Nowe obiekty do Remake (!)

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Elenorsar pisze:Może dlatego nie udało Ci się tutaj wstawić, bo jeżeli dawałeś ten link co jest w odnośniku to on jest nieodpowiedni.
Dawałem inny, ale niby wszystko działa, ale zamiast tych kwiatków, to mi wyświetlało ikonkę rozerwanej kartki.
Elenorsar pisze:Według mnie powinny być trochę rzadsze, ponieważ teraz to wygląda trochę jak żółta plama, ale zabierając kilka kwiatków ze środka powinny wyglądać znacznie lepiej. W sumie z tych kwiatków można zrobić parę odcieni co dałoby jeszcze więcej obiektów.
Tutaj nowa wersja moich kwiatków (chyba przeniosę się na uploadowanie na fotosiku, bo nie dość, że przez imageshack mam problem z wstawianiem obrazków do posta, to jeszcze dali irytującą reklamę, zachęcającą (lub raczej "zmuszającą" - aby bez rejestracji dodać obrazki, to muszę szybko link skopiować, zanim mi się okienko reklamy włączy i zablokuje zrobienie tego) do zarejestrowania się). Tym razem dałem inne tło dla kwiatka po prawej. Wg. twojej rady, przerzedziłem trochę te kwiatki.
janosiczek pisze: Dla mnie bomba. Zrób więcej.
Może później, na razie zajmuję się robieniem nowych płytek terenu (zrobiłem już płytkę na której jest w połowie lawa, a w połowie pomarańczowa góra), zamierzam zrobić płytki gór dla kamieniarza, które będzie dało się postawić na śniegu :) Wprawdzie to robi mały kłopot - gdyby z jednej strony góry była trawa, a z drugiej śnieg, to po wydobyciu kamienia jaki byłby teren pod górą? Ale o tym pomyślę później.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Piko pisze:(chyba przeniosę się na uploadowanie na fotosiku, bo nie dość, że przez imageshack mam problem z wstawianiem obrazków do posta, to jeszcze dali irytującą reklamę, zachęcającą (lub raczej "zmuszającą" - aby bez rejestracji dodać obrazki, to muszę szybko link skopiować, zanim mi się okienko reklamy włączy i zablokuje zrobienie tego) do zarejestrowania się)
Link bezpośredni wyciągniesz ze źródła strony, Ctrl+U i szukasz tego co jest po "Direct link".
Ewentualnie przerzuć się na Imgur, Minus, TinyPic, BayImg, czy co tam jeszcze istnieje.

No, możesz też się zarejestrować ;)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Elenorsar »

Piko pisze:Dawałem inny, ale niby wszystko działa, ale zamiast tych kwiatków, to mi wyświetlało ikonkę rozerwanej kartki.
No to dam Ci mój niezawodny sposób, który zawsze działa. Klikasz na obrazek prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcję "Pokaż obrazek". Kopiujesz link i dajesz go tutaj, efekt:

Obrazek

jeszcze dla szybkiego porównania poprzednia wersja:

Obrazek

Tylko patrzę jest jednak błąd na tej stronie. Żaden link mi nie działał, a mój sposób dopiero zadziałał, kiedy zrobiłem tak na obrazku z opcji "ZOOM", bo z tego normalnego widoku nie chciało zadziałać.

Piko pisze:Tym razem dałem inne tło dla kwiatka po prawej. Wg. twojej rady, przerzedziłem trochę te kwiatki.
Jak dla mnie takie przerzedzone wyglądają znacznie lepiej niż te gęste... chociaż można i użyć dwóch obiektów, przecież nic to nie przeszkadza.

