Nowe obiekty do Remake (!)

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Elenorsar »

janosiczek pisze:Zrób lepsze.
Haha, rozbawiłeś mnie tym wyszukanym, wielce rozwiniętym tekstem. Nie chodzi mi ot, aby Ciebie tylko skrytykować, lecz wyrażam jedynie swoje zdanie, które jest takie, a nie inne. Cóż mogę poradzić na to, że nie potrafisz stworzyć czegoś lepszego, bądź nie masz do tego chęci, w co wątpię, gdyż wiele rzeczy próbujesz tworzyć, aby urozmaicić grę.

Powinieneś się już przyzwyczaić do tego iż wystawiając cokolwiek do wglądu publicznego, może zderzyć się to z krytyką, a taka opcja zdarza się częściej, niżeli pochwały i owacje. Odpowiedzi typu "zrób lepsze", na krytykę świadczą tylko o Tobie, że jesteś takim zadufanym w sobie człekiem, który uważa, że to co jego jest piękne i bezkrytyczne. NIE, tak nie jest każdy popełnia błędy i tyle.

Jeszcze wspomnę Ci, że ja nigdzie nie napisałem "Ja umiem lepiej, Twoje jest do kitu", więc nie wiem skąd u Ciebie taka reakcja. Możliwe, że mógłbym zrobi coś lepszego, ale... nie mam czasu i chęci do tego.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Elenorsar pisze:(...)
Drogi, szanowny przyjacielu* z forum. Przepraszam. Nie za to co napisałem. Tylko za to, że napisałem za mało w poprzednim poście.

Chodziło aby bardziej cieszyć się tym co jest. Niż tym jak jest.
Ubolewam też że screen jest jaki jest. Nie wiem dlaczego jest "za mgłą".

Wielce uradowany bym był aby ktoś jeszcze z forum poświęcił choćby jedno popołudnie aby coś zrobić. Jakiś obiekt do KAM, ja sam ostatnio przecież myślałem nad domkiem, lecz za dużo babrania i brak zaawansowanych programów graficznych sprawił, że zająłem się tworzeniem małych obiektów upiększających otoczenie. Są to najprostsze grafiki, KAM cierpi na brak świeżych grafik.

* Jeśli to ma jakieś znaczenie i nie życzysz sobie zostać "przyjacielem" zaqmienne może być nazwanie kolegą, znajomym.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Och, będzie krew.

Od siebie miałem dodawać, że nawet gdyby mości Elenorsar nie podołał w programach graficznych, oznaczałoby to jedynie, iż nie jest mu obcy brak kompetencji w tej materii i bezpieczniej będzie trzymać się od tego kunsztu z daleka. I dlatego prawdopodobnie wygłasza taką opinię, a nie inną, ponieważ widzi podobnie nieciekawe twory w czyichś publikowanych materiałach. Jest tedy gotów zasugerować podobny brak specjalnych umiejętności, co też czyni po koleżeńsku.

Wyraz "przyjaciel" jest bardzo potężnym słowem. Nie rozumiem, jak można go nadużywać. Przyjaźń jest jedna, a ludzie interpretują go na skrajnych poziomach. Widać, janosiczek nigdy nie miał w swoim życiu przyjaciela. Bez obaw. Posiadanie jednego to skarb. Wieluż ludzi tkwi w błędnej świadomości, iż kiedykolwiek posiadało. Ciskanie tego wyrazu niczym równomiernym zamiennikiem do "kolegi" to elementarny brak wiedzy na temat tej sfery relacji międzyludzkiej. Cóż... są i tacy, którzy (źle interpretując pojęcie) nazywają przyjaźnią zwykłą, codzienną, lichą dozę poufałości czy zrozumienia. I tym pewnie nasz mały towarzysz się kierował. Ktoś wiedzący, czym wielkim jest przyjaźń z prawdziwego zdarzenia, nie czyniłby pod jej hasłem głupot. ;)
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Może dlatego, że fotosik automatycznie przeskalowuje obrazy :roll: Użyj [url=html://imageshack.us]tego[/url].
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

@janosiczek

O to mi się rozchodziło, ten krótki tekst zabrzmiał tak, jakbyś mnie ignorował z tego powodu, że sam coś robisz, a Ciebie krytykuje osoba, która nie ma żadnego wkładu.

@Khelal

Panie Khelak krew się nie poleje, fakt, że nie umieszczam swoich tworów w internecie, wcale nie oznacza, że nie potrafię tego czynić. Po prostu robię to na co mam ochotę i kiedy mam ochotę, nikt mi stawia tematu (wyjątkiem są jakieś konkursy, w których jak na razie nie mogę się pochwalić zwycięstwem, gdyż mam jeszcze zbyt mały staż w tej dziedzinie). Co do mojej krytyki, można znaleźć mnie na wielu forach polskich, na których nazwano mnie "Krytyczny Krytyk". Nie chodzi tutaj o to, ze wszystko krytykowałem negatywnie, lecz dlatego, ze wszystko krytykowałem, ale także z naciskiem pozytywnym, więc dlaczego tutaj tego nie zacząć jak siedzę tutaj już wystarczająco długo?

Co do pojęcia przyjaźń, przyznaję Tobie rację. Sam nigdy takiego nie posiadałem i tutaj do janosiczka, nie chce być przez kogoś tak nazywany. Jedynie co możemy siebie nazwać wirtualnymi znajomymi.

@Piko

Fakt, już nie raz se przejechałem na fotosiku, który zmieniał mi jakość zdjęć,a le faktem jest to, że jest też jednym z lepszych portali, na których można umieszczać zdjęcia.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Piko pisze:
Może dlatego, że fotosik automatycznie przeskalowuje obrazy :roll: Użyj [url=html://imageshack.us]tego[/url].
Problemem jest format JPG, który bardzo mocno kompresuje obrazy czego skutkiem jest bardzo zła jakość. Zapisuj w PNG, będzie więcej ważyło, ale wygląd będzie prawie nienaruszony.
Krom
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Krom »

Very interesting. It would be great to add new objects to maps :)
Creator of Knights Province: http://knightsprovince.com
Creator of KaM Remake: http://kamremake.com
Creator of World Racing modding tools: http://krom.reveur.de
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Właśnie narysowałem żółte kwiaty do KaM:
http://imageshack.us/f/26/91535954.png
(nie wiem dlaczego, ale nie udało mi się wstawić rysunku tutaj)
Po lewej stronie jest ich grafika, a po prawej stronie widać, jak wyglądałyby one w grze. Są one nawet dosyć ładne. Co prawda to nie jest dzieło sztuki, ale zawsze coś. A są w 100% nowe.
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

@UP

Może dlatego nie udało Ci się tutaj wstawić, bo jeżeli dawałeś ten link co jest w odnośniku to on jest nieodpowiedni.

Co do Twoich kwiatków to jestem bardziej przychylny niż do projektów janosiczka, ponieważ jest to coś nowego, ale zmieniłbym je trochę. Według mnie powinny być trochę rzadsze, ponieważ teraz to wygląda trochę jak żółta plama, ale zabierając kilka kwiatków ze środka powinny wyglądać znacznie lepiej. W sumie z tych kwiatków można zrobić parę odcieni co dałoby jeszcze więcej obiektów.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Piko pisze:Właśnie narysowałem żółte kwiaty do KaM:
Dla mnie bomba. Zrób więcej.
Odpowiedz