Limit broni??

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

miki_normal
Użytkownik Forum

Limit broni??

Post autor: miki_normal »

Ostatnio zacząłem grać w pojedynczą misje z zamiarem zbudowania rekordowej armii, tak aby powaliła po prostu wszystkich. Zacząłem spokojnie od lekkiej broni (najpierw pancerze) no i mając już sporo skór i warsztatów zaczeła sie produkcja. Szła ona szybko i w ciagu dość krótkiego czasu w warowni pojawiło się 200 sztuk pancerza (a dokładniej 202) i niestety po tej granicy, pomocnicy zamiast do warowni pancerze nosili do spichrzów. Początkowo tego nie zauważyłem , wiec w tej chwili mam juz po ok 150 sztuk w 2 spichrzach (i dodatkowo jeszcze rulony). Zrobiłem kilku żołnierzy żeby zobaczyc czy wtedy pomocnicy wezmą sie do przenoszenia pancerzy. Tak też sie stało. Wszyscy rzucili i przenieśli w jednym czasie ale tylko znów do 215 sztuk. Czy u was jest tak samo? NIe wiem jak z innymi broniami bo akurat nie mam jeszcze 200 ale mysle ze bedzie to samo. I tu sie troche wkurzyłem. Mialem zamiar zrobić wszystkich wojowników mniej wiecej na raz bądź 2 razy, a tak najpierw zrobie jednych, później czekam aż pomocnicy przeniosą zapasy ze spichrza, nastepnie przychodzi pora karmienia, a później trzeba znów szkolic rekrutów i nie wiem czy sie wyrobie ze zrobieniem wojska przed nastepnym napadem głodu, a pomocników mam dość mało (chyba nie musze mówić że w czasie tych wszytskich działań gospodarka praktycznie nie funkcjonuje). NIestety nie to jest głównym powodem dlaczego chce zrobić wszystkich jednorazowo i szybko. Z tamtym bym sobie jakoś poradził. Niestety nie poradze sobie z tym, że mam mało miejsca gdzie można trzymać wojsko. Tam gdzie sobie go troszke zostawiłem coraz to zaczyna chodzić sobie wróg (pojedyncze jednostki) jeszcze z krzykiem "szturmem ich!". Jakby taka przybłeda natknęła sie na moich to zaraz wywiązała by sie walka i już bym stracił cały oddział lub dużą część i tak w nieskończoność by było. Myślałem nad budowa 2 warowni ale to by było bez sensu bo mam troche rozrzucone szkoły, warownie i budynki produkujące broń. Może macie jakies porady na moja sytuacje i czy u was również jest ten głupi limit??

PS. Jak zrobie taka armie jaką zamierzam to podeśle screeny w temacie największe armie ;) (tylko musiałby mi ktoś jeszcze raz wytłumaczyć jak je się robi w tym HyperSnapie. Widziałem jak gdzieś tu ktoś to tłumaczył ale nie moge znaleźć)
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Może niemasz patcha tego najnowszego? Ja mam limit do 255 jednostkek. ;)
Obrazek

Obrazek
miki_normal
Użytkownik Forum

Post autor: miki_normal »

Aha czyli jednak jest limit. A patcha mam nie wiem czy najnowszego (SR2). Wogóle w tą gre tak na serio gram dopiero od paru tygodni.
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: Cav »

W Kamie nie możesz mieć 1 broni więcej niż 255 w warowni, jedyne wyjście to zbudowanie kilku.
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Post autor: Luki »

Ja mogę mieć do dwustu, potem nie noszą :?

Jakie 255? Tylko jak już ma się tyle na początku w warowni, bo nie uwierzę, że Ci noszą aż do 255 sztuk :glupek:

Edit: Krzychu, mówisz, abym poprawił błędy, a sam ich zrobiłeś parę :lol:
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 17:20 przez Luki, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

KnajkoFan pisze:Ja mogę mieć do dwustu, potem nie noszą :?

Jkie 255? tylko jak już ma się tyle na początku w warowni, bo nie uwierzę, że ci noszą aż do 255 sztuk :glupek:
Popraw błędy. Tak Knajko! do 255, niewiem dlaczego u ciebie nieidzie dalej. ;p chyba pech. :))
Obrazek

Obrazek
Korniszon
Użytkownik Forum

300

Post autor: Korniszon »

u mnie to do coś ok 300-360 wyszło, sprawdź kodem
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: robi29 »

U mnie od 202 do 214/216. Więcej to już u mnie nie noszą. Reszta do spichrza. :(
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Nierozumiem dlaczego tak uwas jest. :P Korniszon kaszane walić w pierwszym poście. ;) Gratuluję. :wink:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Ściemę walicie i tyle!!! :smiesne:
KnajkoFan i miki_normal mówią prawdę. :wink:
Korniszon jakie 300-360??? Jakiego masz KaMa?? Wersja???
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.