Narazie nie dodałem cieni, ale może niedługo dodam xD
Planuję zmienić jeszcze inne budynki i zamienić je w grze (chatka drwala wyglądałaby inaczej oraz wieżę obronną bym zmienił) tylko jak mam wkleić tą grafikę do gry zamiast innej?
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!
1. Budynek prezentuje się całkiem fajnie. Mam nadzieję, że cienie szybko zostaną zrobione .
2. Danielu_15 - Nikt, ale to NIKT poza twórcami nie może niczego dodać w grze. Grafikę może się da zmienić, ale niczego na razie (prócz misji, komunikatów misji, dźwięków, muzyki i nowych tekstów w menu (chyba), ale i to z podmianą oryginalnych plików) nie można dodać. Wszystkie informacje na temat budynków, jednostek (i innych) siedzą w nieodkodowanych plikach .DAT. Tylko prawdziwy master (kolo mający Delphi (i inne języki programowania) i KaM (a także wiele innych rzeczy) w jednym palcu), posiadacz kodu źródłowego KaM lub totalny szaleniec znają sposób na odkodowanie zawartości bohomazów. To, co ukazuje się w naszym notatniku po otwarciu pliku units z katalogu defines (wszystko w katalogu data w folderze z KaM) ukazuje się nam obraz maści - same kwadraty i dziwne znaczki. Sposobu na wrzucenie nowej grafiki też nie znam. Na forum potrzebny by był dobry informatyk świetnie znający Delphi (a także na wszelki wypadek C++). Wtedy moglibyśmy mówić o badaniu zawartości plików Units czy buldings (chodzi mi tu o pliki zarówno graficzne, jak i definiujące). Nie wiem, czy ktoś taki był w społeczności KaM w historii - prawdopodobnie tylko TB (The Barbarian)... Ten się jednak wycofał, więc musimy czekać na drugiego mistrza, który podjąłby się tak trudnego i niebezpiecznego (prawa autorskie ) zadania.