Propozycje budynków, rozbudowań.

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maks4444 »

Miąłem koncepcje tak że te ule to se są luźno stawiane tak jak droga,winorośl i pole. A pszczelarz sobie do nich chodzi :)
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Xerophoenix »

Oto obiecana Spalarnia Drewna: (proponuję 4 drwa/ węgiel)

Obrazek

Miejsce na drwa jak w tartaku, po lewej, a na węgiel w korytku ^^

Co do Pszczelarni, proponowałbym wstawić na froncie jakieś okienko :D Bez niego przypomina trochę celę pustelnika. No i zdjąć to czarne obramowanie. Ale pomysł naprawdę ciekawy. Tylko pytanko : czemu miałoby to służyć? ^^

E:
Cóż, brama to brama, więcej tłuszczy się nie przeciśnie ^^
Jeżeli ktoś zapragnie, to niech wykona większy odstęp między basztami, a bramy nie buduje. Takie wyjście dla stada :D

E2:
Prosiłbym chętnych użytkowników o zgłaszanie swoich propozycji budynków. Widzę że chętnych na ich tworzenie jest dość duży (przykładowo Ja i Maks4444), ale sensownych propozycji brak. Kiedyś temat kwitł, jednak kilka osób (palcem nie pokażę) zgasiło tą burzę mózgów...
(-.-)____________>_>_>___________(-.^)
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Xerophoenix pisze: Co do Pszczelarni, proponowałbym wstawić na froncie jakieś okienko :D Bez niego przypomina trochę celę pustelnika. No i zdjąć to czarne obramowanie. Ale pomysł naprawdę ciekawy. Tylko pytanko : czemu miałoby to służyć? ^^
Produkował by "Miód pitny" dla odróżnienia od wina byłby w czarnych beczkach :) żeby poddani nie pili tylko wina :) Co do czarnego obramowania mój błąd przy tworzeniu budynku robiłem go na czarnym tle zamiast na białym dlatego taki efekt mi się zrobił :)
Zaraz dorobimy okienko :D

Kolejny Projekt:

Kopalnia Odkrywkowa Siarki
Obrazek

Górnik by chodził tak jak kamieniarz i wykopywał siarkę łopatą :D po jednym kursie dostawalibyśmy "Worek siarki"

E:
Ja spełniłem propozycję Kamyk chciał zobaczyć kopalnię siarki. Pomysł był ciekawy dlatego go wykonałem :wink: Ja jak na razie jestem otwarty na nowe propozycje :) "okienko" dla pszczelarza zrobione :smiesne:
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Heh, pomysł z odkrywką całkiem całkiem :D
Dlatego kontynuuję linie produkcyjną ^^
Oto... Rusznikarnia:

Obrazek

Za pomocą węgla i siarki tworzy proch.
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Jeśli idziemy tym tropem to Pszczelarz nie produkowałby miodu pitnego tylko miód, a następnie kolejny człowieczek dopiero zrobiłby miód pitny. I to właśnie mój pomysł (dom miodowara, czy coś w tym stylu)
KAMPANIA:
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Słuchajcie wrzucajcie mniejsze screeny bo sie bardzo powoli otwierają.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

PinCheR pisze:Jeśli idziemy tym tropem to Pszczelarz nie produkowałby miodu pitnego tylko miód, a następnie kolejny człowieczek dopiero zrobiłby miód pitny. I to właśnie mój pomysł (dom miodowara, czy coś w tym stylu)
No można było by coś takiego zrobić ale wydaje mi się że Ten co robi miód już by umiał robić z niego miód pitny :) chyba zbytnie rozdrobnienie zasobów było by :) bo wtedy by wyszło na to ze Winnica się bardziej opłaca :) 1) Winnica --> wino 2) Dom pszczelarza -->miód ---> Dom do robienia miodu pitnego---> miód pitny. Nie opłacało by się ten interes :)

Xerophoenix Rusznikarnia służy do robienia arkebuzów i muszkietów :wink: Dla tej budowli bym proponował Dom Alchemika :D

doman100 Następne budowle będę się starał robić w mniejszych okienkach :)
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Może być i alchemik, mnie to nie przeszkadza ;)

Zgadzam się, Nie należy zbytnio rozdrabniać produkcji towarów.

Mam kilka propozycji budynków, jednak zanim będą one wykonane, chciałbym posłuchać waszych opinii na ten temat:

"Rzeźniarnia" (^^) - przerabia konie na kiełbasę (1/4)

Dom Traperów - wymieniają mąkę i płaty skóry (nie rulony) na złoto/inne dobra (kwestia balansu)

Wędzarnia - zamienia miód i ryby w "wędzonki" (łaczę ryby i miód, aby powstała linia produkcyjna długością porównywalna do tradycyjnego pożywienia)

Punkt Wymiany - wymienia kruszce (rudę złota, żelaza,++) na dobra powszechne (konie/kamień/drewno/świnie/złoto/sztaby zelaza/proch/++)
(interfejs jak w warowni/szkole, z ta różnicą że zamiast kolegi, do magazynu wskakiwałby zakupiony produkt)

Czekam na komentarze i opinie (dot. projektów nowych budynków jak i wykonanych grafik)
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

1. Niezłe
2. Takie sobie
3. Słabe
4. Niezłe

Najbardziej boli mnie to że żaden z tych budynków i tak nie wyląduje w grze bo nie mamy tego głupiego kodu źródłowego.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Dziękuję maksie4444, że spełniłeś moją propozycję. Super Ci to wyszło. W ogóle wszystkie budynki są świetne. Jeśli dostaniemy ten kod źródłowy to mogłyby się znaleźć w grze. Dlatego mocno trzymam kciuki żeby petycja wypaliła :mrgreen:.
Odpowiedz