Moja ulubiona jednostka militarna
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- LukY
- Użytkownik Forum
Trafienie z kuszy nie oznacza odrazu śmierci tak samo jak np. trafienie z pistoletu
Ja jakbym miał wybór pomiędzy wojownikiem i CJ to bym wybrał woja, nie lubię kawalerii, bo przy PzL/Pikinierach szybko padają. Nadają się tylko do przekradnięcia za linie wroga i uderzenie na łuczników/kuszników albo do walki z piechurami
Ja jakbym miał wybór pomiędzy wojownikiem i CJ to bym wybrał woja, nie lubię kawalerii, bo przy PzL/Pikinierach szybko padają. Nadają się tylko do przekradnięcia za linie wroga i uderzenie na łuczników/kuszników albo do walki z piechurami
At the end of the world
Or the last thing I see
You are never coming home
Never coming home
Or the last thing I see
You are never coming home
Never coming home
-
Black Star
- Użytkownik Forum
- Michailoff
- Moderator
Od mieczników wolę barbarzyńców, a to dlatego, że miecznicy z wielkimi siekierami nie mają mniejszych szans. Z tym, że miecznik jest dobry na wszystko zgodzę się w najwyżej 33%.Teilo pisze:Piechór z mieczem ponieważ jest dobry na wszystko
Po pierwsze - jest stosowany jako mięso armatnie do osłony strzelców - bez nich nie jest zbyt mocny i taka ciężka jazda czy barbarzyńca może go przepędzić.
Po drugie - w walce z barbami ma małe szanse. Od jazd dostaje rzęsiste baty. Gdy dochodzą do tego strzelcy i/lub coś do otoczenia ich armii (np. własny miecznik, barbarzyńca, halabardzista czy coś lekkiego), to miecznicy padają setkami.
Nie ulega jednak wątpliwości, iż powinien być stosowany jako jedna z ważniejszych armii na froncie, jako mięso armatnie na strzelców, bo tylko wtedy ukazuje swe możliwości. Miecznik to jedna z i moich ulubionych jednostek, a użyty wraz z barbami, ciężką jazdą, halabardzistami i pikinierami tworzy pancerną armię, która po dobrym użyciu niszczy całe twierdze bez mniejszych strat.
Crimson (king) Michailoff