Mam pytanko a właściwie prośbe:
Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest możliwe zmenianie grafiki (Postaci i Budowli) w grze ??? Wiem że można zmieniać muzyke, odgłosy, komunikaty itd.
Zmienianie grafik
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Zmienianie grafik
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy
Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Nie, nie można zmianiać grafiki w grze. Inaczej byłoby to nielegalne tworzenie własnej gry, wzorując się na już istniejącej. Co masz zresztą dokładniej na myśli? Chciałbyś ulepszyć piekarnię o nowe piętra? Czy może pozbawić młyn wiatraka? Bo nie zmienisz grafiki tak, by mogła się ona odtwarzać w grze. Możesz zrobić jakiś montaż na zrzucie ekranu, ale interweniować w grafikę gry absolutnie.
Oczywiście ze można, możesz to zrobić, pod warunkiem, ze potem nie będziesz tego rozprowadzał jako swoją grę. Tak sam dla siebie się bawiąc, możesz, musisz tylko rozkodować plik grafiki, zmienić, i zakodować z powrotem
To nie powinien być problem, bo pliki sprite'ów itp zostały już rozkodowane.
Moim zdaniem, kolega pytał się, czy taka zmiana grafiki jest możliwa, a nie czy może pod względem prawnym.
Moim zdaniem, kolega pytał się, czy taka zmiana grafiki jest możliwa, a nie czy może pod względem prawnym.
Pablo nie nie chce tego rozporowadzać jako swoją gre chciałem wiedzieć to po to żeby pozmieniać np. piekarnie
. Uważasz że jestem oszustem 
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy
Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec