Co można zmienić w KaM TPR?
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
albo
albo taką lotnię, żeby można było przelatywać góry 
latanie
Myśliwce...
dobry pomysł. Wróg będzie pod ostrzałem kuszników, gdy miecznicy będą ze spadochronami spadać - lub na tamte czasy galotami
dobry pomysł. Wróg będzie pod ostrzałem kuszników, gdy miecznicy będą ze spadochronami spadać - lub na tamte czasy galotami
back
a ja bym wrócił z powrotem do świata K&M i nie wsadzał tu XXI-wiecznej techniki 
-
piotrek_1000
- Użytkownik Forum
jasnikinia
a ja bym np. wrzuciła jaskinię... na jaskini byłyby wieże obronne wroga, a w jasnini całe jego państwo... efekty by robiło... 
Re: jasnikinia
Boże...Khelben pisze:a ja bym np. wrzuciła jaskinię... na jaskini byłyby wieże obronne wroga, a w jasnini całe jego państwo... efekty by robiło...
Ja to napiszę żółto na czarnym bo takie są kolory forum
Część 1. Handel morski i drogowy
1. nowy budynek: Stocznia (obsługuje cieśla)
jak w stoczni budeje się tam statki (potrzebny marynarz)
7 desek za okręt transportowo-handlowy (pojemność 100 dóbr i 10 ludzia), 10 za wojenny (20 wojska)
2. budynek: Market/Port (obsługuje portier/handlarz)
Za 2 deski i konia robimy wóz, ulepszamy za łuk żeby przeciwnicy nas nie zabijali i nie brali dóbr.
sprzedawanie/wymienianie/kupowanie odbywa się tak:
bierzemy wóz bierze dobra które ustalamy i w drogę! gdy dojedziemy do marketu/portu sojusznika, dajemy dobra, tam dają dobra i wracamy.
Gdy nas zrabują to mogą zabrać dobra które wieziemy
Gdy nie mamy dostępu do morza możemy zbudować market (obsługuje portier/handlarz)
Na początku port może pomieścić 4 statki, potem trzeba go rozbudowywać, 1 deska za każde mowe miejsce, jak nie ma miejsca, to można za odpłatą go dać do portu sojusznika ew. wroga

Część 1. Handel morski i drogowy
1. nowy budynek: Stocznia (obsługuje cieśla)
jak w stoczni budeje się tam statki (potrzebny marynarz)
7 desek za okręt transportowo-handlowy (pojemność 100 dóbr i 10 ludzia), 10 za wojenny (20 wojska)
2. budynek: Market/Port (obsługuje portier/handlarz)
Za 2 deski i konia robimy wóz, ulepszamy za łuk żeby przeciwnicy nas nie zabijali i nie brali dóbr.
sprzedawanie/wymienianie/kupowanie odbywa się tak:
bierzemy wóz bierze dobra które ustalamy i w drogę! gdy dojedziemy do marketu/portu sojusznika, dajemy dobra, tam dają dobra i wracamy.
Gdy nas zrabują to mogą zabrać dobra które wieziemy
Gdy nie mamy dostępu do morza możemy zbudować market (obsługuje portier/handlarz)
Na początku port może pomieścić 4 statki, potem trzeba go rozbudowywać, 1 deska za każde mowe miejsce, jak nie ma miejsca, to można za odpłatą go dać do portu sojusznika ew. wroga