Nowe obiekty do Remake (!)

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Nowe obiekty do Remake (!)

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Nie samym chlebem człowiek żyje. Potrzebuje też urozmaiconego terenu aby mógł spokojnie hasać po polance.

Wychodząc naprzeciw Janosiczek zrobił kilka nowych obiektów do Remake (!)
- grzybki
- kamienie
- kwiatki
- krzewy

Posłużyłem się już istniejącymi i je nieco zmieniłem, tam odjąłem tam dodałem. Aby teren był bardziej urozmaicony bo jak na razie mamy tylko chyba z 3 drewienka :/

Wychodzi na to, że na dzisiejszy dzień gotowych obiektów jest .. 30 !
Jutro wysyłam do Lewina.

[Te zdjęcie możesz kliknąć otworzy się w pełnym rozmiarze]
- jeśli zdjęcie jest nie wyraźne a bardzo chcesz je zobaczyć, ściągnij je na pulpit i zobacz w innym programie graficznym.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 10:09 przez janosiczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Może wrzuć w jakiejś innej formie, bo nic nie widać prawie...
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Mixxer5 pisze:Może wrzuć w jakiejś innej formie, bo nic nie widać prawie...
Wiesz... zadanie te jest trudne bowiem z tego co pamiętam.. największy element ma 50x50... pikseli ;) mniejsze mają coś około 18x18 pikseli
Ewentualnie ściągnij zdjęcie na pulpit i tam otwórz w innym programie i powiększ... Jak mi starczy sił jeszcze coś jutro zrobię....
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Elenorsar »

Rzeczywiście zdjęcia są trochę niewyraźne i trudno coś zobaczyć, wiec niestety nie mogę nic o tym powiedzieć.

Zauważyłem, że pracujesz na programie corel, mógłbym wiedzieć jaka wersja?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Przyjrzałem się kilku obiektom flory. Zakładam że nakładałeś na siebie obiekty, zmniejszając uprzednio rozmiary już tych istniejących, tudzież kąt czy nachylenie. Inicjatywę popieram. Gracz, jak każdy inny, raczej nie zwróciłby w trakcie rozgrywki uwagi na innowację, ale cudów w tej mierze nie uświadczysz. Czynienie z rysunków wyraźniejszych może minąć się z celem. Ich naturalny rozmiar jest mikroskopijny.
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No tak, ale jak już wrzucił obrazki to mógł w odpowiedniej wielkości dla nich. W rozgrywce są one widoczne normalnie, wiec tutaj też nie byłoby problemów, a teraz są one rozmazane.

Też to zauważyłem na niektórych obiektach, które można było jeszcze rozpoznać, że są to po prostu pozmieniane obiekty z KM.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Zatem teraz jawi się pytanie: jaki sens jest wdrażać w grę lustrzane odbicie czegoś, co już istnieje?
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No racja, jak zaczynałem czytać temat, to myślałem, że janosiczek tym razem się postarał i zrobił coś nowego, od początku, dzięki czemu mielibyśmy bardziej urozmaicone podłoże, ale niestety nie jest to czego oczekiwałem.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

@up: Bo niewątpliwie urozmaici to (nawet jeśli tylko trochę) wygląd gry.
janosiczek: nie chodzi mi o to, że to za małe, po prostu wygląda, jakbym patrzył przez bardzo brudną szybę.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Elenorsar pisze:No racja, jak zaczynałem czytać temat, to myślałem, że janosiczek tym razem się postarał i zrobił coś nowego, od początku, dzięki czemu mielibyśmy bardziej urozmaicone podłoże, ale niestety nie jest to czego oczekiwałem.
Zrób lepsze.
Odpowiedz