O co chodzi?

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Dazzle
Użytkownik Forum

O co chodzi?

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dazzle »

Ostatnio grałem z kumplem w k&m przez sieć. Obaj przystąpiliśmy do rozbudowy, aż w końcu wysłałem żołdaka, aby odkrył teren. Następnie dotarłem do wioski kumpla i tam miały miejsce "dziwne zdarzenia".

Po pierwsze nie widział mojego żoładaka
Nie widział jak zabijałem mu poddanych(u niego wszystko było w porządku)
Nie widział jak zniszyczyłem mu budynki(wszystkie budynki stały na dawnym miejscu)

Czy to jakiś błąd? Spotkaliście się kiedyś z czymś takim?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

tak i to nie raz...
błąd / bug dobrze z pewnością znany wielu osobom, co grały przez sieć w TPR, polegający na tym, że obaj gracze mają co innego na ekranie, jak równierz w tym samym momencie dla jednego gracza - jego przeciwnik zachowuje się tak, jakby wogle nie grał... (jednostki stoją i się nie ruszają na żaden atak itp.) ; z drugim graczem jest podobnie: dla niego, jego rywal zachowuje się tak, jakby wogle od komputera odszedł... możesz atakować, demolować jego miasto, na ekranie przeciwnika nic takiego nie będzie widać - i od tegoż momentu gra staje się bezsensowna, można ją wyłączyć, bo jak ten bug już się zacznie, to się nie skończy. Nie ma na to żadnych patchy itd. Zalecana gra przez sieć w TSK, ni ema tam tego bugu i wszyscy się cieszą...
Dazzle
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

To znaczy, że ten bug będzie się ciągle pojawiał?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

niekoniecznie...
zależy...
jak w pojedyńczej misji w tpr może ci się zdarzyć, że ludziki zaczną wariować po mapie, to też ten bug tak smao żadko (może nawet żadziej) się pojawiać...
ale jak już wyskoczy, to nie ma co grać...
Dazzle
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

I znów to samo. Na domiar złego wyszło mi do windowsa. Nic się z tym nie da zrobić? Czy komuś w ogóle się udało zagrać na TPR normalną rozgrywkę seciową bez bugów?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

z tym powracaniem do windowsa, powinien się uporać patch z tej strony. tak bynajmnie powinno być ze zwykłymi misjami. mi dotąd podczas sieciowej gry nie wyszło na pulpit.
to już ciekawe...
Dazzle
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Masz namyśli SR2? Już to zainstalowałem, a do windowsa wyszło mi pierwszy raz po instalacji. Pytałem się czy można zagrać w necie na TPR bez tego buga...
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

jeżeli ludizki wariują po mapie, a twoja gra w etap trwa około 6 godzin, a nawet dłużej - nic nie powstrzyma wyjścia do windows, jeśli już ma wyjść... żaden patch - nic. nawet jak zloadujesz, ni ejest powiedziane, że na pewno wszystko będzie ok. Raczej żadko wtedy jest.
Nie spotkałem jeszcze momentu, by w grze przez siec wysżło mi do windowsa, więc nie wiem. NAPEWNO są wtedy bugi jak już wspominałęm, że gracze mają co innego na ekranach, co jest totalną masakrą.
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Dazzle pisze:I Czy komuś w ogóle się udało zagrać na TPR normalną rozgrywkę seciową bez bugów?
Za czasów TSK jeszcze nie miałem internetu, zaś kiedy wyszła TPR jak tylko dostałem swoją CD pobiegłem z kumplami do kafejki internetowej i zagraliśmy przez sieć... BEZ jakichkolwiek patchów, bo nawet nie wiedzieliśmy, że są potrzebne - tak czy inaczej nam udało się zagrać normalnie bez patchów. Może to dlatego, że była to gra przez poł. sieciowe.. :?:
Obrazek
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

oo... ja nie wiem jak jest z CD. Może te błędy są głównie na tej wersji z internetu, TPR nie mam na płycie, więc nie jestem specjalnie pewny czy aby na niej nie jest lepiej.
Odpowiedz