K&M czy zmiany są dobre ?

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

K&M czy zmiany są dobre ?

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bizonmati »

Dobra założyłem temat żeby podyskutować o zamieżonych zmianach w K&M . Sam też chciałbym nowe jednostki , naprzykład konny łucznik , włócznik , piechur z dwoma mieczami , itp ,itd . Ale mam pewne wątpliwości czy jeżeli 1/2 gry będzie zmieniona to , czy gra dalej będzie zachwycała swoją rozgrywką i czy jeżeli dojdą jeszcze nowe budynki , czy to będzie dalej ta sama gra , czy już jakaś inna ??
Walczę z HTML & CSS
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Aha czytając poprzednie tematy wnioskuje że nektórzy z K&M chcą zrobić strategię roku 2010 , ludzie gra ta jest fajna ponieważ zachwyca swoją prostotą , nietrzeba w niej dużo mysleć , i to jeste właśnie fajne . Zgadzam się że niektóre rzeczy można by było poprawić ale nie możecie zmieniać całej gry , zastanówcie się troszke .
Walczę z HTML & CSS
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedno wprowadzając wiele dodatków stracicie dużo graczy , ponieważ taki kowaski niemogąc ustabilziować gospodarki wkurzy się i juz więcej nie zagra , albo pomysł z domami , według mnie do bani . Bo w K&M nie ma za wiele miejsca do budowy a wprowadzając domy ograniczylibyści miejsce do minimum i nie było by frajdy z zabawą w budowe miasta .
Walczę z HTML & CSS
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

OK , dodatek to lepszy pomysl , ale chyba na to już trzeba mieć pełne pozwolenie firmy czy coś takiego , niewiem , ale nowe jednostki i budynki mogły by wejść np jako uaktulnienie gry czy coś w tym rodzaju . Nie chodzi mi o błedy , bo te trzeba likwidować , ale o inne żeczy którycz nietrzeba zmieniać , ja do gospodarki dodałbym tylko kilka żeczy a nie przerabiał ją od podstaw .
Walczę z HTML & CSS
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Nie zniszczy , ale zrobi zamieszanie , weź włącz sobie K&M TPR i zagraj , w misje jakąś , rozbuduj miasto na fula i powiedz ile ci to zajeło miejsca , a potem dodaj jeszcze sobie kilka budynków .
Walczę z HTML & CSS
Awatar użytkownika
Setnik
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Setnik »

Gry strategiczne nie są dla debili, grając w nie trzeba po prostu myśleć. Parę nowych budynków i jednostek tylko ubarwi rozgrywkę. Jeśli ktoś z tym sobie nie poradzi...pozostały tylko strzelanki itp. :wink:
Knights and Merchants: "The Land called Paradise"
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Dobry gracz przez sieć nie będzie potrzebował sporej części budynków, aby wygrać (winnica (bo i po kiego budować cosik nieprzydatnego?), warsztat wojenny (ale na otaczającego się wieżami nooba bardzo przydatne), ratusz, chata rybacka, młyn (!), piekarnia (!) (chyba, że robimy rusha ciężką armią i szybkie żarcie jest potrzebne), bądź potrzebuje ich niewielkie ilości (po jednym lekkim warsztacie+garbarnia na lekkie rushe wystarcza, na mass bow trzeba tego ustrojstwa więcej). Faktem jest jednak, że to niewykorzystane przez niepraktyczne budynki zamienia się na:
-gospodarstwa (zależy od taktyki, ale rozsądnie jest mieć 7-8)
-chlewy, rzeźnie (nawet do 6, przy masowej armii)
-kuźnie (trudno powiedzieć, ja zaryzykuję liczbę po 3 kuźnie)
-stajnie (w końcówkach dla mnie standardem są dwie stajnie - dlaczego? Dobry zwiad się kłania...)
-gospody (średniej wielkości osada -> standard to 2-3 gospody, nie muszę mówić, ile potrzeba na osadę wielkości pół mapy ;))
-spichrze (standardem jest jeden przy expie, bądź bardzo rozwiniętej (i zatłoczonej) dzielnicy)
-wieże (na obrzeżach w punktach strategicznych standardem PRZYNAJMNIEJ jedna wieża - dlaczego? Rushe...)
-warownie (rzadko jest więcej, niż jedna (chyba, że zależy nam na szybkiej armii), ale jest to spory budynek).
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Jednak budynków masz nawał ,nawet jeśli chcesz utrzymać mase wojsk to potrzebujesz kupe żarcia = masa gospodarst młynów itp , a co do K&M według mnie to jest prosty w porównianiu do innych gier , więc nie róbcie znowu ze mnie takiego antyfana K&M . Sam bym chciał jakieś nowe budynki , ale nie do gospodarki .... no może jeden dwa , ale niech ktoś poda przykład budynków jakie by dodał do K&M .
Walczę z HTML & CSS
Awatar użytkownika
bizonmati
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

TEMAT CIĄGLE OTWARTY
Walczę z HTML & CSS
Odpowiedz