Strategia na ekonomię jedzenia
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Ciężka Jazda
- Użytkownik Forum
Dobrze zrozumiałem, że na dwa młyny jedna piekarnia? Toż to piekarnia ci nie wytrzymuje. Młyny zasypują ją mąką.Ciężka Jazda pisze:Gospodarstwo--->gospodarstwo--->młyn--->piekarnia--->młyn---> gospodarstwo---.chlew--->rzeźnia (przemysł), a potem chlew i rzeźnia, a potem ok. 4 winnice i powtarzam jak mało jest żarcia
- Bazyl Pikinier
- Użytkownik Forum
Ja już nie gram w K&M, ale ja kiedyś zrobiłem tak, że robiłem drogę:
8
-------
O|...... |O
O|...... |O
-------
O
gdzie "O" to gospodarstwa,a "8"to młyn/piekarnia/reźnia/chlew/spichrz - zależy, czy któryś z podanych budynków nie był jeszcze wybudowany.
Tak samo z winnicami - oznaczają je kropki (to samo tyczy się pól zbóż). Mało pól, ale chłopi szybciej i wydajniej pracują.
8
-------
O|...... |O
O|...... |O
-------
O
gdzie "O" to gospodarstwa,a "8"to młyn/piekarnia/reźnia/chlew/spichrz - zależy, czy któryś z podanych budynków nie był jeszcze wybudowany.
Tak samo z winnicami - oznaczają je kropki (to samo tyczy się pól zbóż). Mało pól, ale chłopi szybciej i wydajniej pracują.

- Don Salvador
- Użytkownik Forum
Hmmm..., widzę, że nie każdy zna się tutaj na geografii...
Muszę Was troszkę podszkolić w tym fachu...
Uczcie się od mistrza !!!
1. Stawiamy szkołę, żarcie i te inne duperele tzn. 2 leśniczówki, 1 tartak, 1 kamieniarz.
2. Budujemy dokładnie 16 pól winorośli.
3. Wznosimy gospodarstwo wraz z 16 polami pól tak, aby ich budowa została zakończona w tym samym czasie.
4. Przechodzimy do robienia winiarni (robimy winiarnię
).
5. Teraz zajmujemy się młynem i piekarnią.
Teraz mamy żarcia pod dostatkiem !!!
Pozdro
Muszę Was troszkę podszkolić w tym fachu...
Uczcie się od mistrza !!!
1. Stawiamy szkołę, żarcie i te inne duperele tzn. 2 leśniczówki, 1 tartak, 1 kamieniarz.
2. Budujemy dokładnie 16 pól winorośli.
3. Wznosimy gospodarstwo wraz z 16 polami pól tak, aby ich budowa została zakończona w tym samym czasie.
4. Przechodzimy do robienia winiarni (robimy winiarnię
5. Teraz zajmujemy się młynem i piekarnią.
Teraz mamy żarcia pod dostatkiem !!!
Pozdro