SR3: osoby do podkładania głosu poszukiwane!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Czy uważasz dodanie nowych głosów dla jednostek TPR za dobry pomysł?

Tak
43
68%
Nie
20
32%
 
Liczba głosów: 63

Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio »

Ja postaram się dorzucić coś od siebie, tylko najpierw muszę zostać sam w domu, bo nie będę krzyczał "dawać żarcie!!!", albo "do szturmu" w obecności rodziców, więc i mamy która zazwyczaj przyrządza jedzenie :szczerzy: :szczerzy:
Może mój wkład sprawi, że pewne niechętne osoby :P :P nie będą przekreślały projektu jeszcze przed tym, jak zacznie powstawać. :) Zresztą jestem pewien, że byle czego nie wybiorą, w końcu to poważna sprawa. 8-)

edit: Khelowi dziękuję za to, że przestał karmić trolla.

edit2: macie TUTAJ mnie, jako pachołka - zgodnie z zaleceniami kuby 11100 :). Jeśli się spodoba, nagram resztę, chociaż na tego włóczęgę totalnie nie mam pomysłu.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 17:13 przez BananowyJasio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Xoov, przed tobą jeszcze daleka droga choćby do amatorstwa. :p Ja nagrywałem swoje ale rodzina miała zajare z tego to porzuciłem pracę. :p Tobie zaś panie Bananowy poszło znacznie lepiej według mnie lecz mam pewne zastrzeżenia. Ogólnie ładnie wyszło tylko nie licząc że słychać jakieś szumy to to " do ataku " jak i " stać " jest prawie niezrozumiałe wręcz zaś w " do usług " to bardzo ładnie lecz to " do usług " ogromny akcent podstawiłeś na " k " wymawianego zamiast " g " (wiadomo, "g" się pisze a "k" wymawia, i za długa przerwa jest pomiędzy nimi, brzmi to tak: " do usłuu___K.."

edit: Xoov, dzięki za uwagę, się uśmiałem jak to przeczytałem. ; )
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 21:17 przez krzychu26, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio »

Używam programu Audacity.
Znacie jakiś lepszy?
Awatar użytkownika
Xoov
Użytkownik Forum
Posty: 12
Rejestracja: 02 lis 2008, 10:26
Lokalizacja: Tutaj

Post autor: Xoov »

Audacity jest dobry, tylko należy uważać na głośność. Poza tym MP3 też niesie ze sobą zniekształcenia. Nie dmuchnąłeś może w mikrofon?

Nie sposób nie zgodzić się ze krzychem26. Bardzo duży nacisk kładziesz na spółgłoski. Szczególnie wychodzi to w ataku, gdzie spółgłoski zwarte są zaakcentowane i zagłuszają samogłoski, które w końcu łatwiej wydłużyć albo zgłośnić. Ale interpretacja zasługuje na pochwałę.

@Krzychu26: przeczytajże, cożeś napisał, bo się to logicznie trzyma na zardzewiałą szpilkę.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

BananowyJasio pisze:Znacie jakiś lepszy?
Z cacuszek dla profesjonalistów polecam Sony Vegas oraz Adobe Audition.
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum
Posty: 83
Rejestracja: 10 maja 2008, 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: BananowyJasio »

Postanowiłem poprawić to i owo i poddać się krytycznej, acz obiektywnej ocenie. :D. Za poprzednie komentarze uprzejmie dziękuję :).
Jeśli ktoś jest zainteresowany tym, co dzisiaj się wykluło proszę ściągać STĄD.
Lepiej chyba się nie da, może jeśli chodzi o wojownika to może byłbym w stanie więcej wskórać. 8-) Zdecydowanie łatwiej mi go ogarnąć, z tym że sąsiedzi dziwnie reagują na głosy dochodzące z mieszkania :)

@Khel, widzę że wiesz co dobre :mrgreen: Niestety dla takiego amatora jak ja takie możliwości to na razie za wiele, zobaczymy czy autorzy projektu (a raczej ankietowani) zdecydują się na podkładanie nowych dźwięków. :)

EDIT: Dlaczego nie możemy spróbować stworzyć tych dźwięków i - jeśli uda nam się to zrobić na zadowalającym poziomie :P - w opcjach instalacji nie umożliwimy (czyli że tylko dla chętnych) podmiany oryginalnych? Wtedy wszyscy byliby zadowoleni. Jedynym kosztem byłoby to, że plik instalacyjny byłby nieco cięższy właśnie o te dźwięki.

EDIT2: @Kvoov Wydaje mi się, że wszystko jest w porządku, z tym tylko, że dźwięki "atak", "bitwa", "szturm" wyszły zbyt spokojne, żeby nie powiedzieć że anemicznie :D. Nie odbierz tego jako potwarz, po prostu trudno mi to jakoś delikatniej ubrać w słowa. :/
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 14:55 przez BananowyJasio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xoov
Użytkownik Forum
Posty: 12
Rejestracja: 02 lis 2008, 10:26
Lokalizacja: Tutaj

Post autor: Xoov »

Wojownik chyba z jakiegoś odległego kraju pochodzi, bo nawet górale nie akcentują ostatniej sylaby (jakieś takie skojarzenie z dresem mam, nie wiem czemu) :P
Nie przesadziłeś może z kompresją ogg? W ruch2 pachołka a mocno pływa, to chyba nie efekt zamierzony.
Na końcu wyrazu lepiej brzmi e zamiast ę.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Widząc, że jest wielu zwolenników, jak i przeciwników pomysłu, zdecydowałem, że nowe głosy będą opcjonalnym dodatkiem do patcha lub całkiem osobnym modem.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2008, 22:17 przez kuba11100, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Wyraże się tutaj tak jak w poprzednim poście, że wypowiadamy się tutaj to niestanowi dla nas problemu, zmiana oczywiście też nie ale po co to, moderatorzy dbają o porządek więc bałaganu tu niema. :wink:

edit: nie chodzi o to że nie pasuje ale niema po co robić dodatkowego szumu. :P
Ostatnio zmieniony 15 lis 2008, 13:04 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Nieważne... post do usunięcia
Ostatnio zmieniony 15 lis 2008, 22:18 przez kuba11100, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Zablokowany