Czyżby Service Release 3 ?

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Czyżby Service Release 3 ?

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

Zauważyłem na zagranicznym forum CJB NET temat o tym patchu i że podobno ma wyjść, oto link: http://www.atfreeforum.com/knights/view ... um=knights

A to co tam pisze:
Following the two very succesful unofficial patches (Patch Pack and Service Release 2), a third one is coming which is at least as of now being called Service Release 3. This time more major changes are coming! Previous patches focused mainly on single player but this patch also brings changes to multiplayer.

Promised changelog as of now:
- Multiplayer will no longer go out of synch (Shocked Shocked Wink)
- Game can play MP3 music and there's no longer a track limit
- 6 extra single missions (3 of them battle missions)
- 6 extra multiplayer maps (3 of them battle maps)
- Computer players can now be used in multiplayer
- Iron mine icon will be recolored from red to blue
- Condition text in buildings now 20% larger

Things being looked at:
- Fish to be fed to soldiers
- Saving and loading saved multiplayer games

I don't know in what stages the patch is currently, but I guess there are still some additional changes coming up in the patch. But incase you didn't wake up yet, MULTIPLAYER WILL NO LONGER GO OUT OF SYNCH!!!?!!! Now the only thing that needs fixing is the slow unit reaction time sometimes and the game will be almost perfect (with some smaller bugs still existing).

No zobaczymy co z tego będzie, poprawki do multi nawet są :)

http://real_hotdog.sitesled.com/index2.html
Fajna strona, napisali nawet o stronie Knights.sztab.com, jest tam mnóstwo informacji

Tam jest po prostu wszystko, dokładnie wszystko
Ostatnio zmieniony 26 paź 2007, 20:41 przez Durendal, łącznie zmieniany 1 raz.
www.fotka_profil_Arek.bo.pl moje zdięcie, zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Jej! Ktoś więc jednak postanowił wziąć sprawy w swoje ręce. Co to ma być jednak? SR3? Nie sądzę... Czyżby Barbarian postanowił wrócić? Może komuś po cichu pomaga, więc powstał ten topic... Wiemy jednak tyle - jeśli wyszłoby to - byłaby to olbrzymia sensacja - doszłyby bowiem nowe misje (twórcy remake-u KaM - TKE jakoś dodali nową kampanię, więc może jednak...), żołnierze żarliby ryby, ikona kopalni żelaza byłaby niebieska, można byłoby zapisywać grę sieciową, gra korzystałaby z muzyki MP3 i wiele wiele innych... Oby projekt wypalił - trzeba zjednoczyć swoje dla dobra KaM po odejściu Barbariana. Poza tym mógłby być to pretekst dla twórców by oddali kod. SR3 bowiem zmieniałoby KaM już dość konkretnie... Oby ten mod szybko powstał - KaM zmieniłoby się w grę prawie idealną - szkoda tylko, że po 10 latach od premiery...
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Jak by był to super, te poprawki wydają mi się ciekawe
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

To by był przełom w dziedzinie "działalność fanów", byśmy mogli sami upiększać nasze KaM o lepsze rzeczy. Czytałem, że odkodowanie unit.dat lub houses.dat jest na pozomie 10%, więc nie wiadomo co się będzie działo.
Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Durendal »

przy okazji znalazłem tam sieć hamachi na której grają:
knightmerchant
pass knight

Stronka (nie forum) jest naprawdę niezła, jest tam dokładnie wszystko, nawet o kodowaniu :)
www.fotka_profil_Arek.bo.pl moje zdięcie, zapraszam do oglądania
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Jestem nieco uprzedzony, jeśli chodzi o ten nowy patch. Poza tym dwa poprzednie nie były nieoficjalne. Service Release 2 jest oficjalnym patchem (szczegóły tu - link w pierwszym zdaniu). Jeśli kolejną jego część ma zrobić już kto inny, to podzieli to zdecydowanie scenę KaM. Jasne, jest potrzeba nowego patcha, ale niech naprawia to, co nie działa, a nie to, co już jest w grze i jest ok (na przykład żelazo). Co innego pomysł z naprawieniem braku synchronizacji podczas gry w sieci i odczytywaniem zapisanych gier - byłoby super, ale mocno zastanawiam się, jak mieliby to zrobić.

Ryby dla żołnierzy - też fajnie.

