Wasze taktyki i strategie w KaM!
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Napisałem dzisiaj rano post i zniknął.
Na jedną dymarkę, mennicę oraz dwie kuźnie robię około czterech kopalń węgla. A w moim stylu gry, czyli na dwie dymarki, trzy kuźnie i jedną mennice tworzę od sześciu do siedmiu kopalń. oczywiście węgla. xD
Także nie rób tak jak inni, bo każdy robi inaczej.
PS: Cav bardzo dłuuuugi ten post.
Na jedną dymarkę, mennicę oraz dwie kuźnie robię około czterech kopalń węgla. A w moim stylu gry, czyli na dwie dymarki, trzy kuźnie i jedną mennice tworzę od sześciu do siedmiu kopalń. oczywiście węgla. xD
Także nie rób tak jak inni, bo każdy robi inaczej.
PS: Cav bardzo dłuuuugi ten post.
Ja nie leje wody, tak jak wy
Liczy się co, a nie ile
PS. blablabla
//Ale to może kiedyś się na tobie zemścić, Cav. Dlatego dobra rada przyjaciela - pisz swe posty zawierając w nich bogatszą treść i słownictwo, by pokazać, że umiesz też pisać długaśne i sensowne wypowiedzi.
//Niech nikt także tej dyskusji co do długości postów Cava nie kontynuuje na forum, tylko na PW albo GG.
//Michailoff
PS. blablabla
//Ale to może kiedyś się na tobie zemścić, Cav. Dlatego dobra rada przyjaciela - pisz swe posty zawierając w nich bogatszą treść i słownictwo, by pokazać, że umiesz też pisać długaśne i sensowne wypowiedzi.
//Niech nikt także tej dyskusji co do długości postów Cava nie kontynuuje na forum, tylko na PW albo GG.
//Michailoff
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Ja robie zwykle ok. 50-70 minuty, według mnie nie ma sensu robić tego wcześniej, bo będizemy mieć potem problemy ekonomiczne, a wróg na początku i tak jest za mocny, żeby go pokonać (mam na myśli tutaj mniej doświadczonych graczy, bo ci bardziej, to rozwalają go początkowym wojskiem i w ogóle nie produkują armii)
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Jak się robi na początku broń i wojsko, to można nie mieć problemów ekonomicznych. Budujesz po prostu najpierw szkołę, gospodę, dwóch drwali, tartak, dwóch kamieniarzy(ew. trzech), potem robisz szybko złoto, potem budynki do żelaza i w między czasie dwa gospodarstwa żeby zboże rosło, następnie warownia, potem jeszcze gospodarstwo, trzy młyny i trzy piekarnie.
Tylko trzeba szybko budować, bo jak się będzie zwlekać to szybko zapanuje głód. Potem już wedle upodobania można dobudować winnice, chlewy itp.
Zagrajcie sobie z Agentem(dawniej Agentos007). On już od początku gry robi budynki militarne i tak się wyrabia, że nie ma głodu. A potem najeżdża żelazną armią
.
Drugi sposób to sposób Dark lorda(podpatrzony podczas gry z nim).
Jest on na lekką armię(tyle, że przy jego sposobie panował minimalny głód, ale to mogła być wina lekkiego opóźnienia). Najpierw te podstawowe budynki co wcześniej pisałem, a potem buduje się gospodarstwa, chlewy, rzeźnika, garbarza, warsztaty płatnerskie oraz te do lekkich zbroi i tarcz potem warownia. Jeszcze gdzieś w międzyczasie złoto, ale nie pamiętam kiedy to się robiło
. Chyba przed rzeźnią albo w tym samym czasie co rzeźnia.
Sam wypróbowałem pierwszy sposób i działa znakomicie
.
Tylko trzeba szybko budować, bo jak się będzie zwlekać to szybko zapanuje głód. Potem już wedle upodobania można dobudować winnice, chlewy itp.
Zagrajcie sobie z Agentem(dawniej Agentos007). On już od początku gry robi budynki militarne i tak się wyrabia, że nie ma głodu. A potem najeżdża żelazną armią
Drugi sposób to sposób Dark lorda(podpatrzony podczas gry z nim).
Jest on na lekką armię(tyle, że przy jego sposobie panował minimalny głód, ale to mogła być wina lekkiego opóźnienia). Najpierw te podstawowe budynki co wcześniej pisałem, a potem buduje się gospodarstwa, chlewy, rzeźnika, garbarza, warsztaty płatnerskie oraz te do lekkich zbroi i tarcz potem warownia. Jeszcze gdzieś w międzyczasie złoto, ale nie pamiętam kiedy to się robiło
Sam wypróbowałem pierwszy sposób i działa znakomicie
No więc.. Moja taktyka: (9 budowniczych, do 80 lub 90 pomocników). Budynki (od początku): spichrz, szkoła, gospoda, 2 kamieniołomy, 2 leśniczówki, tartak, 2-3 gospodarstwa, 2 winnice, młyn, piekarnia, kolejne 3 gospodarstwa i 3-4 winnice, 2 młyny, 2 piekarnie, kopalnia złota, kopalnia węgla, mennica, 2 leśniczówki, tartak, 2 chlewy, 1 garbarnia, rzeźnia, gospoda, spichrz, warownia, 3 warsztaty płatnerskie, 2 warsztaty pancerzy, 2 gospodarstwa, stajnia, piekarnia, 2 kopalnie żelaza, około 4-5 węgla, 2 dymarki, 2 kuźnie zbroji, 3 kuźnie płatnerskie. To jest taka "luźna" taktyka na dobrą zabawę ;P