PS. Jak zrobie taka armie jaką zamierzam to podeśle screeny w temacie największe armie
Limit broni??
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
miki_normal
- Użytkownik Forum
Limit broni??
Ostatnio zacząłem grać w pojedynczą misje z zamiarem zbudowania rekordowej armii, tak aby powaliła po prostu wszystkich. Zacząłem spokojnie od lekkiej broni (najpierw pancerze) no i mając już sporo skór i warsztatów zaczeła sie produkcja. Szła ona szybko i w ciagu dość krótkiego czasu w warowni pojawiło się 200 sztuk pancerza (a dokładniej 202) i niestety po tej granicy, pomocnicy zamiast do warowni pancerze nosili do spichrzów. Początkowo tego nie zauważyłem , wiec w tej chwili mam juz po ok 150 sztuk w 2 spichrzach (i dodatkowo jeszcze rulony). Zrobiłem kilku żołnierzy żeby zobaczyc czy wtedy pomocnicy wezmą sie do przenoszenia pancerzy. Tak też sie stało. Wszyscy rzucili i przenieśli w jednym czasie ale tylko znów do 215 sztuk. Czy u was jest tak samo? NIe wiem jak z innymi broniami bo akurat nie mam jeszcze 200 ale mysle ze bedzie to samo. I tu sie troche wkurzyłem. Mialem zamiar zrobić wszystkich wojowników mniej wiecej na raz bądź 2 razy, a tak najpierw zrobie jednych, później czekam aż pomocnicy przeniosą zapasy ze spichrza, nastepnie przychodzi pora karmienia, a później trzeba znów szkolic rekrutów i nie wiem czy sie wyrobie ze zrobieniem wojska przed nastepnym napadem głodu, a pomocników mam dość mało (chyba nie musze mówić że w czasie tych wszytskich działań gospodarka praktycznie nie funkcjonuje). NIestety nie to jest głównym powodem dlaczego chce zrobić wszystkich jednorazowo i szybko. Z tamtym bym sobie jakoś poradził. Niestety nie poradze sobie z tym, że mam mało miejsca gdzie można trzymać wojsko. Tam gdzie sobie go troszke zostawiłem coraz to zaczyna chodzić sobie wróg (pojedyncze jednostki) jeszcze z krzykiem "szturmem ich!". Jakby taka przybłeda natknęła sie na moich to zaraz wywiązała by sie walka i już bym stracił cały oddział lub dużą część i tak w nieskończoność by było. Myślałem nad budowa 2 warowni ale to by było bez sensu bo mam troche rozrzucone szkoły, warownie i budynki produkujące broń. Może macie jakies porady na moja sytuacje i czy u was również jest ten głupi limit??
PS. Jak zrobie taka armie jaką zamierzam to podeśle screeny w temacie największe armie
(tylko musiałby mi ktoś jeszcze raz wytłumaczyć jak je się robi w tym HyperSnapie. Widziałem jak gdzieś tu ktoś to tłumaczył ale nie moge znaleźć)
-
miki_normal
- Użytkownik Forum
Ja mogę mieć do dwustu, potem nie noszą
Jakie 255? Tylko jak już ma się tyle na początku w warowni, bo nie uwierzę, że Ci noszą aż do 255 sztuk
Edit: Krzychu, mówisz, abym poprawił błędy, a sam ich zrobiłeś parę
Jakie 255? Tylko jak już ma się tyle na początku w warowni, bo nie uwierzę, że Ci noszą aż do 255 sztuk
Edit: Krzychu, mówisz, abym poprawił błędy, a sam ich zrobiłeś parę
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 17:20 przez Luki, łącznie zmieniany 2 razy.