Inicjatywa do Knights and Merchants 2

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

janosiczek pisze:To tak jakby ból głowy byś zapijał piwem... zamiast wziaść apap
Moim skromnym zdaniem to pierwsze jest skuteczniejsze :P
janosiczek pisze:Proponuję utworzyć ogłoszenia o treści mobilizujących programistów i fanów języków do utworzenia.... " Knights and Merchants The People Rebelion ", ;( ( przepraszam aż łezka mi się kręci w oku... ok już w porządku) w skrócie KAM TPER, tak.. zebranie materiałów i zabranie się za stworzenie... gry w jaką my i ini by chcieli zagrać... rozgłosić to..
Jak już było mówione, po co się rozdrabniać, jak mamy już w miarę aktywnie rozwijany KaM Remake?
janosiczek pisze:może niech pomogą nam ludzie od linuxa ? była by kompatybilna z win 7 i linuchem...
Czy wiesz że: duża część ludzi pracujących nad Linuksem jest opłacana?
Co do kompatybilności, to też nie wiem, o co chodzi - TPR działa dobrze zarówno pod siódemką, jak i Wine.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ZoZoN »

janosiczek pisze:każdy z Was tak naprawdę chciałby wypieprzyć te edytory
Dlaczego miałbym się pozbywać tak przydatnych narzędzi jak edytory, przecież to dzięki nim każdy może stworzyć sobie własną wymarzoną mapę i misję.
janosiczek pisze:zagrać w grę bez bugów z ogromnymi mapami... i przepięknymi walkami...
Jakoś nie jestem sobie wstanie wyobrazić gry całkowicie pozbawionej błędów (no może jakąś nie za skomplikowaną jak kółko i krzyżyk albo pasjans), ponieważ każda bardziej rozwinięta ma chociaż kilka mniejszych lub większych niedopracowań. I jak chcesz grać na tych ogromnych mapach skoro wcześniej wyrzucisz edytory? Nie wiem co miałeś na myśli pisząc o przepięknych walkach, bo jeśli chodzi o jej graficzne przedstawienie to raczej nic się nie zmieni... taka już gra, można co prawda zmienić grafiki, jednostki, wprowadzić generałów, terytoria ale może lepiej będzie w takim przypadku po prostu włączyć inną grę?
janosiczek pisze:żyć w KAM TPER
Na razie bardziej realne wydaje mi się pozostać w KaM TPR lub przenieść się do Kam Remake
janosiczek pisze:zamiast NIE powiedz TAK
TAK :lol:
janosiczek pisze:NIE pytaj co inni mogą zrobić dla KAM zapytaj co TY możesz zrobić dla KAM TPER
Może do tego jeszcze zapytajmy się co te działania wniosą do rozwoju projektu, bo szukanie ludzi po forach którzy po tygodniu stwierdzą że mają lepsze zajęcia niż rozwijanie gry sprzed 10 lat w którą obecnie grają nieliczni raczej gry nie stworzy.
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

Dobra, po wciśnięciu F11 można zmieniać kilka opcji. Mam jednak kilka pytań - Czy na Krom's Remake można:

1) instalować patche SR2 i SR3?

2) instalować kampanie i misje graczy?

3) obracać budynki?

4) używać edytorów Lewina i Kroma?

EDIT: 5)Czy w Krom's Remake są te bugi co w zwykłym KaMie?

EDIT 2: 6) Jest polska wersja bądź spolszczenie? (Stawiam że nie.)
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ZoZoN »

Ciemnozielony pisze: 1) instalować patche SR2 i SR3?
Nie, patche SR2 i SR3 są przeznaczone do gry Kam TPR, KaM Remake jest oddzielną grą i z tego co wiem te patche nie działają.
Ciemnozielony pisze: 2) instalować kampanie i misje graczy?
Można dodawać nowe misje poprzez dodanie do folderu "Maps" folderu o nazwie misji w którym musi się znaleźć plik DAT o nazwie takiej jak nazwa foldera oraz plik MAP o nazwie takiej jak nazwa foldera.map
Nie wiem czy można dodawać kampanie poprzez podmianę misji (pewnie tak) ale można kampanie dodać jako kilka misji pojedynczych o podobnych nazwach.
Ciemnozielony pisze: 3) obracać budynki?
Nie i raczej nie będzie się tego dało zrobić, wymagałoby to stworzenia nowych grafik dla każdego budynku i możliwości obrotu kamery o 90 stopni. Ale za to można grać "prawie" w 3D :D
Ciemnozielony pisze: 4) używać edytorów Lewina i Kroma?
W grze jest zaimplementowany edytor terenu ale niema edytora misji. Można jednak grać w misje stworzone w tych edytorach.
Ciemnozielony pisze: EDIT: 5)Czy w Krom's Remake są te bugi co w zwykłym KaMie?
Z tego co mi wiadomo to wielu z nich niema ponieważ jak wcześniej wspomniałem jest to w zasadzie inna gra z własnym silnikiem, poza tym jeśli znajdziesz jakiegoś buga to możesz poinformować o tym Kroma lub Lewina żeby mogli go naprawić.
Ciemnozielony pisze: EDIT 2: 6) Jest polska wersja bądź spolszczenie? (Stawiam że nie.)
Jest :)
Chociaż w obecnej wersji zdarzają się drobne elementy w języku angielskim to następna wersja powinna być w pełni polska (lub w znacznej większości)
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

1) Trudno.

2) Gites.

3) Neutral (jest "prawie 3d")

4) Ale edytora misji można zawsze użyć poza grą... więc na plus.

5) Fajnie.

6) Świetnie.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Odpowiedz