Trzeba dobrze zaplanować miasto i nie robić tak jak np. Kamyk, jak z nim grałem przez sieć - że buduje leśniczówki po obu stronach miasta, i budowniczowie muszą latać w tę i w tę
Ja tak nie robię z leśniczówkami, tylko z innymi budynkami jak buduję naraz. Teraz będę pamiętał, żeby stawiać budynki blisko siebie jak buduję parę naraz.
A co do tematu, praktycznie zawsze mam niedostatek jedzenia (żarcia).
Dlatego, jak się wybiera miejse pod budowę kilku budynków, należy wybrać większy teren, na którym zmieści się kilka takich, a nie 1-2, no i tez nie można robić gospodarstw i młynów oddalonych od siebie, wtedy produkcja żarcia idzie dużo wolniej. Nawet dużo młynów i piekarń nie da ci dostatku chleba, gdy nie zaplanujesz odpowiednio rozmieszczenia budynków.
Co chodzi o rozmieszczanie budynków to jestem w tym dobry.
Tylko czasami zlecam budowę budynku na jednym końcu i drugi naraz i dlatego tak długo to się ciągnie. Zawsze chce temu zapobiec.
Cav pisze:Trzeba dobrze zaplanować miasto i nie robić tak jak np. Kamyk, jak z nim grałem przez sieć - że buduje leśniczówki po obu stronach miasta, i budowniczowie muszą latać w tę i w tę
Nie robie po dwóch stronach miasta. Robie po jednej stronie ale w odpowiednich odstępach. Nie widzę sensu stawiania ich obok siebie skoro i tak drwale będą się kłócić o drzewa
Może dlatego, że tam był akurat ładny lasek. Poza tym graliśmy tylko raz przez sieć w ekonomie razem... Nie wiem dlaczego niektórzy budują leśniczówki jedna przy drugiej . Może i zaoszczędzą czas na początku, ale potem to im się odbije. Ja NIGDY nie mam problemu z drewnem dzięki stylowi budowania. Poza tym Cavie to było parę miesięcy temu i moja taktyka wiele się zmieniła
Ja też nie buduję dwóch, albo więcej leśniczówek obok siebie. To jest chore.
Raz z kimś grałem to postawił 6 leśniczówek obok siebie, a potem wszystkie wyburzył.