Piko pisze:Może później, na razie zajmuję się robieniem nowych płytek terenu (zrobiłem już płytkę na której jest w połowie lawa, a w połowie pomarańczowa góra), zamierzam zrobić płytki gór dla kamieniarza, które będzie dało się postawić na śniegu :) Wprawdzie to robi mały kłopot - gdyby z jednej strony góry była trawa, a z drugiej śnieg, to po wydobyciu kamienia jaki byłby teren pod górą? Ale o tym pomyślę później.
Co do robienia tych płytek chyba nie jest aż tak trudne, bo wystarczy złączyć ze sobą dwie gotowe płytki i je ładnie dopracować, z czym jest najwięcej roboty. A co do podłoża pod kamieniem, to chyba nie jest największy kłopot, ale jak dla mnie powinna pojawiać się tam trawa, a najlepiej ziemia, bo pod kamień śnieg raczej nie napada no i trawa też nie rośnie, co dla mnie w tym momencie jest błędem, że pojawia się tam trawa.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Elenorsar pisze:No to dam Ci mój niezawodny sposób, który zawsze działa. Klikasz na obrazek prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcję "Pokaż obrazek". Kopiujesz link i dajesz go tutaj
Ja tak wtedy spróbowałem i nie zadziałało. Ale możliwe, że nie robiłem tego na obrazku z opcji "ZOOM".
Elenorsar pisze:Co do robienia tych płytek chyba nie jest aż tak trudne, bo wystarczy złączyć ze sobą dwie gotowe płytki i je ładnie dopracować, z czym jest najwięcej roboty. A co do podłoża pod kamieniem, to chyba nie jest największy kłopot, ale jak dla mnie powinna pojawiać się tam trawa, a najlepiej ziemia, bo pod kamień śnieg raczej nie napada no i trawa też nie rośnie, co dla mnie w tym momencie jest błędem, że pojawia się tam trawa.
Robienie tych kwiatków też nie jest takie trudne. Nawet w byle paincie można narysować te kilka pixelków. Osobiście myślę, że najprostszym sposobem jest sprawić, aby grunt pod kamieniem był taki, jak przeważająca ilość płytek krawędzi. Też myślałem o tym, aby była pod kamieniem ziemia, ale pewnie nie wyglądało by to zbyt dobrze, oraz spowodowało by dużą zmianę w gry.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 19:01 przez Piko, łącznie zmieniany 2 razy.
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Elenorsar »

@UP

Coś Ci cytat nie wyszedł, pewnie źle skasowałeś.

Mi także nie działało z normalnego widoku, dopiero potem wpadłem na pomysł, aby zrobić to z obrazkiem z opcji "ZOOM".

Domyślam się, że łatwo jest zrobić takie kwiatki, bo czym dla mnie jest postawienie kilku pikseli, kiedy ja zajmuję się już bardziej zaawansowaną grafiką, najtrudniejsze w tym jest to, aby wymyślić coś ciekawego. Podobnie jest z mapami, każdy może je robić łatwo, ale żeby zrobić dobrą, musisz mieć dobry pomysł.

Jeszcze do tego kamienia, aby to zrobić pewnie trzeba by było zrobić tyle rodzai kamienia ile jest gruntów pod spodem, bo inaczej zawsze będzie się robiła trawa, ale żeby zrobić coś takiego trzeba by zrobić 15 nowych klocków z kamieniem dla każdego nowego terenu. Chyba, że to jest zależne od czegoś innego, ale w takim wypadku nie mam pojęcia jak to zrobić.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Nowe płytki terenu, nad którymi pracowałem są już gotowe!:
Obrazek
Te na śniegowym tle są ustawiona tak, jak te na trawie w edytorze. Nad nimi (lub obok) na białym tle są grafiki samego kamienia, bez przeróbki (gdy nałoży się je na jakieś tło, to jeszcze wymagają drobnych zmian), umieszczone dla tych (o ile w ogóle takie osoby są), którzy chcą zrobić tilesy z kamieniem dla innego terenu. Dodatkowo zrobiłem płytkę, na jej jednej połowie jest pomarańczowa góra, a na drugiej stronie jest lawa.

Niestety, te płytki w drugiej kolumnie od lewej strony nie wyszły mi się tak, jak bym chciał, no ale tak niesamowicie brzydkie to one nie są.
Odpowiedz