"Od robotnika do wojownika" - czyli komiks K&M

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Podoba Ci się mój komiks ?

Tak, jest świetny !
3
21%
Dobry, ale mógłby być lepszy ...
5
36%
Słaby, a fabuła beznadziejna.
1
7%
Nie uważasz, że dwa komiksy to za dużo? Skończ z tym!
4
29%
Lepszy od komiksu Jokera, ale musisz się bardziej postarać.
1
7%

Liczba głosów: 14

Piotr I
Użytkownik Forum

"Od robotnika do wojownika" - czyli komiks K&M

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piotr I »

Od autora. Komiks ma przedstawiać "ewolucję" kamieniarza skazanego za postawienie się władzy tyrana Benedyktusa III. Wojska Piotra I napadły na kraj tegoż oto tyrana. I zniszczyły całe miasto. Jako, że czasy nie były łatwe, a każda ręka do pomocy była potrzebna, wojsko Piotra I postanowiło "zagarnąć" do siebie przeciwników Benedyktusa III. I tak oto jeden z żołnierzy ciężkiej jazdy pojechał po jednego z nich, a był to robotnik, skazany za sprzeciwienie się władzy, na robotę w kamieniołomach.

Obrazek
Obrazek

CDN...

PS: To tak na początek, postanowiłem przedstawiać komiks ( z dymkami itp.) rysowany, a nie wrzucać bezpośrednie screeny. Jak macie jakieś sugestie to walcie śmiało, zniosę krytykę :) Czy na tym forum da się stosować opcję center ? Wolicie żebym pisał po polsku, czy tak jak kiedyś typu, witajcie, chcecie, pewnie że chcemy(ale mówi to jedna osoba).
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Najważniejsze - ten, kto na danym obrazku wypowiada kwestię najpierw, ma swój "dymek" NAJWYŻEJ. Kolejna kwestia mówiona jest niżej, kolejna jeszcze niżej itd. Na pierwszym i drugim obrazku dymki ustawiłeś źle. Na trzecim chyba też.

Poza tym, jakość obrazu jest koszmarna - takich screenów jeszcze nie widziałem :/. No i napisy w dymkach są lekko nieczytelne.
Screeny z gry rób na mniejszej rozdzielczości - wszystko będzie większe, łącznie z obrazkami i dymkami - będzie ładniej i przejrzyściej.

Czekam na dalszą część, mam nadzieję, że stworzysz nam coś nieco lepszej jakości :D
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Nie umieją wymyślić swojej rzeczy...
Wiesz co? Od gapiłeś! Po części ale widzę tu część mojego opowiadania... :obrazony: :obrazalski:

Kamieniarz w niewoli!(U mnie górnik)
Przyjeżdża po niego konik (U mnie też!)
I daje mu przebranie ( No popatrz)
Nie umiesz czegoś swojego stworzyć?! :obrazony:

PS: Uciekajmy do kraju mogego pana!!
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 08:20 przez Joker, łącznie zmieniany 5 razy.
Piotr I
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

@rTeq dzięki za rady, chyba jednak nie będę rysował programem, tylko będę wycinał screeny, bo lepiej widać. Uwierz nie jest łatwo umieścić dymki na obrazku, chce się więcej napisać niż mieści chmurka, ale postaram się robić to odpowiednio. Mam nawet plan aby, komiks robić w wersji html, ale to dalsza przyszłość.

@Joker chłopcze przestań wymyślać farmazony, bo to co nazywasz komiksem, komiksem nie jest więc nie pyskuj. O jejku :( Odgapiłem konika, no nie... straszne o boshe i jeszcze daje mu przebranie no nie ide skoczyć z mostu. Przestań się stresować, myślę że tworzymy dwie inne bajki ;)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

@rTeq pisze:Poza tym, jakość obrazu jest koszmarna - takich screenów jeszcze nie widziałem :/
No wiesz, zależy kto czego użyje, jakiś stary soft dawał podobny rezultat.
@rTeq pisze:Screeny z gry rób na mniejszej rozdzielczości - wszystko będzie większe
Rozdzielczość w grze nie ma znaczenia, przy mniejszej screenshoty obejmują po prostu mniejszy obszar - rozmiar grafiki jest ten sam. Powiększyć go można inną drogą.

Reszty komentarzy, pozwólcie, nie skomentuję.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Piotr I
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

C.D...

Obrazek

C.D.N :)

Wolicie żebym edytował czy każdy obrazek w nowym poście pisał ?
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Piotr I pisze:@rTeq dzięki za rady, chyba jednak nie będę rysował programem, tylko będę wycinał screeny, bo lepiej widać. Uwierz nie jest łatwo umieścić dymki na obrazku, chce się więcej napisać niż mieści chmurka, ale postaram się robić to odpowiednio. Mam nawet plan aby, komiks robić w wersji html, ale to dalsza przyszłość.

@Joker chłopcze przestań wymyślać farmazony, bo to co nazywasz komiksem, komiksem nie jest więc nie pyskuj. O jejku :( Odgapiłem konika, no nie... straszne o boshe i jeszcze daje mu przebranie no nie ide skoczyć z mostu. Przestań się stresować, myślę że tworzymy dwie inne bajki ;)
Po pierwsze nie wymyślam farmazonów...
Po drugie przeczytaj sobie mój tekst i porównaj... (Proszę o komentarz ze strony naszych krytyków Khela, I DeBe. Sprawdźcie to dobrze?)
,,straszne o boshe i jeszcze daje mu przebranie no nie ide skoczyć z mostu. Przestań się stresować, myślę że tworzymy dwie inne bajki ;)'' No, widocznie myślenie nie jest twoją najmocniejszą stroną...
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

kuba11100 pisze:
@rTeq pisze:Screeny z gry rób na mniejszej rozdzielczości - wszystko będzie większe
Rozdzielczość w grze nie ma znaczenia, przy mniejszej screenshoty obejmują po prostu mniejszy obszar - rozmiar grafiki jest ten sam. Powiększyć go można inną drogą.
A jasne, rzeczywiście. Ferie zimowe mam, może dlatego wolniej myślę.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

Powiedz mi, Piotr I, jakie komiksy czytałeś w życiu?
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Dziwne trochę, pewnie sam bym lepszego nie zrobił, ale postaraj się i poprawiaj błędy, ponieważ to jest najważniejsze.
Odpowiedz