Zmienianie grafik

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Zmienianie grafik

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

Mam pytanko a właściwie prośbe:
Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest możliwe zmenianie grafiki (Postaci i Budowli) w grze ??? Wiem że można zmieniać muzyke, odgłosy, komunikaty itd.
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Jest taki program, jest nawet w dziale download na stronie
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Nie, nie można zmianiać grafiki w grze. Inaczej byłoby to nielegalne tworzenie własnej gry, wzorując się na już istniejącej. Co masz zresztą dokładniej na myśli? Chciałbyś ulepszyć piekarnię o nowe piętra? Czy może pozbawić młyn wiatraka? Bo nie zmienisz grafiki tak, by mogła się ona odtwarzać w grze. Możesz zrobić jakiś montaż na zrzucie ekranu, ale interweniować w grafikę gry absolutnie.
Pablo1517
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Pablo1517 »

Oczywiście ze można, możesz to zrobić, pod warunkiem, ze potem nie będziesz tego rozprowadzał jako swoją grę. Tak sam dla siebie się bawiąc, możesz, musisz tylko rozkodować plik grafiki, zmienić, i zakodować z powrotem :P To nie powinien być problem, bo pliki sprite'ów itp zostały już rozkodowane.

Moim zdaniem, kolega pytał się, czy taka zmiana grafiki jest możliwa, a nie czy może pod względem prawnym.
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

Pablo nie nie chce tego rozporowadzać jako swoją gre chciałem wiedzieć to po to żeby pozmieniać np. piekarnie :lol: . Uważasz że jestem oszustem :smutny:
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Odpowiedz