maks4444 pisze:Jak nie otworzą kodu to nici bo każda inna inicjatywa jest łamaniem praw autorskich.
Chryste, a kogo to interesuje? Nie popadajmy w paranoję!
maks4444 pisze:A pisanie programów nie jest prostą sprawą zrób głupi Kalkulator który zajmuje 30stron A4 drobnym drukiem języka programowego
LOL. Zabiłeś mnie tym. Kalkulator przeważnie nie zajmuje więcej jak 30 linii kodu. Chyba, że do tego kalkulatora jest dołączony symulator lotu i system operacyjny...
maks4444 pisze:Śmieszą mnie ludzie którzy mówią że coś jest łatwe a sami gówno potrafią

SobonPiotrq chyba by nie powiedział, że to łatwe, jeśli nie miałby o tym pojęcia, co?
maks4444 pisze:Które według polskiego chorego prawa jest przestępstwem.
Dlaczego chorego? Bardzo dobrego prawa.
maks4444 pisze:Niestety KaM jest do bani zrobiony jeśli chodzi o stronę techniczną Żartowniś nic nie można zmienić na plikach tekstowych i graficznych.
Jest do bani bo nie można zmieniać? To znaczy jest bardzo dobry, bo takie było najwyraźniej założenie twórców, żeby nikt w tym nie gmerał.
maks4444 pisze:gdziem możesz modyfikować grę na plikach tekstowych i grafiki w formacie bmp co już nie jest ingerencją w kod gry i exe( i jest w pełni legalne).
Nie. To zależy od licencji - licencja obejmuje produkt jako całość, nie tylko plik wykonywalny (czyli tak samo dźwięk, grafika jak i każdy inny plik). Chyba, że jest to jakoś zaznaczone wyraźnie w licencji, że wolno, ale nie wiem jak dana licencja wygląda (coś mi magiczna kula ostatnio szwankuje :<).