Screeny z gry: Co i jak?

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 16 sie 2005, 23:25

Faktycznie, problem jest (a raczej był :D ). Wszystkie programy, którymi próbowałem robić screeny z "Knights and Merchants" nie dawały rady. Począwszy od programu Fraps, który z "Knights..." nie wyciągał w ogóle screenów, przez Clippera, Infran View, Photoshopa i Painta, które wyświetlały czarne ekrany z plamami, aż po Hyper-Snap, który robił screeny postrzępione. Uparłem się jednak przy tym ostatnim, z racji, że kiedyś zrzucał mi obrazy z K&M bez problemu. Jest to najbardziej zaawansowany program, jaki znam. Wśród wielu opcji, jakie oferuje, znalazłem opcję "enable special capture (DirectX, Glide)". I to było bingo! Screeny są zrzucane poprawnie. Lokalizację tej przydatnej opcji zaznaczyłem na screenie. Miłego "screenowania" :wink: !
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 » 17 sie 2005, 11:29

szacun :wink:

Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Hmm ... screeny ...

Post autor: Gb.Ottis » 22 sie 2005, 23:52

Obiecuję, że już niedługo sprawdzę ogromną {chyba 10} liczbę programów do screenów wraz z ich wszystkimi opcjami. Wybiorę najlepszy idam tutaj znać z moich wyników. O ile wiem Clipper nie powinien mieć żadnych problemów z cpykanie, pod warunkiem, że wybierzemy kilka opcji.
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 » 23 sie 2005, 09:18

Jak szukałem jakiejś alternatywy dla Hyper-snap'a, to aż się złapałem za głowę!
Czy wy wiecie, ile jest takich programów?! Dziesięć to była liczba stron, która się zdążyła wyświetlić, a na każdej z nich po kilka tytułów freeware i shareware, a takze i triale.

Wiecie co? Może byśmy jakiegoś seriala do hypersnap'a skombinowali, hm?

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 23 sie 2005, 10:45

Name: [wykasowano]

działa ?

Mati_91
Użytkownik Forum
Posty: 55
Rejestracja: 07 sie 2005, 17:30
Lokalizacja: Lipsk

Post autor: Mati_91 » 23 sie 2005, 11:16

dajcie linka skad mozna wziasc te programy bo obecnie zadnego nie mam :(
FORZA JUVE!

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 23 sie 2005, 14:50

a googlarki nie masz ?
Nie mozesz sobie poszukac tylko idziesz na łatwizne i prosisz o to na forum :coongada::
masz tutaj link. To jest wersja shareware --> http://www.internetstandard.pl/ftp/down ... 5Setup.exe

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 23 sie 2005, 14:56


Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Google ...

Post autor: Gb.Ottis » 23 sie 2005, 14:56

Jeśli szukasz hyper-sanp to wpisz to w google. Na początku już wyskoczy ci strona główna twórców tego programu gdzie można ściągnać czasowy trial. Jeśli szukasz innych programów to już zaczynają się problemy :} Zwłaszcza przy szukaniu Clippera - miliony różnych stron się pojawiają :}
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 » 23 sie 2005, 15:28

Do czego prowadzi ten link? Czy to bezpieczne?
(wolę być ostrożny z takimi...)

ODPOWIEDZ