K&M czy zmiany są dobre ?
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
K&M czy zmiany są dobre ?
Dobra założyłem temat żeby podyskutować o zamieżonych zmianach w K&M . Sam też chciałbym nowe jednostki , naprzykład konny łucznik , włócznik , piechur z dwoma mieczami , itp ,itd . Ale mam pewne wątpliwości czy jeżeli 1/2 gry będzie zmieniona to , czy gra dalej będzie zachwycała swoją rozgrywką i czy jeżeli dojdą jeszcze nowe budynki , czy to będzie dalej ta sama gra , czy już jakaś inna ??
Walczę z HTML & CSS
Aha czytając poprzednie tematy wnioskuje że nektórzy z K&M chcą zrobić strategię roku 2010 , ludzie gra ta jest fajna ponieważ zachwyca swoją prostotą , nietrzeba w niej dużo mysleć , i to jeste właśnie fajne . Zgadzam się że niektóre rzeczy można by było poprawić ale nie możecie zmieniać całej gry , zastanówcie się troszke .
Walczę z HTML & CSS
Jeszcze jedno wprowadzając wiele dodatków stracicie dużo graczy , ponieważ taki kowaski niemogąc ustabilziować gospodarki wkurzy się i juz więcej nie zagra , albo pomysł z domami , według mnie do bani . Bo w K&M nie ma za wiele miejsca do budowy a wprowadzając domy ograniczylibyści miejsce do minimum i nie było by frajdy z zabawą w budowe miasta .
Walczę z HTML & CSS
OK , dodatek to lepszy pomysl , ale chyba na to już trzeba mieć pełne pozwolenie firmy czy coś takiego , niewiem , ale nowe jednostki i budynki mogły by wejść np jako uaktulnienie gry czy coś w tym rodzaju . Nie chodzi mi o błedy , bo te trzeba likwidować , ale o inne żeczy którycz nietrzeba zmieniać , ja do gospodarki dodałbym tylko kilka żeczy a nie przerabiał ją od podstaw .
Walczę z HTML & CSS
- Michailoff
- Moderator
Dobry gracz przez sieć nie będzie potrzebował sporej części budynków, aby wygrać (winnica (bo i po kiego budować cosik nieprzydatnego?), warsztat wojenny (ale na otaczającego się wieżami nooba bardzo przydatne), ratusz, chata rybacka, młyn (!), piekarnia (!) (chyba, że robimy rusha ciężką armią i szybkie żarcie jest potrzebne), bądź potrzebuje ich niewielkie ilości (po jednym lekkim warsztacie+garbarnia na lekkie rushe wystarcza, na mass bow trzeba tego ustrojstwa więcej). Faktem jest jednak, że to niewykorzystane przez niepraktyczne budynki zamienia się na:
-gospodarstwa (zależy od taktyki, ale rozsądnie jest mieć 7-8)
-chlewy, rzeźnie (nawet do 6, przy masowej armii)
-kuźnie (trudno powiedzieć, ja zaryzykuję liczbę po 3 kuźnie)
-stajnie (w końcówkach dla mnie standardem są dwie stajnie - dlaczego? Dobry zwiad się kłania...)
-gospody (średniej wielkości osada -> standard to 2-3 gospody, nie muszę mówić, ile potrzeba na osadę wielkości pół mapy
)
-spichrze (standardem jest jeden przy expie, bądź bardzo rozwiniętej (i zatłoczonej) dzielnicy)
-wieże (na obrzeżach w punktach strategicznych standardem PRZYNAJMNIEJ jedna wieża - dlaczego? Rushe...)
-warownie (rzadko jest więcej, niż jedna (chyba, że zależy nam na szybkiej armii), ale jest to spory budynek).
-gospodarstwa (zależy od taktyki, ale rozsądnie jest mieć 7-8)
-chlewy, rzeźnie (nawet do 6, przy masowej armii)
-kuźnie (trudno powiedzieć, ja zaryzykuję liczbę po 3 kuźnie)
-stajnie (w końcówkach dla mnie standardem są dwie stajnie - dlaczego? Dobry zwiad się kłania...)
-gospody (średniej wielkości osada -> standard to 2-3 gospody, nie muszę mówić, ile potrzeba na osadę wielkości pół mapy
-spichrze (standardem jest jeden przy expie, bądź bardzo rozwiniętej (i zatłoczonej) dzielnicy)
-wieże (na obrzeżach w punktach strategicznych standardem PRZYNAJMNIEJ jedna wieża - dlaczego? Rushe...)
-warownie (rzadko jest więcej, niż jedna (chyba, że zależy nam na szybkiej armii), ale jest to spory budynek).
Crimson (king) Michailoff
Jednak budynków masz nawał ,nawet jeśli chcesz utrzymać mase wojsk to potrzebujesz kupe żarcia = masa gospodarst młynów itp , a co do K&M według mnie to jest prosty w porównianiu do innych gier , więc nie róbcie znowu ze mnie takiego antyfana K&M . Sam bym chciał jakieś nowe budynki , ale nie do gospodarki .... no może jeden dwa , ale niech ktoś poda przykład budynków jakie by dodał do K&M .
Walczę z HTML & CSS