Piko pisze:Dawałem inny, ale niby wszystko działa, ale zamiast tych kwiatków, to mi wyświetlało ikonkę rozerwanej kartki.
No to dam Ci mój niezawodny sposób, który zawsze działa. Klikasz na obrazek prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcję "Pokaż obrazek". Kopiujesz link i dajesz go tutaj, efekt:
jeszcze dla szybkiego porównania poprzednia wersja:
Tylko patrzę jest jednak błąd na tej stronie. Żaden link mi nie działał, a mój sposób dopiero zadziałał, kiedy zrobiłem tak na obrazku z opcji "ZOOM", bo z tego normalnego widoku nie chciało zadziałać.
Piko pisze:Tym razem dałem inne tło dla kwiatka po prawej. Wg. twojej rady, przerzedziłem trochę te kwiatki.
Jak dla mnie takie przerzedzone wyglądają znacznie lepiej niż te gęste... chociaż można i użyć dwóch obiektów, przecież nic to nie przeszkadza.
Piko pisze:Może później, na razie zajmuję się robieniem nowych płytek terenu (zrobiłem już płytkę na której jest w połowie lawa, a w połowie pomarańczowa góra), zamierzam zrobić płytki gór dla kamieniarza, które będzie dało się postawić na śniegu

Wprawdzie to robi mały kłopot - gdyby z jednej strony góry była trawa, a z drugiej śnieg, to po wydobyciu kamienia jaki byłby teren pod górą? Ale o tym pomyślę później.
Co do robienia tych płytek chyba nie jest aż tak trudne, bo wystarczy złączyć ze sobą dwie gotowe płytki i je ładnie dopracować, z czym jest najwięcej roboty. A co do podłoża pod kamieniem, to chyba nie jest największy kłopot, ale jak dla mnie powinna pojawiać się tam trawa, a najlepiej ziemia, bo pod kamień śnieg raczej nie napada no i trawa też nie rośnie, co dla mnie w tym momencie jest błędem, że pojawia się tam trawa.