Wątpię, żeby udało im się przeforsować ten pomysł tak, żeby to był kolejny oficjalny patch. Tak w ogóle to nazwa "Service Release" nie jest zastrzeżona?

Lorysie, fajnie, że to wygrzebałeś. Nie pogniewasz się, jeśli będzie to kolejny news na stronie? Tymczasem zapraszam wszystkich, żeby się wypowiedzieli!
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

SR3, ale fajnie by było jak by był jak najszybciej. Mam nadzieje, że on wyjdzie i będzie można zapisywać grę sieciową i szkoda,że ruda żelaza jest niebieska, a nie czerwona to też by zmienił. :szczerzy:
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Scena KaM jest już podzielona. Z jednej strony fani, którzy już wpadli w wir podmieniania oryginalnych plików KaM i tworzenia nowych misji w niezbyt legalny sposób. Drugą stronę można nazwać "opozycją The Barbariana". Barbarianowi szczególnie zależało na tym, aby nie pogwałcić praw autorskich Joymanii/Zuxxezu. Z artykułów na stronie najbardziej czekałem właśnie na wywiad z Barbarianem. Wcale mu się nie dziwię i jestem przeciw obecnie panującej modzie w KaM. Nie namawiam bynajmniej nikogo żeby zmienił swoje zdanie. Ja po prostu rozumiem Barbariana i podzielam jego zdanie - teraz ciupię w 4 misję TSK, bo w końcu mi stara wersja zaskoczyła. Nadal czekam na "cud"... Teraz jest mi głupio, że kiedyś zabrałem się za misje Dark Lorda...
Nie wierzę w ten Service Release 3. Było już na pęczki takich co gadali, gadali a potem lipa. W dodatku ten "ktoś" che posłużyć się nazwą zastrzeżoną przez jego twórcę. Pomyślcie jakbyście się czuli na jego miejscu - robicie programy dla społeczności fanów, a oni tak się odwdzięczają...
Jak znam życie zaraz ktoś mnie zbeszta. A besztajcie sobie...
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

A wiecie, dlaczego scena KaM jest już podzielona? Ponieważ Barbarian nie chciał naszej pomocy, ot co! Zaczęliśmy robić wszystkie te misje, bowiem nie mogliśmy się doczekać tegoż edytora. Wszystko kręci się w zasadzie ostatniego projektu Barbariana - mianowicie chodzi o ten nieszczęsny edytor, którego nie wydał. Gdyby to zrobił - prawdopodobnie Nowe Lądy nie powstałyby na bazie kampanii TPR, tylko byłby to całkowicie nowy pakiet misji. Poza tym Barbarian mógł wydać ten edytor dla świętego spokoju graczy, albo zacząć z nimi współpracować. Tak się jednak nie stało. I mamy tego efekt - fani, którzy sądzą, że SR2 za słabo naprawił KaM podjęli się zrobić nowy patch. Śmiem twierdzić, ze reakcja Barbariana na ten projekt będzie wyjątkowo negatywna. Jednak to po części i jego wina - mógł się nie odcinać od społeczności fanów, tylko zacząć prowadzić z nią dialog, współpracować. Mamy rozłam w społeczności na konserwatywnych opozycjonistów trzymających strony Barbariana i liberałów, którzy wiedzą, iż Barbarian zrobił w społeczności za mało (jedną z takich osób jestem ja). Sądzę, że patch pogłębi dezintegrację społeczności, jednak ci "konserwatyści" swoją postawą mogą niczego nie zdobyć (ale też niczego nie stracić). Liberalni fani zaś mogą dokonać niesamowitej fali przełomów i nieprawdopodobnych osiągnięć (mogą też jednak wszystko stracić). Proponuje więc spróbować się porozumieć. Jedynie ocieplając stosunki można zjednać społeczność w celu ulepszania gry. Mam nadzieję, że patch na razie roboczo nazwany SR3 będzie jeszcze lepszy, niż dzieło Barbariana i zostanie następną oficjalną łatką. I nie pogwałci praw autorskich nikogo...
Crimson (king) Michailoff
Pablo1517
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Pablo1517 »

Nie przyszło ci do głowy, że może jego ta gra już nie rajcuje i nie chce mieć z nią nic wspólnego, bo ma swoje realne życie i woli je prowadzić, niż zajmować się starymi projektami...?
Odpowiedz