Projekt: K&M_TFK

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Co sądzisz o tym projekcie?

Dobry pomysł!
26
74%
Zły pomysł!
9
26%
 
Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 »

Szczerze gratuluję, że się za to wziąłeś ;) Tylu już próbowało (i poległo), że się nawet nie spodziewałem. Trzymam kciuki za to, żeby udało Ci się znaleźć jakichś pomocników do tych budynków (sam bym pomógł, ale moim szczytowym osiągnięciem w dziedzinie rysowania jest niezbyt zgrabny patyczak) no i żebyś to rozkodował. Powodzenia ;)
Awatar użytkownika
Kanonier
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 04 lut 2009, 15:59

Post autor: Kanonier »

Link do strony na, której jest sporo niezłych budynków:
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... 01&start=0
Może za zgodą ich autorów mógłbyś kilka wykorzystać. :wink:
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 »

@up
W tym właśnie temacie, który podałeś, ktoś napisał, że nie można wykorzystać w grze tych budynków. Potrzeba jeszcze tych kolorowych deseczek (kolejność pojawiania się tego dziadostwa- najpier stoi jedna deska, potem druga itp.). Bez tego budynek będzie się pojawiał z powietrza, a to nie wygląda za fajnie. W sumie dorysowanie tego nie powinno być trudne, ale ktoś musi się tym najpierw zająć...
Awatar użytkownika
Kanonier
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 04 lut 2009, 15:59

Post autor: Kanonier »

Wybacz. :oops:
Dawno czytałem ten temat i trochę już zapomniałem.
SR4? :shock: :P Dopiero service packa 3 RC 1 wychodzi a tu 4 się robi? :P :smiesne:
Spokojnie. To tylko żart.
Wracając do tematu chętnie bym ci pomógł,lecz podobnie jak Mixxer moim jedynym osiągnięciem w budynkach jest koślawa deska dodana do kużni. :(
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum
Posty: 35
Rejestracja: 08 maja 2011, 14:02
Lokalizacja: Jaworzno

Post autor: Syriusz »

To mam inny pomysł, napiszcie w postach odpowiedzi na moje pytania. Chcę, aby to był dodatek od wszystkich dla wszystkich aby każdy miał w tym swój udział chociażby na zasadzie pomysłodastwa :D

Pytania:
1. Interfejs statystyk tzn. ilość budynków i jednostek powinien wyglądać tak jak w SR2 czy tak jak w SR3? Osobiście polecam widok z SR2 bardziej to przejrzyste :P Ale Wasza decyzja.
2. Tekstury menu głównego powinny być: Tak jak do tej pory monotonne (papirus, jakiś stary paier), czy może bardziej żywe (w tle zamek itp.)?
3. Zmieniłem widok satli tronowej z podsumowania misji, jednak jedyny inny obraz jak znalazłem pochodzi z innej gry (The sims3 - Średniowiecze) nie wiem, czy mogę go wykorzystać w dodatku :/ jak ktoś potrafi niech stworzy jakiś pionierski projekt, jak nikt się nie podejmie prace nad dodatkiem się wydłużą :P
4. Zabrałem się ostatnio za visual C++ 2010 potrzebuję pomocy w jego obsłudze :P czekam na pomoc :P:P:P:P to nie pytanie tylko prośba :D

Czekam na więcej sugestii.

Bardzo ważna sprawa, chcąc dodać moją kampanię The Fallen King muszę usunąć albo TSK albo TPR lub zrobić osobną instalkę w oparciu o TSK tam było tylko TSK więc z tym by nie było problemu?? ale czy jest sens mieć 2 osobne gry?
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

Hmm... wiesz co? Pogrzeb trochę w plikach gry, i spróbuj dodać jeden przycisk w Menu. Będzie na dodatkowe kampanie!
Woot...
Powracam ^^
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum
Posty: 35
Rejestracja: 08 maja 2011, 14:02
Lokalizacja: Jaworzno

Post autor: Syriusz »

Phoenix_PL pisze:Hmm... wiesz co? Pogrzeb trochę w plikach gry, i spróbuj dodać jeden przycisk w Menu. Będzie na dodatkowe kampanie!
Pracuję nad tym właśnie, jednak te krzaczki nic mi nie mówią narazie :P:P

Zakładam na chwile obecną,że nie uda mi się tego zrobić więc pytam, z którą kampanią wolicie sie pożegnać :P:P:P
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 »

A da sie podmienic przyciski w menu? Tak, zeby np. Klikniecie w opcje przenosilo do kampanii? Wtedy daloby sie dodac nowe kampanie... Albo jeszcze inny pomysl- przycisk zmieniajacy rozdzialke- wiemy do czego sie odnosi, wiec powinno dac sie go podmienic- klikamy i zamiast zmienic rozdzialke, zmienia sie kampania (do tego jest potrzebny tylko odpowiedni plik .bat, kt sie uruchomi po kliknieciu). Daloby sie tak?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Plik .bat podmieniający kampanie nie jest czymś trudnym do zrobienia - każda kampania miałaby osobny plik ładujący KaM, który przykładowo sprawdzałby sumę kontrolną pierwszej misji i jeśli by się nie zgadzała, kopiowałby pliki. Gdyby ktoś jeszcze chciał dorobić temu ładny interfejs graficzny... mielibyśmy prosty instalator misji.

