaM (podobnie jak ja), ale przynajmniej wie, jak się zachować.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2012, 23:39 przez kuba11100, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Mapa: Frozen Canyon
PT: 60m
Gracze: Feliks (Polska-limonkowy) vs. Categoricus (Węgry - żółty)
Wynik: Kapitulacja gracza Categoricus - wielki głód w wiosce. Zwycięstwo bez jednej potyczki.
Powtórka Nowe - Zip | Statystyki - wszystkie Nowe - zip

Bardzo dobra mapa na pojedynek. Choć przeciwnik miał więcej terenów żyznych, źle to wykorzystał, zbudował niewydolną gospodarkę. Usilnie rozbudowywał przemysł zbrojeniowy zaniedbując produkcję żywności.Ja starałem się w miarę szybko budować, choć nie szło mi to tak świetnie, ale zbudowałem gospodarkę silną, mocną zaczepiając się w produkcji żywności, zbudowałem parę winnic oraz parę gospodarstw, ale one głównie miały pośrednio służyć do hodowli koni i produkcji pancerzy.
Wszystkie jednostki które zabiłem, byli to konni zwiadowcy, prawdziwej walki nie było. Przeciwnik pomimo początkowej przewagi, także liczebnej nie zdecydował się na atak, ja zaś czekałem na jego ruch, raz próbowałem delikatnie prowokować, niestety nie nabrał się.
Sądzę że, gdyby doszło do wojny może nawet byłbym w stanie go pokonać, niestety groziła mu śmierć głodowa - poddał się.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2012, 16:34 przez Sir Feliks, łącznie zmieniany 2 razy.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Leonid6as
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Leonid6as »

Niestety nie mogę wypakować tych zdjęć ani ich odtworzyć w winrarze.
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

To jest format .7z - 7zip powinien sobie poradzić, najwyżej wgram jeszcze raz. :)
Awatar użytkownika
Leonid6as
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Leonid6as »

Wiem ale coś nie idzieP
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Wrzucę jeszcze raz, pakowałem archiwizatorem na Linkusie, powinno działać, ale trudno.Wrzucę niedługo.
Odpowiedz