UWAGA! NOWY KONKURS KAM TPR!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

UWAGA! NOWY KONKURS KAM TPR!

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Oto nowy konkurs zorganizowany przeze mnie :smiesne: Oczywiscie z tej racji nie biorę w nim udziału :obrazony: ale niech ja tylko dorwę jakiś kolejny! :maslaneoczy:

-----------------------------------------------------------------------------------
REGULAMIN:
Kazdy, kto chce wziąć udział w konkursie zobowiązany jest klinkąć na ponizszy link w celu pobrania odpowiedniej mapy zaprojektowanej przeze mnie do KAM TPR.

Krok 1:
klikamy na link i sciągmy samorozpakowywujący się plik na dysk http://www.freewebs.com/betania1/knights.exe

Krok 2:
Po rozpakowaniu umieszczamy nowy plik "save00.map" w katalogu gdzie mamy umieszczony KAM TPR a dokładniej tak powinna wyglądać ścieżka gdzie powinniśmy wstawić plik:
KAM TPR/data/mission/mmaps/save00.map*
(w tym katalogu już jest plik o takiej nazwie, ale na jego miejsce wstawiamy nowy.

Krok 3:
Uruchamiamy KAM TPR i klikamy na misje dla pojedynczego gracza a następnie uruchamiamy misję PIERWSZĄ w nowej aczkolwiek podobnej do poprzedniej scenerii.

REGUŁY:
Celem misji jest wybudowanie wieży obronnej w bazie, która znajduje się na północ od miasta niebieskiego przeciwnika. Nie można używać kodów (specjalnie nie ma w pblizu rudy miedzi, więc będzie wiadomo jeśli ktoś uzyje kodu). Misja została przetestowana. Uwaga na budowanie, gdyż ilość kamieni choć jest wielka, pamiętajmy, że ograniczona :usmiech: MIŁEJ ZABAWY!
------------------------------------------------------------------------------------
Szczęść Boże :smiesne:
Obrazek
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ach... bymbył zapomniał:
:arrow: Konkurs trwa do 1 KWIETNIA - rozwiązań proszę mi nie przysyłać na mejla, natomiast proszę do 1 Kawietnia przygotować savy, po które ja sam się będę upominał. Przygotujcie wyłącznie savy, nie screenshoty! :zraniony: O nagrodzie niespodziance poinformuję później :szczerzy:

Benedicamus Domino!
Obrazek
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Luki »

cos ten twoj link nie dziala popraw go bo jestem ciekaw co to za mapa

Ps mile widziana szybka odpowiedz
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

KnajkoFan pisze:cos ten twoj link nie dziala popraw go bo jestem ciekaw co to za mapa

Ps mile widziana szybka odpowiedz
Sorry wielkie to mi sie cos po****** ale zbudowac wieze tam tocalkiem proste sie wydaje
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

zbudowalem to cholerna wieze ale bylo ciezko i czas slabiutki mam

PS Mam savea gdzie mam go wyslac??
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Wiślij mi to go wrzucę i podam tu link.

Nie przeklinaj tutaj więcej, ok?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Wybacz Lucbach poniosło mnie wtedy!! :oops: :oops: :oops:

Obiecuje poprawe! :mrgreen:

Ok wysle i ten save!
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Coś nie dostalem odpowiedzi
Czy alanbach tu casem zagląda??
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Se dzisiaj odpaliłem tą mapkę Alanbacha i zamierzam - naturalnie poza konkursem - zbudować tą wieżę nad bazą niebieskiego. Spoko urządziłeś bazę gracza, niestety tereny wroga za bardzo przypominają te z pierwszej misji dla jednego gracza. Jak już zmieniłeś tereny dla ludzia, mogłeś też pozmieniać tereny komputera. Ale mur mi się bardzo podoba. Sprytnie, że usunąłeś tamten most, że trzeba okrężną drogą przez dwie bazy wroga prowadzić tą trasę dla pomocników... ;). Podoba mi się na tej mapie bardzo ten... powiedzmy - postument na wieżę. Super! :D. Nie zapominając o kawałku drewnianego pomostu tuż przy bazie gracza :p. Mógłbyś sprawdzić jak mi poszło, save'a ci wyślę ;]. Może to będzie ciekawy save, jak się obluka dokładniej to, co jest nad i pod tą trasą. Nie zapomniałem się równierz podpisać, by nikt nie mógł łatwo podrobić mojej roboty :). Zamieszczę save'a później na rapidsharze, by każdy mógł se luknać o cóż dokładniej chodzi z tym czymś nad i pod drogą :szczerzy: .

Pozdrawiam
Khelben ;]
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ojej... szkoda, że w rezultacie nikt nie dostarczył save z rozwiązaniem :smutny: Szkoda też, że ja mam dopiero teraz możność odpowiedzi. Jeżeli podobał wam się styl konkursu, to mogę wyedytować dla was kolejną, trudniejszą mapkę, ale już z innym celem i innymi zasadami. :obrazalski:

Jeśli chodzi o nagrodę niespodziankę - miał to być plik muzyczny mp3 - piosenka startowa KAM - tyle, że w wykonaniu mojego przyjaciela Tomasza (fortepian) i moim (skrzypce). Pomyslałem, że dla fanów gry będzie jak znalazł, niestety w chwili przyjazdu na urlop do domu okazało się, że sformatowano mi dysk z różnych względów. :zraniony: Dlatego postaram się wykombinować coś jeszcze, lub zrobię to samo na CuBASE lub Melody Assistant, choc będzie to trudniejsze.
Obrazek
Odpowiedz