[Nowe misje] Knecht

Miejsce dla tematów o misjach, które z różnych powodów nie są już dostępne do pobrania.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Czy chciałbyś stworzyć wspólną kampanię ?

TAK
12
50%
NIE
12
50%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Knecht »

Hmmm , pracy może dużo , ale powiedzcie mi przecież każdy musi od czegoś zacząć żeby móc doskonalić swoje umiejętności nie ? Czy DeBe-mu mapy wychodziły idealna za pierwszym razem ?
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !
Awatar użytkownika
Miniu
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Miniu »

Knecht pisze:Hmmm , pracy może dużo , ale powiedzcie mi przecież każdy musi od czegoś zacząć żeby móc doskonalić swoje umiejętności nie ? Czy DeBe---Mu mapy wychodziły idealna za pierwszym razem ?
Kencht pisze:Hmmm , pracy może dużo , ale powiedzcie mi przecież każdy musi od czegoś zacząć żeby móc doskonalić swoje umiejętności nie ? Czy DeBe-mu mapy wychodziły idealna za pierwszym razem ?
Nie bądź taki nerwowy klika się raz... :P
Kampania: The Indian rebellion
& Lancetnik
Misja 1-2 = 100%
Misja 3 = fabu&#322;a 50% mapa 90% skrypt 0%
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Nie wiem, bo nie widziałem pierwszych jego map, ale on nie tworzył od razu na nich misji, wiedząc, że nie są najlepsze. Dlatego proponuje popracować dłużej, fakt, iż jesteś dopiero początkującym twórcą map, nie oznacza, że wydawanie przez ciebie jakichś gniotów jest w porządku.
Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

A więc postanowione , muszę włożyć więcej pracy i uruchomić wyobraźnie , bo na serio nie za ładne te moje mapy . Chyba zacznę wzorować się na oryginałach to mi może co lepiej pójdzie .

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Hahaha... Dobre... Ty widziałeś mapy @rTeqa albo Zielarza?! :usmiech: :usmiech:
Nie! Bo scren był brzydki...
Założę się , że @rTeq robi mapy lepsze od twoich...
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Jak dla mnie moje są najlepsze :D
A tak serio to nie wiem, nie patrzę często w ten dział, a jeśli już to tylko po to, żeby odznaczyć posty jako przeczytane. Natomiast chciałem niedawno wrócić do mojej kampanii i nawet miałem już poprawione mapy misji od 1-3 łącznie ze skryptami i fabułą, ale... Format kompa i przepadło, a myślę, że mapy mogły się równać nawet z mapami DeBe (cóż, skromność nie jest moją mocną stroną).
KAMPANIA:
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Joker pisze:Hahaha... Dobre... Ty widziałeś mapy @rTeqa albo Zielarza?! :usmiech: :usmiech:
Gdzieś pisałem o moich mapach? A mapy Arteqa (jak to odmieniać?) widziałem i moim zdaniem sporo im brakuje od map DeBe.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Ups, mój post wywołał niezbyt ciekawą dyskusję...

Cavv, jasne, że mapy moje i Jokera są gorsze od map DeBe (jak myślisz, kogo prosiłem o pomoc w wytykaniu błędów w swoich mapach?).
Podkreślam jednak pewną zasadniczą różnicę - mi do skończenia kampanii brakuje jeszcze trzech misji (do pracy wracam za tydzień i 2 dni), a Jokera kampania się rozrasta. Ja misji i map zrobiłem 17, Joker chyba 2 razy tyle i ani moje mapy, ani Jokera, nie są złe. DeBe jest najlepszy, jednak jego zasób map nam pokazanych jest niewielki. Nawet misje WWK (liczącej aż 3 misje, efekt kilkuletniej pracy) nie są zbyt ciekawe, przynajmniej ja tak sądzę.

Jeśli ktoś myśli o zrobieniu całej kampanii liczącej 20 misji (jak ja) to nie może robić jednej misji (skryptów i mapy) nie wiadomo jak długo, bo go śmierć zastanie. Ja siedzę w tym już prawie 2 lata, a spodziewałem się rok temu, że prace zakończę w grudniu 2009. Nie, naprawdę nie będę dopracowywał tych map jeszcze bardziej - mi się podobają, a niektórymi jestem wręcz zachwycony (np. mapą do misji 12).

Szkoda czasu, KaMowi i tak poświęciłem go więcej, niż dawniej myślałem, że poświęcę. Co więcej, dalej gra w tą starą, przynudnawą już grę sprawia mi przyjemność.

Knecht, więcej pracy i wyobraźnia kluczem do sukcesu. Nie zaszkodzi też trochę zapału. W temacie z moimi misjami możesz znaleźć dłuuugie wypowiedzi DeBe na temat moich map, ze wskazówkami, co było do poprawy - polecam Ci się z nimi zapoznać, mi bardzo pomogły ;).
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lew2007 »

Cavv pisze:
Joker pisze:Hahaha... Dobre... Ty widziałeś mapy @rTeqa albo Zielarza?! :usmiech: :usmiech:
Gdzieś pisałem o moich mapach? A mapy Arteqa (jak to odmieniać?) widziałem i moim zdaniem sporo im brakuje od map DeBe.
Ty dosyć dużo gadasz o DeBe a sam lepszy nie jestes od Knechta (bez urazy) ale patrzenie na czyjes mapy a nie na swoje to żałosne zwłaszcza że sam lepszy nie jesteś mówiąc szczerze sam też lepszych nie robie.

Jak byś zauważył DeBe ma bardzo duże doświadczenie w tworzeniu map i skryptów.Ale już skończmy o tym rozmowe:D

Tak naprawde to tu mamy pisać jakie on ma błędy w swoich skryptach i misjach.Narazie jeszcze gram w mapy Knechta ale bardzo ciekawie zrobiony jest skrypt (a dokładniej wygrana), ponieważ za pierwszym razem pojęcia nie miałem jak to przejśc,ponieważ zniszczyłem całą armie przeciwnikow (obydwu) i nic się nie stalo bardzo mnie to zdziwiło:D

Myślałem że to jakiś błąd ale postanowiłem przegrac specjalnie a co najbardziej mnie zdziwiło to że wygrałem dzięki przegranej :o .

W drugiej misji musiałem to samo zrobić ale to już się domyśliłem po fabule:D

A 3 ma sporo błędów niestety ale to ci już na gadu napisze bo się za bardzo tu rozpisałem:)
Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Pierwsza misja została poprawiona , tylko kurde zapomniałem zmienić wyśrodkowania ale to szczegół . Teraz ładniej wygląda , wojska już się tak nie plączą i niema możliwości podbicia miast przeciwników. ponadto purpurowy posiada teraz kuszników ( jak wiadomo najlepsza jednostka w grze ) i za zamkiem tak zwaną rezerwę . Wojska gracza i króla zostały zmniejszone oraz zamienione na słabsze (bądź wolniejsze ) . Wracając do screenów , patrzeć na screeny a grać na średniej mapie z fajnie napisanym skryptem to co innego . Nie zapominajmy że niektóre screen-y pogarszają prawdziwy wygląd , gdyż programy nie są przystosowane pod tak stare gry . Bodajże gra ma już chyba 10 (lub więcej) lat nie ?

[/quote]

Odpowiedz