Mam pytanie jak zrobić w knights and merchants rozdzielczość pod nowe monitory ktore maja rozdzielczość 1680x1050 lub 1920x1080. Skoro wydali nową rozdzielczość 1280x960 to musi być jakiś sposób
wporządku ale w jaki sposób dodali rozdzielczość 1280x 960 której do tej pory nie było. Korzystam tylko z takich rozdzielczości i nie moge grać w gre bo mam czarne paski po bokach ekranu
Hmmm , nie wiem jak dodali , ustawiłeś sobie największą tak ?? I masz czarne paski ... nie wiem czy da się coś poradzić , to stara gra na mniejsze roździelczości .
Myślę że wiele osób chcę zagrac w tą grę ale ze względu na rozdzielczość rezygnują. Dlatego też muszę sie dowiedzieć jak dodali nową rozdzielczość żeby dodać tą co potrzebuje.
Pewnie to zakodowali, czyli sam nic nie zrobisz - plik konfiguracyjny nie ma zapisanej rozdzielczości, tylko jedną liczbę (od 0 do 3 - czyli to, co można ustawić).
Paski po bokach masz pewnie dlatego, że masz panoramiczny monitor (np. 16:9) i ustawione zachowanie proporcji obrazu po stronie sterownika. Chyba lepsze to, niż rozciągnięty obraz, nie?