Witam!
Ostatnio szperając po sieci natknąłem się na temat na pewnym forum o TPR.
Koleś próbował zagrać przez LAN w TPR. W następnym poście gość mówi
że zainstalowanie gry na partycji z windowsem (ja, nigdy gier co "C" nie pakuję) oraz patcha SR2 na obu komputerach pomogło w wyeliminowaniu desynchornizacji.
Oto link do tego tematu:
http://topranking.pl/907/multiplayer,w, ... easant.php
Co o tym myślicie? Czy ktoś próbował tego kontrowersyjnego sposobu wcześniej? Zachęcam do dyskusji.
Pozdrawiam
Paweł
Rozwięzanie buga w multi TPR?
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Burszuras
- Użytkownik Forum
Rozwięzanie buga w multi TPR?
TARANEM ICH!
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Ja tam na jednym komputerze (maszyna wirtualna, więc lagów być nie powinno) dostawałem desynchronizacji. Zawsze wgrywałem na partycję z Windowsem (zwykle C).
Niektórzy tak samo gadają, że ten Gameranger też eliminuje desynchronizację; może i eliminuje, ale weź go tu zmuś do pracy... Nie miałem z nim szczęścia.
Jeśli komuś się chce to sprawdzać, nie bronię, ale sam już jestem do tego zniechęcony.
Niektórzy tak samo gadają, że ten Gameranger też eliminuje desynchronizację; może i eliminuje, ale weź go tu zmuś do pracy... Nie miałem z nim szczęścia.
Jeśli komuś się chce to sprawdzać, nie bronię, ale sam już jestem do tego zniechęcony.
- Burszuras
- Użytkownik Forum
Hmm u mnie Gameranger działa bez problemu. A port przekierowałeś?
A z tym TPR to spróbuje dziś z bratem na laptopie z Vistą ( na PC mam 7) więc u mnie gra w TSK dopada sam wiesz czemu
...
Na ale nic jak sprawdzę to postaram się jeszcze dziś dać odpowiedź.
Pozdrawiam
Paweł
P.S W jaki sposób Gameranger u ciebie nie działa?
A z tym TPR to spróbuje dziś z bratem na laptopie z Vistą ( na PC mam 7) więc u mnie gra w TSK dopada sam wiesz czemu
Na ale nic jak sprawdzę to postaram się jeszcze dziś dać odpowiedź.
Pozdrawiam
Paweł
P.S W jaki sposób Gameranger u ciebie nie działa?
TARANEM ICH!
- Burszuras
- Użytkownik Forum
hmm u mnie zostaje tylko "GameRanger". A więc wczoraj próbowałem zagrać w multi TPR, graczy trzech pierwsza misja taktyczna - no problems.
Niestety w misjach ekonomicznych desynchronizacja zostaje, także bug został nie naprawiony i ani instalalacja na "C" ani GameRanger nie eliminują błędu. Zostaje gra w TSK lecz gracze na Viście/7 mają problem z przyciskami w lobby. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam
Paweł
Niestety w misjach ekonomicznych desynchronizacja zostaje, także bug został nie naprawiony i ani instalalacja na "C" ani GameRanger nie eliminują błędu. Zostaje gra w TSK lecz gracze na Viście/7 mają problem z przyciskami w lobby. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam
Paweł
TARANEM ICH!