Przekierowanie portów

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Burszuras
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 04 sie 2008, 19:38
Lokalizacja: z Olkusza (osieka)

Przekierowanie portów

Post autor: Burszuras »

Witam! Chciałbym sobie zagrać w kam przez neta bez hamachi. Kolega Setman wspominał kiedyś o przekierowaniu portu ale nie powiedział który to jest.
Czy ktoś zna który to za port?
Pozdro
TARANEM ICH!
Awatar użytkownika
Franek89
Użytkownik Forum
Posty: 33
Rejestracja: 01 lis 2008, 20:12

Post autor: Franek89 »

jak chcesz grać bez hamacziego musisz mieć zewnętrzne ip.
Awatar użytkownika
Xoov
Użytkownik Forum
Posty: 12
Rejestracja: 02 lis 2008, 10:26
Lokalizacja: Tutaj

Post autor: Xoov »

Albo przekierowane porty odpowiednie :)

KaM wymaga zwykłych portów DirectPlay - nie chce mi się szukać dokładnie, ale u mnie chodzi na:
TCP 47624;
TCP+UDP 2300-2400.
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk »

Też się odzywałem do Setmana w tej sprawie. Polecił abym sprawdził to za pomocą firewalla, ale nei tego windowsowego. Sprawdziłem za pomocą ashampoo firewall. Włączyłem program stworzyłem grę siciową w kamie i ashampoo wyświetlił mi porty. Robiłem to parę razy i po chwili miałem wszystkie tylko, że... Nie pamiętam gdzie je zapisałem :P. Musiałbym jeszcze raz sprawdzić.
Awatar użytkownika
Burszuras
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 04 sie 2008, 19:38
Lokalizacja: z Olkusza (osieka)

Post autor: Burszuras »

Kamyk jakbyś mógł to sprawdzić i napisać byłbym bardzo wdzięczny
Pozdro
TARANEM ICH!
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk »

Bardzo bym chciał tylko że skończył mi się okres próbny na Ashampoo. Reinstalowałem, ale to na nic. Nawet dokładnie nie pamiętam czy sprawdzałem to sam czy z kolegą(on tworzył grę a ja sie przyłączałem).
Jak coś uda mi się wykombinować to napiszę.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Wiem, że temat jest dość stary, ale chyba warto o tym wspomnieć.
Sam niedawno poruszyłem tę sprawę na anglojęzycznym forum. Dowiedziałem się, że KaM używa portu 2300 na ekranie ustawień, a następnie losowo wybranego portu, innego za każdym razem, co bardzo komplikuje sprawę.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Burszuras
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 04 sie 2008, 19:38
Lokalizacja: z Olkusza (osieka)

Post autor: Burszuras »

no to kicha :(
TARANEM ICH!
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk »

Ja odblokowałem w liveboxie dwa porty do protokołu TCP: 2300 i 3068 i jeden dla UDP: 3068 i widzę wszystkie gry nawet bez hamachi. Nie wiem czy to akurat odblokowanie portów pomogło, ale wszystko na to wskazuje :D. Więc Wam także radzę spróbować.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Ewentualnie program CurrPorts, pokazujący jaki program których portów używa:
http://www.nirsoft.net/utils/cports.html
Jednak jest to nienajlepsze rozwiązanie, jako że KaM lubi się wieszać podczas startowania gry sieciowej (a następny start gry = nowy port).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
ODPOWIEDZ