KaM TPR - EasyMod

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum
Posty: 453
Rejestracja: 30 lip 2010, 14:57
Lokalizacja: Hajnówka/Białystok

Post autor: ChrisEggII »

Możesz też skorzystać z jakiegoś programu do odczytywania hax.
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... light=toku
Tutaj jest trochę informacji co za co odpowiada.
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

Wiecei co, tym programem od Kuby się udało, zrobiłem super-szybkie i nieśmiertelne katapulty.
Zaraz dokończę i wrzucę
;) pisze:Możesz też skorzystać z jakiegoś programu do odczytywania hex.
Wierz mi, próbowałem. hexem, i plik nadal był zakodowany. Dopiero disassemblacja przyniosłą efekty, i był kod w assemblerze. Wtedy bym pozmieniał, ale niestety nie wiedziałem do czego służy która zmienna.
Woot...
Powracam ^^
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum
Posty: 35
Rejestracja: 08 maja 2011, 14:02
Lokalizacja: Jaworzno

Post autor: Syriusz »

asambler to cos bez czego dzisiaj nie było by programów a chwała tym co ogarniają :P:P

Mnie osobiście nie podobaja się pomysły nieśmiertelnych jednostek albo mega szybkich pomocników... urok gry polega na czekaniu :P:P:P
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

Skończone!
Opis w instalatorze!
Linki w pierwszym temacie, ale nie zamykać, jeszcze mam zamiar coś pokombinować!
Woot...
Powracam ^^
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Niby EasyMod, a wrogowie mają to samo prawda? Czy da radę zmienić tylko dla gracza?
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

Tymi edytorami co są teraz, to nie za bardzo. Musiałbym się douczyć Delphi/C++ i mieć biblioteki do odkodowania plików .dat, to bym dekoder napisał.
Woot...
Powracam ^^
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Do odkodowania .dat wystarczy funkcja XOR.
http://www.knights.x10hosting.com/dec_missions.htm
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
ODPOWIEDZ