Ingerencja w pliki źródłowe gry

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Ingerencja w pliki źródłowe gry

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Witajcie.

Rozważania na temat misji stworzonej przez Nicka zaprowadziły mnie do refleksji o zmianach, których dokonują inni Fani "Knights and Merchants" na Zachodzie (i Wschodzie - patrz Krom :wink:).

Przeglądnąłem kilka zagranicznych for o grze i stwierdziłem, że niektóre zmiany są zadziwiające, nie przyszłyby mi chyba nigdy do głowy. Oto te, które znalazłem.
  • 1) misja Nicka i remake misji 18 TSK (więcej wkrótce).
  • 2) "I am the enemy!", czyli zmiana dokonana przez Merchantora, polegająca na takich modyfikacjach plików o rozszerzeniu .dat, że gramy jako przeciwnik w misjach 1,2,5 i 6 TSK.
Znacie jakieś inne i możecie to udokumentować?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Rzeczywiście, jesteśmy bardzo daleko za nimi... :lol: [ironiczny śmiech]
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Aarghh, czemu zamiast połączenia sił wszystkich fanów KaM na świecie, każdy kraj robi wszystko indywidualnie? Dobrze, że czasem The Knight tu zagląda...
Czemu polscy fani mają być w tyle?! Przecież, akurat w Polsce jest ich najwięcej...
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Tu miałbym wątpliwości :]
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

W Wikipedii piszą tak:
Gra nie zdobyła większej popularności w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii, lecz w niektórych krajach (na przykład w Polsce) stała się tak znana, że wydany został jej sequel Knights and Merchants: The Peasants Rebellion (pomimo, iż nie było angielskiej wersji drugiej części).
Nie ma jednak porównania popularności w Polsce z innymi krajami. Pamiętam, że w "Komputer Świecie" pisali kiedyś, że "Knights and Merchants" była swego czasu najlepiej sprzedającą się grą - ogólnie sprzedano około 12 tys. oryginalnych egzemplarzy gry.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Kiedyś szperałem po googl'ach i było tam coś takiego, że pokazuje frekwencje, to znaczy w jakim mieście i państwie najczęściej wchodzono przez google na dany wyraz. Wpisałem Knights and Merchants i z 10 miast które wyskoczyły, 9 było polskich, w tym na 1 miejscu chyba Gdańsk :usmiech: . 10 miastem była Praga :D .
Odpowiedz