Problem z dźwiękiem

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Cavv
Użytkownik Forum

Problem z dźwiękiem

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Ściągnąłem sobie właśnie KaMa TPR, ale przytrafił mi się dziwny, niespotkany przeze mnie wcześniej problem. Otóż wszystkie dźwięki w grze brzmią jakoś dziwnie. Muzyka to jakieś elektroniczne sample, przypominające czasy 8-bitowców, chociaż melodie pozostały takie same(przynajmniej mam takie wrażenie), a wszelkie speeche i kwestie czytane przez lektora są nienaturalnie zniekształcone i przyspieszone, co sprawia wrażenie, jakbym oglądał Pokemony czy inną japońską kreskówkę. Zainstalowałem patcha SR 2 i SR 3, ale to nic nie pomogło (co ciekawe muzyka dodana przez SR 3 też jest zmieniona). Ma ktoś jakiś pomysł, co na to poradzić, bo grając z takim dźwiękiem, po kilku minutach szlag trafia, a z wyciszonymi odgłosami i muzyką KaM traci klimat?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Zobacz, czy nie masz włączonych żadnych filtrów w ustawieniach karty dźwiękowej, spróbuj też zreinstalować sterownik lub jeśli taki istnieje, użyć tego wbudowanego w Windows.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Już sam sobie poradziłem - wystarczy po włączeniu gry na kilka chwil wyjść do Windowsa i wszystko wraca do normy. Tylko ciekawi mnie, czemu tak się dzieje. :roll:
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Och, jak bym uważniej czytał...
Też tak miałem. Wystarczyło "zALT+TABować" kilka razy grę.
To samo tyczy się dziwnych kolorów (ten błąd miałem głównie na Viscie).
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Odpowiedz