Edycja
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
No tak ale skoro ratusz wymaga zlota, to wlasnie kopalnia zlota, wegla i dopiero hutnia warunkuja powstanie skrzynek. Rozumiem ze sa misje z duza iloscia zlota no i uwazam ze ratusz w tej sytuacji powinien byc odblokowany w tym samym momencie co szkola, gdyz tez sie zajmuje rekrutowaniem tyle, ze walczacych. To tyle z mojej strony.
Wszystkie pomysły bardzo fajnie, Michailoff, poza dwoma:
1)Szybkość jednostek. Nawet, gdyby dało się zrobić tak, iż np. pikinier jest ciutkę wolniejszy od lancerza, to co zrobisz z tym, że AI łączy ich ze sobą?
Do tego trzeba by było kodu źródłowego.
2)Budowa ratusza. Jak pisał kamtpr, powinno zostać tak jak jest. Produkcja złota umożliwia rekrutację cholernie drogich najemników.
Ewentualnie mógłby być dostępny po zbudowaniu tartaku (opcja mniej fajna).
Ale PO warowni?
Pomysł ten podciągnąłeś trochę za bardzo w kierunku gry sieciowej, która, nawiasem mówiąc, w TPR i tak jest pełna błędów. Dodajmy do tego ratuszowy błąd, który w grze sieciowej w TPR także występuje.
Nie napisałeś natomiast o plusach budowy ratusza po warowni w grze pojedynczej - bo takowych nie ma! Pomysł ten w zupełności mi się nie podoba.
Czekam natomiast na efekty Twojej pracy.
Ratusz po warowni... Co za pomysł :/ ;)
1)Szybkość jednostek. Nawet, gdyby dało się zrobić tak, iż np. pikinier jest ciutkę wolniejszy od lancerza, to co zrobisz z tym, że AI łączy ich ze sobą?
Do tego trzeba by było kodu źródłowego.
2)Budowa ratusza. Jak pisał kamtpr, powinno zostać tak jak jest. Produkcja złota umożliwia rekrutację cholernie drogich najemników.
Ewentualnie mógłby być dostępny po zbudowaniu tartaku (opcja mniej fajna).
Ale PO warowni?
Pomysł ten podciągnąłeś trochę za bardzo w kierunku gry sieciowej, która, nawiasem mówiąc, w TPR i tak jest pełna błędów. Dodajmy do tego ratuszowy błąd, który w grze sieciowej w TPR także występuje.
Nie napisałeś natomiast o plusach budowy ratusza po warowni w grze pojedynczej - bo takowych nie ma! Pomysł ten w zupełności mi się nie podoba.
Czekam natomiast na efekty Twojej pracy.
Ratusz po warowni... Co za pomysł :/ ;)
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
!RELEASE_HOUSE 18 - jak szybko to szybko 
Pomysł na moda bardzo ciekawy. Tylko że, jak już powiedziałeś
ech, @rTeq szybciej kliknął "Wyślij"
Też będę Was wkurzał małymi literami, a co!
Pomysł na moda bardzo ciekawy. Tylko że, jak już powiedziałeś
bo bugi i inne ograniczenia mogą utrudnić/uniemożliwić powstanie moda, a remake'i są bardzo odległą przyszłością.Michailoff pisze:zostaje kod źródłowy
ech, @rTeq szybciej kliknął "Wyślij"
Też będę Was wkurzał małymi literami, a co!
-
krzysiek000
- Użytkownik Forum
- Michailoff
- Moderator
Tak, edytuję grę właśnie za pomocą programów fanowskich (bo jak inaczej?). Tego akurat nie ma na tej stronie (chyba), ale jest on do znalezienia na forum litude-a. Jest to narzędzie autorstwa Merchatora, pozwala na częściową zmianę unit i houses.dat na tym polu, o którym już wspominałem (poza tym nieszczęsnym ratuszem i wieżą obronną...).krzysiek_000 pisze:Michailoffie, gdzieś na tej stronie widziałem program, dzięki któremu można było zmieniać szybkość, wytrzymałość, atak, i obronę jednostek.
Crimson (king) Michailoff
Michailoff, a co sadzisz o tym, zeby pozmieniac koszty budowy poszczegolnych budynkow. Wlasnie sie bawie programem Merchatora i tak patrze na zdjecia budynkow. moja uwage zwraca lesniczowka. Czyz nie jest ona zbudowana tylko z drewna ??? Uwazam ze taki budynek nie powinien potrzebowac kamienia. To samo sie tyczy np budynkow zbrojnych - tam powinna byc przewaga kamienia nad drewnem.
- Michailoff
- Moderator
Problem pojawia się w praktyce, tyczy się on animacji i grafik. Zmiana kosztów budynków może wykrzaczyć grę, zaś więcej, niż 6 jednostek danego budulca nie wsadzisz - wszystko zaczyna się sypać.kamtpr pisze:Michailoff, a co sadzisz o tym, zeby pozmieniac koszty budowy poszczegolnych budynkow. Wlasnie sie bawie programem Merchatora i tak patrze na zdjecia budynkow. moja uwage zwraca lesniczowka. Czyz nie jest ona zbudowana tylko z drewna ??? Uwazam ze taki budynek nie powinien potrzebowac kamienia. To samo sie tyczy np budynkow zbrojnych - tam powinna byc przewaga kamienia nad drewnem.
Crimson (king) Michailoff