Projekt: K&M_TFK

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Co sądzisz o tym projekcie?

Dobry pomysł!
26
74%
Zły pomysł!
9
26%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Syriusz »

Idzie jak krew z nosa :P

obecnie szukam rozwiązania dla pewnego rodzaju bariery, czyli rozmiaru filmów wideo :/ nie mogę zdekodować filmów do takiego jak jest w grze... normalnie nie wiem co jest grane :P

Kod: Zaznacz cały

Zdanie wyrwane z kontekstu:
Skoro patch jest darmowy na licencji freeware do pliku licencji dodam linki do filmów na youtube.pl z których powycinałem fragmenty. Zrobię tak ponieważ nie idzie się prawie z nikim z autorów filmów dogadać, bo nie ogarniam większości języków :D Oczywiście w licencji będzie 1 KONIECZNY WARUNEK mianowicie, aby korzystać z patcha trzeba mieć oryginalnego KAM TPR bo to nakładka na TPR.
Jak uważacie jest sens używać profesjonalne nazwy broni oraz innych elementów gry? Przykład: Żelazna Tarcza -> Puklerz, Rzeźnia(powiedzmy sobie wprost, rzeźnia jest zintegrowana z chlewem, bo tam biją świnie) -> Masarnia, Rzeźnik/Garbarz -> Masarz/Garbarz to bardziej pasujące nazwy, a wy jak uważacie?
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Z filimikami to się nie odzywam, bo nie wiem. Nazwy powinny raczej zostać tak jak były, ale nie przeszkadzałaby mi zmiana na takie jakie proponujesz...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Co do zmiany nazy: nie, nie i jeszcze raz nie. Czemu? Przyzwyczajenia - gry "mają swoje słownictwa". Bo faktycznie obecny pikinier powinien nazywać się halabardzistą, a piechur z lancą - pikinierem. To wystarczy do wprowadzenia zamieszania.

Co do filmów: jak znajdę coś, to może spróbuję pokombinować, co do wykorzystania tych z YT to mimo wszystko miło będzie się zapytać o zgodę - jakoś nie wierzę, żeby większość angielskiego nie znała :)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Muszę sprostować. Nazw jednostek bojowych nie ruszam, uważam, że są mimo pewnych niezgodności dobrane względnie dobrze. Ale Rzeźnik, który robi kiełbasy :D głównie o tą postać mi chodzi. Chociaż Hodowca powinien nazywać się Hodowca/Rzeźnik a Rzeźnik/Garbarz powinien nazywać się Masarz/Garbarz a Rzeźnia powinna nazywać się Masarnia lub Zakład wędliniarski to żart oczywiście.

Co do nazw zbrojeń można je zostawić, jednak są one tak prosto nazwane, że zaniżają one profesjonalizm gry, przynajmniej ja tak uważam.

Delikatnie zmodyfikowałem jednostki. Oraz wygląd poszczególnych "etykiet" np.:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Powinny być mniejsze i znajdować się koło siebie.
Poza tym wartości ochronne jednostek są nieprawdziwe, te "prawdziwe" to ilości żyć i współczynniki obrony.
Te "25" i "50" to ich uproszczone wersje.
I nie zapomnij o prędkości jednostek.
Broń Boże nie zmieniaj nazw budynków i jednostek.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ciężko Wam dogodzić :P:P
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

O, naprawdę? :D
Możesz robić, co chcesz, tylko proszę, nie podawaj w statystykach jednostek nieprawdziwych danych.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Syriusz pisze:Ciężko Wam dogodzić :P:P
Jednym z celów jest nowa kampania, nie? Może warto od niej zacząć. Te wszystkie inne rzeczy (poza naprawą bugów, ale do tego jeszcze nie doszedłeś) są raczej tylko ewentualnym urozmaiceniem, bez których jak najbardziej można się obejść. Powiem wręcz, dla niektórych może to być uszczęśliwianiem na siłę.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

kuba11100 pisze: Powiem wręcz, dla niektórych może to być uszczęśliwianiem na siłę.
Ale powiedzmy sobie wprost, że instalacja patcha jest dobrowolna. Po za tym postanowiłem, iż zrobię 3 setupy, tzn. Instalację całości, instalacje bugfix, instalację Patcha graficznego plus tutorial jak odpalić saves multiplayer. Co do wzorów moich grafik, to tylko moja wybujała wyobraźnia, co do nazw w grze :) każdy lubi pewne zmiany, bez nich świat ciągle będzie taki sam po za tym, że życie toczy się dalej ;)

Podejrzewam i planuję pod koniec lipca opublikować wersję alfa zobaczymy jak to chodzi, potem usunę wadliwe rzeczy i chyba powinno działać, narazie testy zapowiadają się obiecująca. Jednak już wiem, że procesory AMD jakoś bardziej są podatne na ujawnianie mankamentów gry. Intel radzi sobie całkiem dobrze.

INFORMACJA dla wszystkich osób, które grają korzystając z platformy AMD i mają różne bugi spowodowane wadami kodu czyli "drunk soldiers", "crash po wypełnieniu misji", "desynchronizacja podczas gry multiplayer" i inne niewymienione. Jak już wspomniałem to rozwiązanie dotyczy tylko procesorów AMD. Zainstalujcie sobie program AMD Dual Core Optymalizer opcja tylko dla procesorów dwurdzeniowych. Pracuję i szukam innych programów eliminujących wady gry, jednak dla Intela jeszcze nic takiego nie znalazłem.

Nie biorę na siebie odpowiedzialności, jeśli proponowany program nie rozwiąże problemów z grą, lub spowoduje błędne działanie innych aplikacji zainstalowanych w waszych komputerach ;) U mnie działa poprawnie
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Wiem, że się powtarzam, ale "jak Ci idzie"? :D Przerwałeś pracę, czy działasz dalej?
Odpowiedz