Propozycje budynków, rozbudowań.
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Xerophoenix
- Użytkownik Forum
Oto obiecana Spalarnia Drewna: (proponuję 4 drwa/ węgiel)

Miejsce na drwa jak w tartaku, po lewej, a na węgiel w korytku ^^
Co do Pszczelarni, proponowałbym wstawić na froncie jakieś okienko
Bez niego przypomina trochę celę pustelnika. No i zdjąć to czarne obramowanie. Ale pomysł naprawdę ciekawy. Tylko pytanko : czemu miałoby to służyć? ^^
E:
Cóż, brama to brama, więcej tłuszczy się nie przeciśnie ^^
Jeżeli ktoś zapragnie, to niech wykona większy odstęp między basztami, a bramy nie buduje. Takie wyjście dla stada
E2:
Prosiłbym chętnych użytkowników o zgłaszanie swoich propozycji budynków. Widzę że chętnych na ich tworzenie jest dość duży (przykładowo Ja i Maks4444), ale sensownych propozycji brak. Kiedyś temat kwitł, jednak kilka osób (palcem nie pokażę) zgasiło tą burzę mózgów...

Miejsce na drwa jak w tartaku, po lewej, a na węgiel w korytku ^^
Co do Pszczelarni, proponowałbym wstawić na froncie jakieś okienko
E:
Cóż, brama to brama, więcej tłuszczy się nie przeciśnie ^^
Jeżeli ktoś zapragnie, to niech wykona większy odstęp między basztami, a bramy nie buduje. Takie wyjście dla stada
E2:
Prosiłbym chętnych użytkowników o zgłaszanie swoich propozycji budynków. Widzę że chętnych na ich tworzenie jest dość duży (przykładowo Ja i Maks4444), ale sensownych propozycji brak. Kiedyś temat kwitł, jednak kilka osób (palcem nie pokażę) zgasiło tą burzę mózgów...
(-.-)____________>_>_>___________(-.^)
Produkował by "Miód pitny" dla odróżnienia od wina byłby w czarnych beczkachXerophoenix pisze: Co do Pszczelarni, proponowałbym wstawić na froncie jakieś okienkoBez niego przypomina trochę celę pustelnika. No i zdjąć to czarne obramowanie. Ale pomysł naprawdę ciekawy. Tylko pytanko : czemu miałoby to służyć? ^^
Zaraz dorobimy okienko
Kolejny Projekt:
Kopalnia Odkrywkowa Siarki
Górnik by chodził tak jak kamieniarz i wykopywał siarkę łopatą
E:
Ja spełniłem propozycję Kamyk chciał zobaczyć kopalnię siarki. Pomysł był ciekawy dlatego go wykonałem
- Xerophoenix
- Użytkownik Forum
No można było by coś takiego zrobić ale wydaje mi się że Ten co robi miód już by umiał robić z niego miód pitnyPinCheR pisze:Jeśli idziemy tym tropem to Pszczelarz nie produkowałby miodu pitnego tylko miód, a następnie kolejny człowieczek dopiero zrobiłby miód pitny. I to właśnie mój pomysł (dom miodowara, czy coś w tym stylu)
Xerophoenix Rusznikarnia służy do robienia arkebuzów i muszkietów
doman100 Następne budowle będę się starał robić w mniejszych okienkach
- Xerophoenix
- Użytkownik Forum
Może być i alchemik, mnie to nie przeszkadza 
Zgadzam się, Nie należy zbytnio rozdrabniać produkcji towarów.
Mam kilka propozycji budynków, jednak zanim będą one wykonane, chciałbym posłuchać waszych opinii na ten temat:
"Rzeźniarnia" (^^) - przerabia konie na kiełbasę (1/4)
Dom Traperów - wymieniają mąkę i płaty skóry (nie rulony) na złoto/inne dobra (kwestia balansu)
Wędzarnia - zamienia miód i ryby w "wędzonki" (łaczę ryby i miód, aby powstała linia produkcyjna długością porównywalna do tradycyjnego pożywienia)
Punkt Wymiany - wymienia kruszce (rudę złota, żelaza,++) na dobra powszechne (konie/kamień/drewno/świnie/złoto/sztaby zelaza/proch/++)
(interfejs jak w warowni/szkole, z ta różnicą że zamiast kolegi, do magazynu wskakiwałby zakupiony produkt)
Czekam na komentarze i opinie (dot. projektów nowych budynków jak i wykonanych grafik)
Zgadzam się, Nie należy zbytnio rozdrabniać produkcji towarów.
Mam kilka propozycji budynków, jednak zanim będą one wykonane, chciałbym posłuchać waszych opinii na ten temat:
"Rzeźniarnia" (^^) - przerabia konie na kiełbasę (1/4)
Dom Traperów - wymieniają mąkę i płaty skóry (nie rulony) na złoto/inne dobra (kwestia balansu)
Wędzarnia - zamienia miód i ryby w "wędzonki" (łaczę ryby i miód, aby powstała linia produkcyjna długością porównywalna do tradycyjnego pożywienia)
Punkt Wymiany - wymienia kruszce (rudę złota, żelaza,++) na dobra powszechne (konie/kamień/drewno/świnie/złoto/sztaby zelaza/proch/++)
(interfejs jak w warowni/szkole, z ta różnicą że zamiast kolegi, do magazynu wskakiwałby zakupiony produkt)
Czekam na komentarze i opinie (dot. projektów nowych budynków jak i wykonanych grafik)
(-.-)____________>_>_>___________(-.^)