Bugi znalezione w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Jest trudniejszy. Ten atak w wersji SR3b7 to rozgrzewka. :P
rabarbar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: rabarbar »

z resztą w misji TSK 15, pojawia się to samo,przez brak budynków wróg sam ginie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Amorgen
Użytkownik Forum

Błąd

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Amorgen »

W ostatniej misji kampanii TPR miałem taki oto błąd:
http://imageshack.us/f/638/kamremake.jpg/
Życie to nieustanna rywalizacja
Awatar użytkownika
Lewin
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lewin »

@rabarbar: AI cannot build yet, we do not have code for placing houses.
@Amorgen: Please send Crash Report file to contact@kamremake.com
======================================
@rabarbar: AI nie może zbudować jeszcze nie mamy kod do domów wprowadzenie.
@Amorgen: Prosimy o przesłanie raportu o awariach (Crash Report) plik contact@kamremake.com
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

mapa "blitzkrieg" i te jej mosty. na tych małych mostach nie da się przejść na drugą stronę. A na tym centralnym moście jednostki mają jakiś problem z łagodnym przejściem, przez minute biłem się z 50 żołdaków przeciwko 10 żołdaków, mimo iż była szansa obejść ich stali i walczyli 1 vs 1. :/ ( w rogu)

Drugi problem to problem z kużnią od wojennych ciężkich pancerzy. w wiosce miałem ich 3 sztuki i produkowały mniej pancerzy niż 1 warsztat kusz. np. kusz miałem z 18 sztuk a pancerzy z 4 :/

Poprawić wygląd informacji o graczach w czasie gry ( tam gdzie są pingi) w ciągu dalszym rozszyfrowanie niektórych nicków jest bardzo trudne, a gdy są przekreslone jest to prawie niemożliwe.

Poprawić to jak żołnierze się ustawiają w szyk bojowy, czy naprawdę oni nie mogą się ustawić tak na szybko ? co to za różnica gdzie kto będzie skoro szyk ma być 4x4 nadal bez sensu jest te tasowanie i zmiana miejsc żołnierzy.

podczas gry w sieci: mój kusznik jednym strzałem potrafił zabić wrogiego kusznika ( takim sposobem zabił z 3-4 kuszników ! )

było by super gdyby komputer mógł się rozbudowywać ( mądrze)

///////////////////////////

Map of "blitzkrieg" and those of its bridges. on these small bridges can not go to the other side. And on the central bridge units have a problem with a smooth transition, fought for a minute with 50 soldiers against 10 soldiers, even though it was a chance to work around their steel and fought 1 vs 1 : / (In corner)

The second problem is a problem with the forge of war heavy armor. in the village had their 3 piece wheels and produced less than 1 workshop crossbows. such as crossbows had 18 pieces of armor with a 4: /

Improve the appearance of information about players in the game (where pings) within the further deciphering of some nicks is very difficult, and when they are crossed it is almost impossible.

Improve how soldiers are set in order of battle, whether they really can not be set on a fast? what a difference where it will be as chic who is to be 4x4 still does not make sense is the shuffling and the change of the soldiers.

while playing on the network: my Crossbowman one shot could kill an enemy crossbowman (this way he killed with 3-4 crossbowmen!)

it would be great if he could build a computer
Awatar użytkownika
Lewin
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

janosiczek pisze:Map of "blitzkrieg" and those of its bridges. on these small bridges can not go to the other side. And on the central bridge units have a problem with a smooth transition, fought for a minute with 50 soldiers against 10 soldiers, even though it was a chance to work around their steel and fought 1 kontra 1 : / (In corner)
I fixed all mistakes with the bridges in Blitzkrieg, you can walk on them all now. Thank you!
janosiczek pisze:while playing on the network: my Crossbowman one shot could kill an enemy crossbowman (this way he killed with 3-4 crossbowmen!)
This happens in KaM too. Crossbowmen have 1 life, so they can be killed with 1 arrow or 1 hit. You simply had good luck.

The other issues you wrote about are known and will be done eventually.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Ja mam dość nietypowy błąd. Otóż kiedy zmienię rozdzielczość w opcjach
na full ekran, to nie mam obrazu. Słychać muzykę, a obraz jest cały czarny.
Nie pomagała zmiana rozdzielczości na inną. Z gry muszę wychodzić poprzez alt+F4.
:coongada::
Awatar użytkownika
Lewin
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Joker pisze:Ja mam dość nietypowy błąd. Otóż kiedy zmienię rozdzielczość w opcjach
na full ekran, to nie mam obrazu. Słychać muzykę, a obraz jest cały czarny.
Nie pomagała zmiana rozdzielczości na inną. Z gry muszę wychodzić poprzez alt+F4.
:coongada::
Changing resolution can take a while, try leaving it for 10-20 seconds. Black screen with music is normal while the resolution is changed.
======================
Zmiana rozdzielczości może zająć trochę czasu, spróbuj pozostawiając go przez 10-20 sekund. Czarny ekran z muzyką jest normalne, gdy rozdzielczość jest zmieniona.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Nic to nie daje Lewinie.
Czekałem 40 sek. :/
Muzyczka gra obraz czarny.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

W 9 misji TPR jeden z wrogów się nie rozbudowywuje.
Obrazek

Obrazek
Odpowiedz