Propozycje innych zmian

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Co byś zmienił/usprawnił w KaM jako pierwsze?

Jednostki
5
19%
Budynki
6
23%
Interfejs
6
23%
Mechanikę walki
5
19%
Ekonomię
1
4%
Coś innego (napisz w swoim poście, co)
3
12%

Liczba głosów: 26

maruszynka
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maruszynka »

SobonPiotrQ pisze: I o to chodzi. Tutaj po pewnym czasie jednostki wracają do normalnego zdrowia. I system ten sprawdza się rewelacyjnie, nie trzeba głupich zmian. Czy coś je musi wyróżniać? NIE! Skoro i tak są takie same, pozwoli jedna unikać to sytuacji, w której ranny oddział łuczników/kuszników będzie wycofywany do tyłu, tylko po to, by mieć dodatkowych kilka strzał.
Teraz zaczynasz sam sobie zaprzeczać, bo napisałeś że prawdziwi dowódca powinien zauważać stan jednostek no ale to już pominę...

SobonPiotrQ pisze:Nie porównuję realiów gry, ja porównuję system gry, a ten w StarCrafcie bardzo mi nie odpowiada. Właśnie dlatego grałem w niego bardzo krótko i nigdy nawet przez chwilę nie myślałem, by wesprzeć Blizzarda moją kasą.
StarCraft jest osadzony w PRZYSZŁOŚCI KaM w średniowieczu. Twierdze że nie mogłeś sobie dać rady w StarCrafcie to stwierdziłeś że ta gra jest głupia. Szczerze? KaM jest jedną z najgorszych strategii w jaką grałem gdzie przy obieraniu taktyki mamy mały wybór i tyle - to ostatnie moje słowa. Dziękuje :)
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

maruszynka pisze:Teraz zaczynasz sam sobie zaprzeczać, bo napisałeś że prawdziwi dowódca powinien zauważać stan jednostek no ale to już pominę...
Nie zaprzeczam, tylko wychodzę z kompromisem.
maruszynka pisze:StarCraft jest osadzony w PRZYSZŁOŚCI KaM w średniowieczu. Twierdze że nie mogłeś sobie dać rady w StarCrafcie to stwierdziłeś że ta gra jest głupia. Szczerze? KaM jest jedną z najgorszych strategii w jaką grałem gdzie przy obieraniu taktyki mamy mały wybór i tyle - to ostatnie moje słowa. Dziękuje :)
Przejście gry dla pojedynczego gracza (StarCraft i Broodwar) zajmuje kilka razy mniej i jest kilka razy prostsze niż w KaMie. W sieci nie grałem, bo nie miałem oryginalnej gry, by móc się gdzieś połączyć.

Dla Ciebie najgroszą, dla mnie jedną z najlepszych. Brak ekonomii w grze strategicznej jest dla niej śmiercią. Wysyłasz 20 jednostek po diamenty i srasz na wszystko. Później jest tylko armia. Większa armia wygrywa mniejszą armię. W KaM musisz NONSTOP kontrolować swoje państwo, sama duża armia to za mało, potrzebujesz jeszcze sterować cywilami. A sama walka posiada ogromne możliwości, wystarczy spojrzeć na misje bez głównej bazy, przejść możesz każdą na wiele sposobów.
maruszynka
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maruszynka »

Przejście gry dla pojedynczego gracza (StarCraft i Broodwar) zajmuje kilka razy mniej i jest kilka razy prostsze niż w KaMie. W sieci nie grałem, bo nie miałem oryginalnej gry, by móc się gdzieś połączyć.

Dla Ciebie najgroszą, dla mnie jedną z najlepszych. Brak ekonomii w grze strategicznej jest dla niej śmiercią. Wysyłasz 20 jednostek po diamenty i srasz na wszystko. Później jest tylko armia. Większa armia wygrywa mniejszą armię. W KaM musisz NONSTOP kontrolować swoje państwo, sama duża armia to za mało, potrzebujesz jeszcze sterować cywilami. A sama walka posiada ogromne możliwości, wystarczy spojrzeć na misje bez głównej bazy, przejść możesz każdą na wiele sposobów.
Gry Zostały wydane w tym samym roku jednak StarCraft nie umarł i trzyma się niebo lepiej niż KaM!! StarCraft jest nadal bardzo grywalną grą na całym świecie. Zgadzam się StarCraft ma marną kampanię ale pograłbyś trochę na necie to byś zobaczył że bez mózgowe robienie wojska jest bezużyteczne bardziej niż w KaMie... Powiem ci na przykładzie Warcrafta 3 który ma trudniejszą kampanie - pomimo przejścia całej gry nadal dostaje baty na necie. Taktyka, taktyka i jeszcze raz taktyka. Jeszcze 2tygodnie temu z moim kuzynem nie mogliśmy wygrać z 2 komputerami na normalu teraz pokonujemy je na najtrudniejszym! Obraliśmy własny styl gry dołożyliśmy do tego teamwork i taktykę i to była nasza droga do sukcesu. Gwarantuje ci, że KaM jest bardziej bez mózgową nawalanką od gier blizza!!
Awatar użytkownika
miłko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: miłko »

K&M nie jest bez mózgową nawalanką! to że nie umiesz w to grać to nie znaczy od razu że gra jest głupia.
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bizonmati »

Wszyscy z K&M na chama chcą zrobić settlersów , a to limit jednostek, albo paski życia , tak szczerze to w tej grze trzeba tylko :
1. Pobrawić błędy np. pomocnicy idą do robotnika i nie mogąc się dostać wywalają kamień lub deske byle gdzie i idą po następny. (chyba jeden z prosztrzych błędów)
2. Wywalić ratusz , za dużo kombinowania z najemnikami
3. Maszyny wojene poruszają sie same nieweim chyba przenoszą je duchy
4. Pomysł z rybakiem nie do końca wypalił
5. Poprawić AI przeciwników ponieważ teraźniejsze jest jak rocznego dziecka .

I ktoś pisał o domkach , pomysł całkeim do bani , żarcie jest idealne.
I możliwość wygrania mniejszą ilością wojsk ale lepszą taktyką , jest najlepsza i nic jej sie nie równa .http://cdn.media.trymedia.com/images/08 ... ampr_3.jpg

A starcrafta omijam szerokim łukeim ponieważ jest to gra BEZSENSOWNA wprost id****czna !! Blizzard ma za dużą wyobraźnię
Walczę z HTML & CSS
Fan SC
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Fan SC »

Bo w nią grałem. SobonPiotrQ tak też można zagrać ale najwyżej z kompem. Z człowiekiem na necie to inaczej wygląda. Jeśli chodzi o strategie - jest ich wiele. To z tymi "robotami co chodzą na dwóch łapach" (Goliath), czołgami (Siege Tank) i "kulą, która widzi jednostki niewidzialne (Science Vessel) to nawet taktyka całkiem dobrze pomyślana, tylko na BattleNet (na necie) Trzeba dobrze wykorzystywać jednostki. Takie pytanie. Używałeś Zdolności tej "kuli"?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Pomyliłeś tematy, kolego?
Twój wątek jest tu:
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2054
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Coś innego.
Chodzi mi przede wszystkim o silnik gry. Aby był stabilniejszy, mam na myśli, aby nie wywalał błędów, żołnierze nie latali po całej mapie, lepiej zoptymalizowany pod kątem gry w sieci. Jak dla mnie to wszystko. ;)
Odpowiedz