Rekordy w wypełnianiu misji.

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 06 paź 2011, 18:34

Wszystkie bez produkcji wojska, tak?

Rekordy postaram się zamieścić w ciągu kilku dni.

Co mam się obrażać, moich czasów i tak już tu nie ma :P

O właśnie, skoro tyle czasów osiągnęło poziom niewyobrażalny, może któryś z Was skusiłby się na nagranie swoich wyczynów do klipu wideo?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 06 paź 2011, 20:01

Nagrywanie zwalnia rozgrywkę? To czyni gracza mniej poręcznym, a to z kolei wydłuża wszelkie proste operacje, np. gdy któraś prosta opcja nie zaskakuje przy pierwszej próbie.

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 06 paź 2011, 22:59

Ekhm
misja czarne złoto
Po pokonaniu wszystkich ( zostawiłem sobie wrogie budynki aby gra się nie zakończyła i postanowiłem się wybudować)

oto moje wyniki na dzień dzisiejszy:
------------------- BEZ KODÓW -------------------------

705 pomocników ( którzy jedzą kiełbachę :) )
26 budowniczych

65 gospody
28 winnic
27 chlewów
25 spichlerzy
27 rzeźnie
65 gospodarstw

czas gry 36 godzin 20 minut

wybudowane budynki : 413
wyszkolone jednostki: 1905
wyprodukowana broń: 2323 (mogłem więcej ale od kilku godzin nie produkuje już żadnej broni)
wyposażeni wojownicy 410

mogę na życzenie zrobić mapę miasteczka/// tylko nie wiem jak -_-

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 07 paź 2011, 00:21

Nawet nie uwzględniamy możliwości użycia kodów. ;)
Ostatnio zmieniony 08 paź 2011, 12:36 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff » 07 paź 2011, 02:14

Czasy miażdżące, głowa mała, co tu się zaczęło dziać. Ale... martwi mnie jedno - jeszcze chwila i wyniki te dojdą do fizycznych granic możliwości człowieka i konieczne będą tricki, jak manipulacja poklatkowa, a to jest już legalne hackowanie, stosowanie bardzo wyszukanego dopingu. Aż nie chce się wierzyć, że moje dawne czasy jeszcze trzy miechy temu uchodziły za mistrzowskie :twisted:
Crimson (king) Michailoff

Awatar użytkownika
Hajmus
Użytkownik Forum
Posty: 31
Rejestracja: 29 wrz 2011, 21:16
Lokalizacja: Białośliwie/Koszalin

Post autor: Hajmus » 07 paź 2011, 12:01

Michailoff pisze:Czasy miażdżące, głowa mała, co tu się zaczęło dziać. Ale... martwi mnie jedno - jeszcze chwila i wyniki te dojdą do fizycznych granic możliwości człowieka i konieczne będą tricki, jak manipulacja poklatkowa, a to jest już legalne hackowanie, stosowanie bardzo wyszukanego dopingu. Aż nie chce się wierzyć, że moje dawne czasy jeszcze trzy miechy temu uchodziły za mistrzowskie :twisted:
Zgodzę się z tym, że sporo czasów balansuje na granicy ludzkich możliwości, a może już nawet te umowne granice przekroczyło :lol:
Z własnego doświadczenia mogę "powiedzieć", że dzieląc misję na mniejsze etapy można zyskać na czasie jakieś 20%.
TSK 5- 0:16 -> 0:13
TSK 7- 0:22 -> 0:18
TSK 9- 0:13 -> 0:11
TSK 18- 0:17 -> 0:13

Z oczywistych względów nie dotyczy to misji 8 i 20 :wink:
Przykłady:
TSK 20 - 0:23
TSK 8 - 0:36 8-)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 07 paź 2011, 16:37

Michailoff pisze:Ale... martwi mnie jedno - jeszcze chwila i wyniki te dojdą do fizycznych granic możliwości człowieka i konieczne będą tricki, jak manipulacja poklatkowa, a to jest już legalne hackowanie
TAS-y są już odrębną kategorią ;-) Ale właśnie... zaczynam coraz bardziej wątpić w autentyczność czasów Hajmusa - w 20 TSK sama początkowa walka zajmuje średnio jakieś 30% jego czasu, a burzenie budynków i nawet samo przemieszczanie się jednostek. Z dziewiątką wydaje się być podobnie.
Może zrobimy tak - skoro z łatwością osiągnąłeś dwukrotnie szybszy czas od poprzedniego, wyślij mi nagranie wideo z "relacją" któregoś z nich (najmilej widziane wspomniane przeze mnie 9 i 20 TSK). Programu użyj jakiego chcesz, przykładowo CamStudio (tylko tu uwaga na ograniczenia), a nawet jeśli wszystko zawiedzie - możesz nagrać zwykłą kamerą to, co widać na monitorze, byle wszystko było dobrze widoczne. Na czym mi w szczególności zależy - nagranie ma być ciągłe - niezmontowane, nieprzerywane, i nieważne, ile było prób (te i tak się na końcu nie liczą).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Hajmus
Użytkownik Forum
Posty: 31
Rejestracja: 29 wrz 2011, 21:16
Lokalizacja: Białośliwie/Koszalin

Post autor: Hajmus » 07 paź 2011, 21:50

Tak jak napisałem wcześniej można uzyskać taki czas w TSK 20, ale optymalizując czas etapami (chociaż pewnie da radę i na "żywioł", ale to jak trafić piątkę, a może i nawet szóstkę)

Nagrałem właśnie filmik do TSK 9 (czas 12 min przy 1szej próbie i sporych stratach, głównie wśród kuszników)

PS: Kolory na filmiku takie, jak te ze screenów (aż mnie mdli na ich widok) :lol:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2011, 01:06 przez Hajmus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 07 paź 2011, 21:59

Etam, wy się chwalicie szybkością przechodzenia... a nikt nie chce tu mieć miasta ?

Awatar użytkownika
Hajmus
Użytkownik Forum
Posty: 31
Rejestracja: 29 wrz 2011, 21:16
Lokalizacja: Białośliwie/Koszalin

Post autor: Hajmus » 07 paź 2011, 22:19

janosiczek pisze:Etam, wy się chwalicie szybkością przechodzenia... a nikt nie chce tu mieć miasta ?
Szczerze to nigdy nie budowałem wielkich aglomeracji (można powiedzieć, że największe rozmiary miast osiągałem w grze przez sieć :) )

ODPOWIEDZ