Ale jeśli już dotrzesz do przycisków w binarce, będzie jeszcze lepiej - wystarczy sama zmiana podpisu, i już obejście problemu z lobby w TSK gotowe.
Phoenix_PL pisze:Jak ci się uda, to na forum masz dostać adma!
Nie za testy SR3 dostałem swoją funkcję, ale co ja tam wiem...
Syriusz pisze:1. Interfejs statystyk tzn. ilość budynków i jednostek powinien wyglądać tak jak w SR2 czy tak jak w SR3? Osobiście polecam widok z SR2 bardziej to przejrzyste Ale Wasza decyzja.
Jeśli masz pomysł, jak to upchnąć, żeby było czytelniejsze i jednocześnie uwzględniało wszystkie budynki - zrób to. Jeśli nie - zostań przy tym z SR3.

Syriusz, jeszcze jedno zasadnicze pytanie - czy jeśli uda Ci się poprawić parę jakichś bugów, będziesz skory udostępnić sam bugfix do oryginalnej gry, bez reszty przeróbek?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum
Posty: 35
Rejestracja: 08 maja 2011, 14:02
Lokalizacja: Jaworzno

Post autor: Syriusz »

Otóż już tłumaczę. Niestety pracuję nad tym sam już od dłuższego czasu. Nim mój temat pojawił się na forum trochę już uskrobałem i pogadałem z Krom's i Levinem, tyle na ile pozwolił mi mój angielski i Google Translator :P:P Stąd tyle zielonych fajeczek w projekcie,

Małe objaśnienie. Mój projekt wstępnie chciałem oprzeć o wersję 1.52, która wydawała się być stabilniejsza od 1.6... jednak z czasem i w tej wersji bugi się ujawniły :D Ostatnio testuję te obie wersje na dwóch różnych kompach i takie chocki klocki wyszły, że nie wiem w co ręce włożyć...
Przykład:

Kod: Zaznacz cały

Zestaw 1:
Intel XEON E3-1220 4x3.1GHz, 8M Cache, 32nm Sandy Bridge, 64bit 
PDP Patriot 4GB DDR3 1333MHz 
ASUS P8H61-M R3.0
nVidia GeForce GT430 1024MB DDR3
500GB SATA2 7200obr. 
i inne mniej znaczne duperele + windows XP HOME/Windows 7 Basic dwa systemy do testów :P

Kod: Zaznacz cały

Zestaw 2:
Procesor AMD Phenom II X6 Six Core 1090T Black Edition 6x3,2GHz AM3 
 ATI RADEON HD6790 1024MB DDR5
4GB DDR3
Gigabyte GA-M52LT-D3
500GB SATA2 7200obr. 
i inne mniej znaczne duperele + windows XP HOME/Windows 7 Basic dwa systemy do testów :P
Problem 1. W misjach multiplayer znikają budynki, ale tylko i wyłącznie na zestawie 2, nie mam pojęcia dlaczego :/

Problem 2. Na zestawie nr 2 po szybkim wciskaniu F8 totalna zawieszka systemu zarówno WIN XP jak i 7 nie ogarniają :/

Problem 3. Palety kolorów... chyba z tym nic nie zrobię... WIN 7 nie wie co to 8-mio bitowa paleta kolorów... kożysta z palety dla plików GIF i trochę dziwnie wyglądają moje modyfikacje To pojawia się na obu zestawach ale tylko na WIN 7.... Może zmienię paletę kolorów, nie wiem jeszcze :/

Problem 4. Multiplayer saves FIX... jak by to ująć... działa nie do końca z przyczyn nieznanych... tzn. wygląda to tak zaczynamy grę gracze się dołączają aktywuje się start i po jego kliknięciu odpala się save-s wszystko ok przez 10 sec potem all przegrali :P:P Ale na opcji tylko 2-óch playerów śmiga.

Co do opcji "Drunk soldiers" pojęcia nie mam jak oni się tego pozbyli :P więc muszę ostatecznie działać na wersji 1.6 REL... Zauważcie, że SR3 to dopiero beta 7... zanim dojdziemy do wersji stabilnej trochę minie... Ja moją wersję nazwałem SR4 jednak ciągle za mało różni się od SR3 aby mogła nosić taką nazwę.

Co do Admina... nie obraźcie się ale nie chce z powodów osobistych prywatnych i zawodowych :P:P Mam za mało czasu na to :/

Kolejna sprawa ingerencja w menu tzn. nowa kampania. Zachęcam do poszukiwania w HEXedytorach opcji dotyczącej buttonów bardzo mi ułatwicie. Ja obecnie ogarniam blendera i robię animacje :P Napisałem do Pana Bagińskiego o małą pomoc tzn, czy mogę wykorzystać fragmenty jego animacji do intra ale to inna bajka.
Wybaczcie mi, że mój dodatek będzie tylko w polskiej wersji językowej… jak będą go chcieli to go przetłumaczą sobie :P:P Ja w większość gier muszę po angielsku grać :/:/ :P:P:P też mi to nie na rękę a język polski to piękny język.
JAKI DŁUGI POST hehe ok koniec :P

P.S. Na samym końcu odpowiadam na pytanie, na które chciałem odpowiedzieć na jego początku :P Oczywiście zrobię instalator, który pozwoli wgrać następujące rzeczy osobno:
- Instalacja całości zajmie około 500 MB niestety
- BugFix sam plik exe góra 2 mb
- Patch Graficzny
- Poradnik jak naprawić safes w multiplayer
- Nowy Direct, który wesprze nasze maszyny podczas gry
- czy cos jeszcze, wyjdzie w praniu…
ODPOWIEDZ