Edycja

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

No tak ale skoro ratusz wymaga zlota, to wlasnie kopalnia zlota, wegla i dopiero hutnia warunkuja powstanie skrzynek. Rozumiem ze sa misje z duza iloscia zlota no i uwazam ze ratusz w tej sytuacji powinien byc odblokowany w tym samym momencie co szkola, gdyz tez sie zajmuje rekrutowaniem tyle, ze walczacych. To tyle z mojej strony.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Wszystkie pomysły bardzo fajnie, Michailoff, poza dwoma:

1)Szybkość jednostek. Nawet, gdyby dało się zrobić tak, iż np. pikinier jest ciutkę wolniejszy od lancerza, to co zrobisz z tym, że AI łączy ich ze sobą?
Do tego trzeba by było kodu źródłowego.

2)Budowa ratusza. Jak pisał kamtpr, powinno zostać tak jak jest. Produkcja złota umożliwia rekrutację cholernie drogich najemników.
Ewentualnie mógłby być dostępny po zbudowaniu tartaku (opcja mniej fajna).
Ale PO warowni?
Pomysł ten podciągnąłeś trochę za bardzo w kierunku gry sieciowej, która, nawiasem mówiąc, w TPR i tak jest pełna błędów. Dodajmy do tego ratuszowy błąd, który w grze sieciowej w TPR także występuje.
Nie napisałeś natomiast o plusach budowy ratusza po warowni w grze pojedynczej - bo takowych nie ma! Pomysł ten w zupełności mi się nie podoba.

Czekam natomiast na efekty Twojej pracy.
Ratusz po warowni... Co za pomysł :/ ;)
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

!RELEASE_HOUSE 18 - jak szybko to szybko :-)

Pomysł na moda bardzo ciekawy. Tylko że, jak już powiedziałeś
Michailoff pisze:zostaje kod źródłowy
bo bugi i inne ograniczenia mogą utrudnić/uniemożliwić powstanie moda, a remake'i są bardzo odległą przyszłością.

ech, @rTeq szybciej kliknął "Wyślij"

Też będę Was wkurzał małymi literami, a co!
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Co do szybkosci to faktycznie przydalyby sie zmiany. Czekam az zostanie cos ciekawego wymyslone.

Pisanie maczkiem jest superowe. Brak kodu zrodlowgo przyczynia sie do samych problemow i ciekawych rozwiazan.
krzysiek000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzysiek000 »

Post do usunięcia
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 12:05 przez krzysiek000, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

krzysiek_000 pisze:Michailoffie, gdzieś na tej stronie widziałem program, dzięki któremu można było zmieniać szybkość, wytrzymałość, atak, i obronę jednostek.
Tak, edytuję grę właśnie za pomocą programów fanowskich (bo jak inaczej?). Tego akurat nie ma na tej stronie (chyba), ale jest on do znalezienia na forum litude-a. Jest to narzędzie autorstwa Merchatora, pozwala na częściową zmianę unit i houses.dat na tym polu, o którym już wspominałem (poza tym nieszczęsnym ratuszem i wieżą obronną...).
Crimson (king) Michailoff
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Porównaj zawartość Twojego i mojego linka. Praktycznie to samo.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Michailoff, a co sadzisz o tym, zeby pozmieniac koszty budowy poszczegolnych budynkow. Wlasnie sie bawie programem Merchatora i tak patrze na zdjecia budynkow. moja uwage zwraca lesniczowka. Czyz nie jest ona zbudowana tylko z drewna ??? Uwazam ze taki budynek nie powinien potrzebowac kamienia. To samo sie tyczy np budynkow zbrojnych - tam powinna byc przewaga kamienia nad drewnem.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

kamtpr pisze:Michailoff, a co sadzisz o tym, zeby pozmieniac koszty budowy poszczegolnych budynkow. Wlasnie sie bawie programem Merchatora i tak patrze na zdjecia budynkow. moja uwage zwraca lesniczowka. Czyz nie jest ona zbudowana tylko z drewna ??? Uwazam ze taki budynek nie powinien potrzebowac kamienia. To samo sie tyczy np budynkow zbrojnych - tam powinna byc przewaga kamienia nad drewnem.
Problem pojawia się w praktyce, tyczy się on animacji i grafik. Zmiana kosztów budynków może wykrzaczyć grę, zaś więcej, niż 6 jednostek danego budulca nie wsadzisz - wszystko zaczyna się sypać.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

W tej chwili mam wszystko zapisane na swoich papierach, ale zaraz bede wrzucal do programu i zobacze jak to bedzie wygladac - ewentualnie przedstawie Ci moje propozycje.

A wiesz jaka moze byc maksymalna wytrzymalosc budynku?
Odpowiedz