No wiesz... chyba rzadko kto zdradza swój przepis do zwycięstwa. Żeby inni z niego nie korzystali. Ale mogę powiedziec moją byłą taktykę, ale i ona jest niezła(ja sobie z nią całkiem dobrze radzę)Otóż: zazwyczaj nie robię więcej niż 5 gospodarstw, dzięki temu nie ma niepotrzebnego zamieszania. Proponuję zrobić jakieś 5 - 7 leśniczówek(jeśli robię tylko lekkie jednostki) ze 2 piekarnie i 2 młyny, 2 - 3 chlewów. Staram się robić szerokie na dwa pola drogi i robię zazwyczaj 2 - 3 spichrzy(dobrze rozmieszczonych) To tyle! Ale moja teraźniejsza taktyka jest ciut inna, a jej nie zdradzę... 8)
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...
Dobra, niech wam bedzie. Napiszę swoją tajemnice szybkiego rozrostu miasta.
Najpierw robie szkole i odrazu zaczynam budować drogę do gospody. buduje okolo 14 budowniczych i 13 pomocników. Buduje gospode, a w czasie gdy jeszcze nie ma materialów w gospodzie, robie drogę do kamieniołomów. gdy sklepią mi gospode, stawiam kamieniołomy, ale zawsze podczas gdy nie ma jeszcze matieralów(poniewaz zanoszą jedzenie do gospody)do klepania, buduje pola do gospodarstw. pozniej buduje 4 lesniczowki i dwa tartaki. szybko buduje 2 gospodarstwa, w tym samym czasie robie takze kopalnie złota. gdy skonczą mi te budynki robie droge do zelaza i mennice. pozniej kopalnie zelaza i wegla oraz dwa mlyny. po mlynach zaczynam dwie piekarnie, a lejter tam gdzie sie robi zelazo itp. zapomnialem dodac, iz po tym jak zrobie gospodarstwa, to tez zaczynam budowac jescze dwie lesniczowki, tartak i warsztat w ktorym robie tylko topory. pozniej zaczynam robic drug a kop. zelaza i drugie miejsce gdzie sie robi zelazo. zaczynam robic dwa budynki od pancerzy i kuznie (od mieczy itp) pozniej warownie, i szkole oraz spichlrze obok mennicy drugiej...
KnajkoFan pisze:No liczylem ze w koncu sie zdradzisz
Spróbuje te taktyke wykorzystac w praktyce
Dzieki za zdradzenie tajemnicy i zachecam innych do opisow swoich taktyk!
no to sie zawiodłem
wedle mnnie kazdy powinien radzic se sam wedle siebie ustalac co gdzie kiedy jak ile itp
no cóz ale sam pzynam ze gdyby nie gra na necie to pewno dalej bym bódował szerokie i gróbe drogi czyli wsumie róbcie jak chcecie
Setman pisze:Dobra, niech wam bedzie. Napiszę swoją tajemnice szybkiego rozrostu miasta.
Najpierw robie szkole i odrazu zaczynam budować drogę do gospody. buduje okolo 14 budowniczych i 13 pomocników. Buduje gospode, a w czasie gdy jeszcze nie ma materialów w gospodzie, robie drogę do kamieniołomów. gdy sklepią mi gospode, stawiam kamieniołomy, ale zawsze podczas gdy nie ma jeszcze matieralów(poniewaz zanoszą jedzenie do gospody)do klepania, buduje pola do gospodarstw. pozniej buduje 4 lesniczowki i dwa tartaki. szybko buduje 2 gospodarstwa, w tym samym czasie robie takze kopalnie złota. gdy skonczą mi te budynki robie droge do zelaza i mennice. pozniej kopalnie zelaza i wegla oraz dwa mlyny. po mlynach zaczynam dwie piekarnie, a lejter tam gdzie sie robi zelazo itp. zapomnialem dodac, iz po tym jak zrobie gospodarstwa, to tez zaczynam budowac jescze dwie lesniczowki, tartak i warsztat w ktorym robie tylko topory. pozniej zaczynam robic drug a kop. zelaza i drugie miejsce gdzie sie robi zelazo. zaczynam robic dwa budynki od pancerzy i kuznie (od mieczy itp) pozniej warownie, i szkole oraz spichlrze obok mennicy drugiej...
peace
Mam rozumiec ze na to wszystko masz tylko jedna kopalniw wegla
moja taktyka jest prosta Fan mianowicie
szybki plan bódowy na mapie potem rozbódowa do kamienia lesniczówki tartak i tak dale potem złoto wegiel duzo i metal nadchodzi czas na wojo
a jedyna sentencja jakiej sie trzymam to to zeby zrobic imperium dobrze sie bronic przeprowadzic na tyle na ile to mozliwe skuteczny kontr atak lub jakisz szybki pomysł
no chyba ze ja pierwszy atakuje wtedy to juz co inego ale zawsze wale do ostatniego zołnieza a jak widze cien szansy na wygrana wysyłam posiłki podczas gdy tamci ciagale walcza
zawsze walcze do ostatniego balasa