KaM-owa Liga Polska 1v1 - zasady
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- ChrisEggII
- Użytkownik Forum
Cursed Ravine jest zdecydowanie za duża na tego typu pojedynki, tak samo Alice. Clash w miarę ujdzie.Cursed Ravine, Neighborhood Clash, Clash, Alice
Ja bym do map dodał Horsehoe. Mapa została zrobiona specjalnie pod pojedynki 1 na 1. A do tego Strait of Sharks, żeby tą rozgrywkę w miarę urozmaicić.
A do zasad dorzuciłbym mimo wszytko ograniczenie iloci wież obronnych.
Wątpię, żeby na forum byli gracze, którzy grają taktyką stawiania 30 wież. Nawet jeśli tacy są to:
1. Nie mogę im zabronić robienia masy wież.
2. Przy 60 pt niemożliwe jest zrobienie np. 20 wież i posiadanie dużej armii, dlatego łatwo będzie takiego zawodnika pokonać. A wieże można wyczerpać z kamienia przy pomocy żołdaków, budowniczych.
3. Zawodnik taki na pewno będzie miał słabą gospodarkę, więc na dłuższą grę nie ma żadnych szans.
Mapy:
Horsehoe - ta mapa jest tak prosta i brzydka, a także mała, że zupełnie nie nadaje się do ligi. Mógłbym podać wiele argumentów np. jest tylko jedno przejście do wrogiej bazy, więc nie ma tu szans na żadne ciekawe manewry.
Cursed Ravine - można ustawić tak lokacje, że mapa całkowicie będzie się nadawać do 1v1. Przeglądnij ją sobie w edytorze.
Alice - ta mapa ma taką samą wielkość jak Clash... Po za tym tak duża mapa umożliwia wiele manewrów i strategii.
Strait of Sharks - Już The Same Rocks jest lepsze od tej mapy...
Proszę aby więcej użytkowników wypowiedziało się na temat map, gdyż do rozpoczęcia ligi zostało mało czasu i musimy zdecydować czy będą mogły zostać one wybrane.
1. Nie mogę im zabronić robienia masy wież.
2. Przy 60 pt niemożliwe jest zrobienie np. 20 wież i posiadanie dużej armii, dlatego łatwo będzie takiego zawodnika pokonać. A wieże można wyczerpać z kamienia przy pomocy żołdaków, budowniczych.
3. Zawodnik taki na pewno będzie miał słabą gospodarkę, więc na dłuższą grę nie ma żadnych szans.
Mapy:
Horsehoe - ta mapa jest tak prosta i brzydka, a także mała, że zupełnie nie nadaje się do ligi. Mógłbym podać wiele argumentów np. jest tylko jedno przejście do wrogiej bazy, więc nie ma tu szans na żadne ciekawe manewry.
Cursed Ravine - można ustawić tak lokacje, że mapa całkowicie będzie się nadawać do 1v1. Przeglądnij ją sobie w edytorze.
Alice - ta mapa ma taką samą wielkość jak Clash... Po za tym tak duża mapa umożliwia wiele manewrów i strategii.
Strait of Sharks - Już The Same Rocks jest lepsze od tej mapy...
Proszę aby więcej użytkowników wypowiedziało się na temat map, gdyż do rozpoczęcia ligi zostało mało czasu i musimy zdecydować czy będą mogły zostać one wybrane.
Dobrym pomysłem byłoby umieszczanie powtórek ( lub granie LIVE tak jak Kuba i od niedawna ja
)
Na pewno by to trochę osób zaciekawiło, a najciekawsze można wrzucić na stronę główną knights.sztab.
Tak sobie myślę że można mecz finałowy rozegrać 1v1 , ale rozegrać też np.
mecz półfinalistów 1v1v1v1
Byłoby ciekawie
Podobnie można (ale to jako dodatkowa rozgrywka) rozegrać w ten sposób mecze grup jako alternatywną formę rozgrywek.
Na pewno by to trochę osób zaciekawiło, a najciekawsze można wrzucić na stronę główną knights.sztab.
Tak sobie myślę że można mecz finałowy rozegrać 1v1 , ale rozegrać też np.
mecz półfinalistów 1v1v1v1
Byłoby ciekawie
Podobnie można (ale to jako dodatkowa rozgrywka) rozegrać w ten sposób mecze grup jako alternatywną formę rozgrywek.
Przecież jest napisane w pierwszym poście... I każdy uczestnik ma tego przestrzegać.-wyniki zgłaszane (przez zwycięzce) w odpowiednim temacie, razem ze screenem statystyk końcowych i powtórką z gry(dobrze by było także z opisem rozgrywki ale oczywiście nie jest to konieczne)
Jakie finały, jakie półfinały? Przecież to jest liga nie turniej.
-
radziopoke
- Użytkownik Forum
widzę, że dammul wybiega już daleko w przyszłość z tymi finałami. :p
Co to map. Nie mam jakiś specjalnych wymagań, ale warto by znalazły się mapy na których wież nie można budować lub takie na których nie ma żelaza. Ponieważ po takich walkach będzie widać kto umie dostosować się do każde sytuacji, a nie jechać cały czas ciągle tą samą taktyką. Niestety nie pamiętam nazwy, gdyż aktualnie nie piszę z komputera. Jak będę przy kompie to na pewno wypisze mapy, które chciałbym by znalazły się w lidze.
Co to map. Nie mam jakiś specjalnych wymagań, ale warto by znalazły się mapy na których wież nie można budować lub takie na których nie ma żelaza. Ponieważ po takich walkach będzie widać kto umie dostosować się do każde sytuacji, a nie jechać cały czas ciągle tą samą taktyką. Niestety nie pamiętam nazwy, gdyż aktualnie nie piszę z komputera. Jak będę przy kompie to na pewno wypisze mapy, które chciałbym by znalazły się w lidze.
- ChrisEggII
- Użytkownik Forum
Prawdopodobnie miałeś na myśli "River of Gold". Jestem jak najbardziej za. Obecnie wybrane mapy charakteryzują się jednym. Nie wymagają odstępstw od tradycyjnej taktyki i to jest błąd. Z tego też powodu chciałem aby znalazła się na tej liście "Strait of Sharks", która wybitnie się wybija na tle pozostałych map.